Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím ulevit pravé ruce při práci na počítači?

Od: rony* odpovědí: 10 změna:

Strávím každý den několik hodin na PC, ale dost často mě bolí pravá ruka, kterou ovládám myš. Napadlo mě pořídit si trackball a ovládat ho levou rukou, zkrátka rozvrhnout tu námahu na obě ruce. Máte s tím nějaké zkušenosti nebo víte o jiném řešení? Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Taky u bedny několik hodin denně...

Jak píší jiní gelová podložka...

A v mém připadě myš která je tak velká že na dám pouze dva prsty a s nimi i klikám...

Jezdím maximálně 1cm od původního stanoviště myší což se pojevilo nulovoou únavou ruky..

hodnocení

0x

Pro myš a ruku si udělat měkkou podložku. Aby celá ruka i se zápěstím, spočívala na měkkém podkladu. Ne na tvrdém stole.

doplněno 09.02.12 23:20:

Nejde to, když jste někde v kanceláři. To jsem dostala doporučeno od lékaře, když jsem nemohla rukou hýbat, dostala jsem do zápěstí zánět. Přes měsíc jsem chodila na rehabilitace.

ahasver4*
hodnocení

0x

Až se Vám na pravém zápěstí v pravo udělá mozol,bude to lepší...:)Né,chce to fakt vysokou,měkou podložku a ruku držet volně...:)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Loketní opěrku, dostatečně vysokou, aby se zápěstí neopíralo o stůl.

dzordz*
hodnocení

0x

Nepoužívat žádnou podpěrku ani nic, nemít ruku plácnutou na stole až někam k lokti ani do kopce a zalomenou o hranu, ale zapřenou o okraj stolu spodní částí dlaně a svalem pod palcem, tak 1.5cm od zápěstí. Myš nedržet v hrsti a nelítat celým předloktím, ale jen malík proti palci a hejbat jenom prstama. Dyžtak si zvedněte rychlost, aby vám stačil pohyb v rozsahu dvou, tří centimetrů na všechno. Pak vás může bolet jen horní strana dlaně z klikání, ale to by muselo bejt hodně hodně intenzívní :)

Tak, a máte to podrobně vysvětleno *frajer*

hodnocení

0x

Taky doporučuju pořádnou, velkou myš, na kterou si položíte celou ruku (ne ty pidinotebookové myši, které vám utíkají mezi prsty). Sám takovou větší k notebooku nosím a nemůžu si ji vynachválit, přitom je to obyčejná myš za 250 Kč od Microsoftu.

wheee345
hodnocení

0x

Pracuji s pocitacem cca 12 hod denne poslednich 5 let a s rukou nemam zadnou potiz diky tzv. ergonomicke gelove podlozce. Daji se kopit drazsi i levnejsi, ale v principu neni rozdil: maji takovy gelovy valecek ktery podporuje zapesti. To tim padem neni zalomeno do neprirozeneho uhlu.

Podepisuji v celem rozsahu..

hahanaj*
hodnocení

0x

já mám osvědčené , že nemohu mít klávesnici na výsuvu, musím ji mít na stole a ruku položenou /celé předloktí / jinak jsem měla hrozně bolestivé zápěstí a otékalo mi, než jsem na to přišla

inu každý to máme jinak

aaaaaa*
hodnocení

0x

až na @dzordz , pokud ji dobře chápu, by ani nešlo. Tak mi to vysvětloval ortoped u kterého jsem z myši už 2x skončil na obstřiku.

Klávesnice v "šuplíku" to je další zlo které, nevím proč, stále výrobci nábytku chrlí. To je možná vhodné ve fabrice, kdy nějaká obsluha linky přijde 3x za šichtu něco zkontrolovat a vyťuká pár znaků.

Chce to opravdu vhodnou výšku stolu, správnou výšku monitoru, v případě ntb podložit něčím nebo koupit speciální podložku, správnou židli na které budu správně sedět.

Jo a zásadně velkou, pohodlnou myš úměrně své ruce. Pidimyši k ntb, to je další věc jejíž smysl, podobně jako šuploklávesnice, jsem nikdy nepochopil.

Gelovou podložku také mám, v největších bolestech ji používám, jinak většinou ne. A pomáhá, když to bolí tak bych bez ní nic neudělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]