Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám takovýto PC: alfacomp.cz/... a fungoval v pořádku dokud jsem v něm měl pouze 2 GB operační paměti od Kingstonu. Když jsem koupil kit 2×2 GB ( alfacomp.cz/...) taky od Kingstonu, začal PC pořád padat. Když jsem v PC nechal starý 2 GB modul + jeden nový 2 GB modul, tak už nepadá, ale občas mi asi na 1-2 sekundy zamrzne myš a celkově PC není moc stabilní. Když tento kit pamětí dám do jiného PC s procesorem intel Sandy Bridge, paměti ukazují, že jedou na 1066 MHz ale PC je stabilní. Ná se něják v BIOSu nastavit nižší frekvence pamětí, nebo to spravit nějak jinak?
To jsou stejné paměti , jako jsi tam měl, jenom v kitu po dvou kusech.
Zkusil bych vždycky vložit pouze jeden modul a důkladně otestovat, jestli není HW problém. Test pamětí je skoro na každém bootovacím CD se systémovými nástroji, nebo stáhnout něco přímo do OS.
Podle memtestu86+ jsou v pohodě a samostatnně fungují taky, ale nemůžou být spolu, ani s těmi starými.
Měl jsem nedávno podobný problém s Dual chanel paměťmi od Corsair (Dominator 2x2GB). Trvalo mi docela dlouho, než jsem přišel na to, že je jedna z 2GB pamětí vadná. Ten MEMTest totiž taky nic nenašel a tak jsem hledal problém v ovladačích, vadných kabelech a já nevím co ještě. PC buď spadl do BSOD, nebo se choval divně. Vyzkoušel jsem všechny možné rady na fórech a pomohla jen výměna. Reklamace byla samozřejmě bezpředmětná, protože testy nic nezjistily. Koupil jsem nové 2x2GB paměti se stejným časováním a využil jsem aspoň tu jednu 2GB, která byla dobrá (takže teď mám 3x2GB) a jsem bez problémů.
jestli tedy ta stará paměť jede v pohodě, tak rychle ty nové reklamovat. V manuálu k desce jsou ty Kingstony určitě uvedeny jako kompatibilní, takže prodejce by se neměl kroutit, i kdyby tvrdil, že testy projdou OK. Prostě ty paměti mají někde problém.
doplněno 08.02.12 18:24:tady je link na kompatibilitu pamětí s deskou:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.