Nejste přihlášen/a.
Dobry den , dnes rano jsem zapla notebook a fungoval tak jak ma, za cca 10 min. jsem ho vypnula beznym zpusobem , ale po cca 2 hodinach už mi zapnout nešel. Vubec se mi nezapne obrazovka, ntb se po zapnuti rozjiždí , ale po cca 5 sekundach se vypne vetracek a jede potichu.. ( vubec na nic nereaguje ) . nevite cim by to mohlo byt? K ntb jsem zkoušela připojit i monitor od Pc , ale nefungoval. diky za rady (notebook je značky Acer aspire 5535 )
Jak je starý?Zkuste rozebrat a vyčistit,hlavně přívod vzduchu,já bych řekl,že bude ucpaný.Nebo pro začátek zkuste vysát vysavačem přes mřížku větráku...
doplněno 08.02.12 19:16:Nebo vyfoukat stlačeným vzduchem,jestli máte tu možnost...
doplněno 08.02.12 19:38:No ale napřed bych se podíval na to co radí ladinpraha...A taky skusil jestli se spustí v nouzovém režimu..Po startu mačkat F8..
Prach tam praveze nemam skoro zadny dnes jsme vse tam i divali , jestli to neni ucpane. tak nevim ...ptala jsem se v jednom obchod s pc , kde je i opravuji a ten pan mi rikal ze to bude nejspis spatna zakladova deska nebo neco v tom smyslu. tak tedy nevim ..
doplněno 08.02.12 19:47:je stary 2 a pul roku . ( bohuzel po zaruce )
NB nastartuje a běží aniž by zobrazoval nebo se vypne? Zapnutí a vypnutí ventilátoru při startu je normální. Nemáš vypnuté podsvícení displeje? Zkus Fn+F5 neboFn+F6.
Nevypne se , běží, ale nejak potichu než normálně. tlačítka nereagují . Ale radeji to jdu jeste hend vyzkouset. a dam hned vedet
doplněno 08.02.12 19:45:tak to Fn+ F5 ani F6 nefunguje.. nejde vubec nic mackat... ( displej ani neblikne.. vubec nic.. )
Tak ho ještě skuste odkrytovat a dotlačit co jde.Třeba je to jen špatný kontakt...
doplněno 08.02.12 20:15: Tak počkejte zase na přítele a zeptejte se zda tam něčím nehýbal...
ja bohuzel nemam tak maly sroubovacek , odsrouboval mi to odpoledne přitel, bohužel momentalne neni doma. ( sama si do doho ani netroufam )
doplněno 08.02.12 20:19:nehybal byla jsem u toho... jen se dival jestli to neni nejak třeba tím prachem.. ale prach skoro žadny. nevím tedy... vubec netusim cim to muze byt.. a nějakych cca 5000 za opravu se mi davat opravdu nechce... ani by se mi to nevyplatilo
Ano s tímto notebookem můžete rovnou navštívit sběrný dvůr případně ho za drobné prodat na součástky,jelikož všechny příznaky co jste napsal v příspěvku nasvědčují tomu že je opravdu přepálené základní deska jak vám říkal prodavač. Oprava by stála nějakých cca 8000,-Kč bez práce,tak že si raději běžte koupit nový a ten starý odepiště.Předpokládám že ho máte po záruce. Tak že má rada z ní neopravovat a jít koupit rovnou nový. Jsem sice běžný uživatel ale před 2,5 lety se mi stalo to samé. Koupil jsem si svůj 1 notebook značky Acer nebyl zrovna nejlevnější po půl roce mi odešla CD mechanika aniž bych ji používal. A po 2 letech odešel celý notebook. Také z ničeho nic. Nutno dodat že jsem měl na ten počítač prodlouženou záruku za poplatek,tzn. 2 roky jsem měl záruku ze zákona a rok prodlouženou záruku,kterou mi samozřejmě neuznali nutno dodat když jsem se tím zabýval podrobněji a chtěl jsem to právně napadnout bylo v záručním listě malým droboulinkým písmem dodáno,,prodloužená záruka se nevztahuje na základní desku",takže jinými slovy podraz na klienta vy si připlatíte za záruku a ve finále vám to neuznají tak že na to pozor..A pokud vám mohu poradit a půjdete si kupovat nový notebook vemte si sebou odborníka poud máte nějakého známého a nedejte na řeči prodejců ti chtějí prodat. Ještě nutno dodat notebooky jsou dělány na 2 roky / ne samozřejmě všechny/. U notebooků jde o výrobní sabotáž tzn. 2 roky vám notebook funguje jak má a den před koncem záruky nebo den po záruce klekne aby jste si šla koupit nový notebook.
Je to děláno úmyslně výrobci některé firmy dělají vadné základní desky,jiné zase špatné chlazení procesoru. Samozřejmě vy jako běžný uživatel do toho nevidíte co tam je za komponenty jednak do toho kompu nevlezete a jednak nejsou na to ani programy co dokáži odhalit tyto vady a prodejce vám může říkat že tam jsou takové nebo makové komponenty nejnovější kvality - není to pravda,samozřejmě část počítače je vybavena novými komponenty a část starými. Jedině kdo vám může poradit je jak už jsem psal nějaký prográmátor nebo člověk,který opravuje počítače dělal v nějaké počítačové firmě ten to sice také neodhalí na 100% ale už vám třeba poradí např. ACER si nekupujte jsou tam takové vady,HP je o něco lepší,ale také má takové vady ti lidé co dělali,dělají v počítačových firmách a třeba v nich skončili už znají ty triky nebo co se zabývají programy. Jejich rady jsou opravdu k nezplacení. Vzhledem k tomu že jsem si cca před 8 měsíci koupil 2 notebook značky HP musím dodat že už mi prográmotor na něm odhalil vady a nejsou to jen prográmové vady sjou to i systémové vady. U notebooků prostě záleží na několika faktorech cena,výkon,co na něm budete dělat atd a na co si dát ještě při koupi pozor je programová konfigurace tedy operační systém -jelikož když jsem si kupoval 2 notebook jak už jsem popisoval tak parametry na které udával štítek tomu vůbec neodpovidali,jelikož mi odrbali programovou konfiguraci tedy operační systém ač jsem si přímo řekl co chci,tak to udělali špatně a když jsem počítač si vyzvedával z obchodu a doma uvedl poprvé do provozu nestačil jsem se divit jak je pomalý a jak se v jednom kuse seká resetuje,vyhazuje z monitoru atd. Tak že jsem si nechal předělat u prográmátora programovou konfiguraci,která mi sice výkon počítače malinko zvýšila,ale po 3 měsících se konfigurace zhroutila a vše se vrátilo do původního stavu tak že komp byl opět pomalý jak šnek,nechal jsem si to předělat a nakonec se ukázalo že v tom obchodě do operačního systému nainstalovali nějaký program,který to po nějaké době vrátí zpět a počítač bude fungovat jako když jsem ho zapnul prvně- Teď už to mám sice opravené,počítač dalo by se řici že zatím funguje tak jak má,ale pořád v němjsou programové vady,které. A v žádném případě nedoporučuji operační systém Windows 7 home premium,raději vyšší verzi windows 7 professional solidní prodejci vám určitě poradí. Jak jsem psal pokud máte možnost a máte nějakého známého ajťáka berte ho sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.