Nejste přihlášen/a.
Ahoj,předem se omlouvám,kdyby jsem řekl nějakou blbost,ale moc se v tom nevyznám..chtěl by jsem známé doma zařídit wifi,ona má internet od nějaké místní společnosti,myslím,že zde je to tanet,nebo ketnet..Do počítače jí asi odněkud vede jen kabel na připojení internetu,je ten kabel zapojit do modemu - huawei echolife hg520i a potom ten kabel z něj až do pc a vytvořit na něm potom i wifi síť?Dříve jsem měl tento modem zapojený doma,normálně přes pevnou linku a na něm wifi,ale tohle je trochu jiné,tak nevím,jestli to půjde..A ani nevím rychlost toho připojení,šel by ten internet vůbec nějakou rozumnou rychlostí?Děkuji za rady..
Dobry den, internet pojede tak rychle, jak to zvladne dany modem. WIFI samozrejme zapojit muzete, tento router ma WIFI primo v sobe, tak staci jen nastavit, zapnout a jedete.
Podivejte se treba sem:
duben.org/... jen nepouzivejte sifrovani WEP, ale WPA2.
Zde mate podrobny manual
doplněno 10.02.12 10:54:V praxi je vetsinou wifi propustost vetsi, nez je rychlost internetu/pripojeni, takze nepredpokladam snizeni rychlosti. To samozrejme zalezi na zaplacenem "tarifu". Ale u DSL by to hrozit nemelo
To já vím,jak zapojit,ale právě že jen přes pevnou linku,nevím přesně jak to mají on,ale je to asi takový ten internet pro celý panelák..Jestli odněkdu ze zdi vede kabel,tak ten můžu vypojit z pc a zapojit do modemu a z modemu nějakým kabelem do pc,o to mi jde,jestli je to i u tohohle možné.. A pak tu wifi na něm nějak zřídit..
jestli někde ze zdi má jen LAN kabel tak nemůžeš, tedy ne do toho modemu, už byli jiní co se o to snažili
Omlouvám se,jestli jsem to napsal nějak špatně..Ale máte možná pravdu s tou wifi na střeše - k tomu by jsem tedy potřeboval co,aby to fungovalo?Ten modem na to asi stačit nebude,že?Psal jste router,ale to nevím co je.. A jak to poznám,jestli má jen lan kabel ze zdi,nebo tu wifi?A proč to nejde přes ten kabel lan zde zdi,jak jste říkal?
Z Vasi zkusenosti s touto technologii, bych radeji volil se obratit na kvalifikovanou osobu nebo firmu, kteri Vam to zajiste spravne a funkcne zapoji.
Pokud ale chcete byt uzitecny od dane tematice si neco nactete a pote se pustte do experimentovani. Modem se pouzival ui pevnych linek. U Lan, wan apod. siti se pouziva router. Dao by se rici ze je to jakysi rozbocovac internetoveho pripojeni, ktery slouzi pro zapojeni 1 a vice stanic (pocitacu) v ramci jedne site. Podrobneji to nema smysl rozebirat, radeji si to nastudujte treba zde: cs.wikipedia.org/...
doplněno 10.02.12 12:29:V kazdem pripade to pujde. K vasi zname vede kabel, ten pujde do toho modemu a az za modemem bude ten wifi router, ktery bude muset mit stejne nastaveni MAC adresy, IP, Masky, DNS apod. jako sitova karta v tom nynejsim pocitaci, jinak se spoj neuskutecni. Internet pro Vasi znamou je totiz vazany na jednu IP adresu nebo i MAC adresu. Pote tento router jiz prideli uzivatelum co se za nej pripoji sve IP adresy apod. a bude jich moct byt pripojenych vice najednou, ne jen ten jeden pocitac co je tam ted. Snad jsem to podal alespon trosku srozumitelne. V kazdem pripade se spise zeptejte zbehleho kamarada, ktery Vam to jiste take objasni.
Aha, v podstate teda chcete router pouzivat jako AP switch? V tom pripade zakazte DHCP (WAN = Bridge), nastavte na tvrdo IP adresu ze stejneho rozsahu, jako mel originalni PC. Do orig PC se podivejte, jestli je IP nastaveno na tvrdo, nebo jestli si to taha z DHCP. Jestli na tvrdo, zadejte tuto IP do AP switche. Dale lze prenastavit porty na TV aby fungovali jako data lan viz zde:
Zapojte PC pres kabel a otestujte, jestli Vam to pobezi, tak uz jen nakonfigurovat WIFI
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.