Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pípání pc

Od: gramix odpovědí: 11 změna:

Mám problém s PC, vše funguje normálně jako dřív, až na to že zákl. deska neustále pípá. rychle a bez přestání pipipipipipipipipipi atd...neni to klasické hlasité pípání jako při startu systému, tak to pípne jen jednou jak má, je to potiché neustálé pípání.

podle manuálu "beep" instrukce by to mohl způsobovat vadný zdroj, ale co je vadné když vše funguje. Prosím o pomoc! :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

zkontrolujte klavesnici jestli nemate nejakou zablokovanou klavesu

ahasver4*
hodnocení

0x

Měl jste PC odkrytovaný?Podíval bych se jestli tam sedí všechny kontakty jak mají,hlavně napájení desky.Přinejhoším se dá to pípání vypnout...:)

doplněno 05.02.12 16:04:

Být to zdroj,tak už to asi víte...Ale pro sichr bych,pokud je ta možnost,zkusil jiný...

gramix
hodnocení

Odkryté PC jsem neměl, klávesnice je v pořádku, rád bych se dozveděl jak lze alespon to pípání vypnout

moje zakl. deska je Gigabyte GA-EP45T-DS3R.

Teploty grafiky i procesoru jsou v normě, vše funguje tak jak má, přesto to pořád pípá...nikde se o podobném problému nic nepíše :( prosím o pomoc!

pida007*

Tak vypina se to tim, ze odpojite kablik je na pinu zakladni desky znaceny jako "Speaker", takze odkrytovat a vytahnout, to je cele, ale zajiste to neni dobre reseni. Neco je spatne a bylo by lepsi na to prijit, nez odpojovat repracek.

gramix
hodnocení

Dobřei, kdyby někoho napadlo čím by to mohlo být at mne informuje, byl bych rád, kdyby se ten problém vyřešil ale do té doby to pípání musí přestat nebo z toho zešílim. Děkuji za rady :)

ps: počítač pravidelně jednou za rok čistím, takže tím že by byl zaprášený nebo se přehříval by to být nemělo..

obávám se poškození zdroje, ale je mi záhadou jak se to může stát z ničeho nic..

ahasver4*

Tak to ho budete muset odkrytovat.Podívejte se na svazek kabelů,který jde od tlačítky zapnutí PC.Někde vedle něj budou dva kabílky.které vedou do desky.Možná,že na desce bude napsáno beep.tak to odpojit.Ale měl by to dělat někdo,kdo ví co odpojí..:)A když už to bude odkryté,není na škodu vyčistit.

gramix
hodnocení

Tak jsem odpojil speaker a stejně to pořád pípá...nechápu jak je to možné :(

ahasver4*

Nehvízdá větrák?Nějakej?

doplněno 06.02.12 15:45:

Sebekriticky říkám,že mě už nenapadá...

cinematic*

Dokážete identifikovat odkud to tedy pípá?

doplněno 06.02.12 15:32:

možná nějaká cívka...

gramix
hodnocení

Už si nevím rady, zkusil jsem vše od manuálu přes bios, odpojení a zapojení všech komponentů, pořád to pípá i po odpojení speakru...napadá někoho co za pípání to teda je? :(

gramix
hodnocení

Tak problém vyřešen, pípání nezpůsobovala základovka, ale bedna, na které byl zamáčklý čudlík od mini obrazovky vpředu, která stejně neni zapojená...prostě poděl :D

mockrát všem děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]