Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S novými paměťmi je PC nestabilní

Od: hrochin odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Mám takovýto PC: alfacomp.cz/... a fungoval v pořádku dokud jsem v něm měl pouze 2 GB operační paměti od Kingstonu. Když jsem koupil kit 2×2 GB ( alfacomp.cz/...) taky od Kingstonu, začal PC pořád padat. Když jsem v PC nechal starý 2 GB modul + jeden nový 2 GB modul, tak už nepadá, ale občas mi asi na 1-2 sekundy zamrzne myš a celkově PC není moc stabilní. Když tento kit pamětí dám do jiného PC s procesorem intel Sandy Bridge, paměti ukazují, že jedou na 1066 MHz ale PC je stabilní. Ná se něják v BIOSu nastavit nižší frekvence pamětí, nebo to spravit nějak jinak?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirek333*
hodnocení

2x

To jsou stejné paměti , jako jsi tam měl, jenom v kitu po dvou kusech.

Zkusil bych vždycky vložit pouze jeden modul a důkladně otestovat, jestli není HW problém. Test pamětí je skoro na každém bootovacím CD se systémovými nástroji, nebo stáhnout něco přímo do OS.

hrochin
hodnocení

Na pametovych cipech na starych pametech je napsano Kingston a na novych elpidal.
hrochin
hodnocení

Podle memtestu86+ jsou v pohodě a samostatnně fungují taky, ale nemůžou být spolu, ani s těmi starými.

hrochin
hodnocení

Tak nejedou v pohodě ani samy. Začala mi zamrzat myš.

Měl jsem nedávno podobný problém s Dual chanel paměťmi od Corsair (Dominator 2x2GB). Trvalo mi docela dlouho, než jsem přišel na to, že je jedna z 2GB pamětí vadná. Ten MEMTest totiž taky nic nenašel a tak jsem hledal problém v ovladačích, vadných kabelech a já nevím co ještě. PC buď spadl do BSOD, nebo se choval divně. Vyzkoušel jsem všechny možné rady na fórech a pomohla jen výměna. Reklamace byla samozřejmě bezpředmětná, protože testy nic nezjistily. Koupil jsem nové 2x2GB paměti se stejným časováním a využil jsem aspoň tu jednu 2GB, která byla dobrá (takže teď mám 3x2GB) a jsem bez problémů.

mirek333*

jestli tedy ta stará paměť jede v pohodě, tak rychle ty nové reklamovat. V manuálu k desce jsou ty Kingstony určitě uvedeny jako kompatibilní, takže prodejce by se neměl kroutit, i kdyby tvrdil, že testy projdou OK. Prostě ty paměti mají někde problém.

doplněno 08.02.12 18:24:

tady je link na kompatibilitu pamětí s deskou:

asus.com/...

hrochin
hodnocení

Ještě doplním, že nové paměti jsou Low Profile a né normální, jako jsou na obrázku v obchodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]