Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám tři roky notebook, poměrně plný (zbývá asi 18 GB ze 140GB) a už mi přijde, že neběží, tak jak má, galerie se seká (je téměř nefunkční) a tak bych se chtěla zeptat, jaké mám možnosti, udělala bych obnovu systému (dělala jsem to u Visty, bylo to tam pod oprava systemu a pomohlo to) ale nevím nerada bych přetahovala data pak z nového počítače zpět sem...nebo pomohla by i obnova, při které se neztrácí data? Já vůbec nevím, ne níto dokonce na přeinstalaci OS? (mám W7) Co s tím udělat? Jaké jsou možnosti jak ho dát zase do pořádku? Dřív to nedělal...
Nevím, co míníš tou "galerií", ale:
- pročištění tempů apod. rozhodně pomůže (stáhnout jej můžeš třeba tady - slunecnice.cz/... )
- data je potřeba občas stáhnout (zazálohovat), určitě ne vše, co máš na notesu i používáš
- programy, které už (případně) také nepoužíváš, odinstaluj přes Ovládací panely a nebo pomocí RevoUninstaller (stáhnout jej můžeš odsud - slunecnice.cz/... )
- návrat k "bodu obnovy"ti pomůže, pokud máš v poslední době potíže se systémem (obladače apod.), dat se netýká
Do stavu "jako při koupi"notes nejlépe dostaneš reinstalací Win, znamenalo by ti ale i reinstalaci všech instalovaných programů... Čistit registr není pravidelně potřeba (v podstatě jen po odinstalacích), ale pravidelně bys měla čistit tempy (´zanášejí´ se i běžným browsdáním), k tomu je dobrý právě Ccleaner.
Záloha dat na ext. HD je možná, pokud ji uděláš, tahej pak zpět jen to, co budeš aktuálně potřebovat, mezitím by bylo vhodné disk defragmentovat.
doplněno 26.01.13 19:46:Pořád nevím, co je to "Ta galerie"...
Pokud se jedná o adresář s fotkami, může být problém s jeho celkovou velikostí či počtem souborů, případně s otevíráním náhledů (jaká je obsazenost paměti, pokud "tu galerii"otevíráš?)...
Nepřesouvej fotky na plochu. Při zapínání PC se vše z plochy něčítá do paměti a zbytečně ji blokuje. PC je pak pomalejší.
Vytvoř si novou složku (nejlépe na jiném disku, než máš Windows) a fotky ukládej do ní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.