Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám stolní PC (rok O3), které používá manželka pouze na brouzdání na netu(doposud chodí bez problémů). Chtěl bych ho trochu upravit - zvýšit RAM a zrychlit výměnou CPU. Základní deska: Shutle MV42, verze 1.3, dva systémové porty. CPU: Intel Celeron 2.00 GHz, x86 family 15, soket FC-478. RAM: SDRAM, 1x 256, 1x 512 Mb. Prosím o radu čím, mimo z. desky, nahradit. Co jsem se díval tak SDRAM jsem na netu něco našel, ake CPU - s tím mám problém. Díky
Bohuzel trend na trhu jde opacnym smerem, proto je levnejsi koupit novejsi technologie nez upgradovat tu starou. Zkuste se kouknou na aukro. Za stejny peniz co byste dal do procesoru a ramky se da koupit novejsi osazena deska s procesorem i ramkami. Trosku se porozhlednete a urcite nejakou variantu najdete.
Díky všem, po netu jsem pár hodin coural. Dospěl jsem k závěru, že ještě požádám zdejší rádce. Ale vzhledem ke stáří té mé krabice bude opravdu nejvodněší koupit něco jiného na Aukru (tam jsem taky byl) nebo na Gigacomputeru. Jo a manuál k základovce mám a další taky. Pouze mi vadí rozčilování manželky, že musí čekat než naběhne a nastartuje net. Protože manželka nic jiného než zapnout neumí, tak já musím stále (no občas čistit, mazat historii a další - defrag. a pod.) Jinak se fakt divím že to ještě běhá, protože máme ještě další PC, tak jsem z dotyčného vyházel všechno co mohlo jít do pryč, tak vždy to chvíli trochu běhá.Takže díky za ochotu pomoci.
Určitě by bylo lepší koupit novou zákaldní desku s procesorem a pamětí RAM. Pokud ale výslovně trváte na upgradu procesoru a RAMek, tak SD-RAM se dají ještě koupit ale jsou docela drahé. A co se týká CPU, můžete zkusit přetaktovat nebo koupit Pentium 4. Nic jiného tam nenapcete, protože tato patice je určena pouze pro Celerony nebo Pentium 4. Celerony jsou "lehčí" typ Pentii, jsou optori nim pomalejší. Mylsím is, že nové P4 do patice 478 už neseženete, zkuste leda bazar nebo aukro nebo podobné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.