Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spuštění počítače až po stisku kláves

Od: kolo12 odpovědí: 9 změna:

Po zapnutí počítače ten pouze pípne a teprve po zadání ctrl+alt+del naběhne bios a pak windows vista.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pida007*
hodnocení

2x

Pokud s Biosem bylo manipulovano a pote to nejede, tak patricnou osobu nutno nejdriv vyliskat a pote uvezt do puvodnich hodnot. Navrhoval bych nastavit na defaultni hodnoty a pote znovu zapnout. Pokud se PC nerozchodi ani ted normalne, zavolejte si na dalsi kroky nekoho, kdo se v dane problematice vyzna vice. Taky je zde moznost sehnat jinou grafickou kartu a pokud ta naskoci sravne, asi Vam odchazi gr. karta.

kolo12
hodnocení

Děkuji za odpověď, byla špatná GK.

hodnocení

0x

Můžete to rozepsat více?

1) Pípne jen jednou? (pokud je to totiz zvukový signál chyby - musíme vědět průběh pípání (kolikrát krátce, kolikrát dlouze))

2) PC si sám napíše o CTRL+ALT+DEL? nebo jak jste přišel na tuto kombinaci? Tímto se restartuje OS a ne spouštění BIOSu

3) A když naběhne BIOS, tak zůstavá spuštěn do té doby, dokud jej nevypnete, čímž se počítač zrestartuje a začne nabíhat znova.

Takže z těchto bodů mi není jasné jak se může chovat tak, jak popisujete...

kolo12
hodnocení

Upřesnění:

1) po zapnutí pípne 1x dlouze a 2x krátce, obrazovka monitoru je černá, nic se nezobrazuje.

2)na kombinaci ctrl+alt+del jsem přišel sám, po jejím zadání se objeví obrazovka ACER (vypisuje se nastavení biosu,del-nastavení biosu, atd.) a pak se spustí windows

Tak kod 1dlouze2kratce je vetsinou chyba graficke karty, coz ve spojeni s cernou obrazovkou vypada na zjisteni zavady ...

Pokud je to PC, tak jako první věc, kterou nic nezkazíte (pokud nejste hromdopolice) je otevřít počítač a grafickou kartu vyndat, ocistit kontakty a zase zandat. Toto by melo stacit. Samozrejme vypnout pocitac a odpojit od napajeni! Ja jeste radim par minut pockat, nez se vybije veskera elektronika. Vzhledem k tomu, ze se budete pohybovat u zakladni desky pocitace, durazne doporucuji vybit svou statickou elektrinu treba dotknutím se topení ... Kontakty GK staci ocistit napriklad kancelarskou ci skolni gumou...

Pokud toto nepomuze, zkontrolujem verzi biosu, aktualizujeme ovladace GK .. provedeme par testu a bud uvidime, zda je GK na konci svych sil nebo zda se s tim da neco delat.

kolo12
hodnocení

Vyčištění kontaktů GK nepomohlo, podle mne je to způsobeno špatným nastavením BIOSU, jak jsem se teď dověděl bylo s ním manipulováno. Já bohužel nevím, jak byl předtím nastaven.

Dozvěděl jak? od koho?

No můžeme zkusit nastavit výchozí hodnoty. Takže při nabíhání počítače (ještě před operačním systémem) mačkat DEL a tím se dostat do BIOSu a tam hledat set default settings, nebo load default bios atd. Ono pokud to něco vypisuje na obrazovku, což zrovna nevidíme, když se to týká GK, tak těžko radit, abychom něco nepokazili. Ale výchozí hodnoty by neměly způsobit vážné problémy... budou mít spíš vliv na taktování, pokud jej někdo dělal ... v biose se dá taktovat totiž paměť, GPU, CPU. Takže poté vědět co a jak bylo nastaveno. Pokud tomu nerozumíte, tak si udelejte fotky onech nastavení, abyste je pote mohl nastavit zpet a odladit tak pripadny problem...

Ideální by bylo strčit do PC jinou GK, nejlepe nejaky stary typ, a podívat se co to píše ... většinou se totiž nabíhání zastaví na oné chybové hlášce a pro pokračování stačí zmáčknout tlačítko F1 ...

kolo12
hodnocení

Děkuji za rady, použil jsem jinou grafickou kartu a již to funguje normálně.

sosacek
hodnocení

0x

Asi brzy chcípne.. :) /jinak přenastavení BIOSu, ale nedoporučuji dělat osobně - raději svěřit někomu "znalému"/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]