Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EXEL _ counif, odstraneni N/A

Od: kimnator* odpovědí: 2 změna:

ulozto.cz/...

Na listu distribution P_L je tabulka frequence MFE, kde bych rad mel pocitano, kolikrat bylo cislo zasazeno .. napr. 250 je v intervalu od 201 do 250.. zkousel jsem funkci countifs, a pak pres funcki pocet a kdyz ale nejak se nemuzu dostat k vysledku.

a dale bych chtel odstranit z bunek N/A. Dostal jsem radu pres je.chybhdn, ale nejak se mi to take nepodarilo dat do kupy :(

budu moc rad za kazdou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Uvedu příklad s funkcí =je.chyba(), která funguje podobně, pouze pro jiné chybové hlášky, bude to kratší a přehlednější.

Do B1 zadáte =je.chyba(A1), pokud v A1 není nic nebo tam je správná hodnota, vrátí vám hodnotu nepravda. Nepravda = neplatí, že je chyba v A1.

Do A1 zadáte třeba =1/0, což je chyba dělení nulou, #div/0!. B1 se změní na hodnotu pravda. Platí, že je chyba v A1.

Teď k té podmínce. =když(rozhodovací pravdivostní hodnota;ano;ne), do C1 zapíšete =když(B1;"chyba";A1). Když bude B1 obsahovat Pravda, je podmínka splněna, zapíše se "chyba". Změníte A1 na správnou hodnotu, B1 se změní na Nepravda (protože v A1 už chyba není), v C1 se použije větev "ne", tedy se tam překopíruje hodnota A1.

Když to budete chtít sesunout všechno do jednoho vzorce, který teď už máte v C1, ale je závislý na dvou dalších buňkách, tak pouze v =když(B1;"chyba";A1) nahradíte název odkazovaných buněk za jejich obsah. =když(je.chyba(A1);"chyba";1/0), ale pořád tam je ještě jeden další odkaz, B1 závisela na A1, to také můžete nahradit. =když(je.chyba(1/0);"chyba";1/0) no a to je už přesně to, co jsem psal minule :)

Místo 1/0 budete mít ten dlouhý a složitý vzorec, =pozvyhledat(něco;něco;něco). Ten už máte vytvořený a funguje. Tak ho jen změníte podle výše uvedeného a vložíte na ta dvě místa:

=když(je.chybhodn(vzorec);"";vzorec), toť vše.

kimnator*
hodnocení

super. dekuji moc, je funkcni :) predtim uz jsem to mel dobre, ale jak mam nastaveny rucni vypocet, tak se to nejak spatne prepsalo, proto to nebylo hned na prvni pohled funkcni.. akorat si porad nevim rady s tim counifem, tuhle funkci pouzivat umim, a ne ane to rozchodit. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]