Nejste přihlášen/a.
Na listu distribution P_L je tabulka frequence MFE, kde bych rad mel pocitano, kolikrat bylo cislo zasazeno .. napr. 250 je v intervalu od 201 do 250.. zkousel jsem funkci countifs, a pak pres funcki pocet a kdyz ale nejak se nemuzu dostat k vysledku.
a dale bych chtel odstranit z bunek N/A. Dostal jsem radu pres je.chybhdn, ale nejak se mi to take nepodarilo dat do kupy
budu moc rad za kazdou radu.
Uvedu příklad s funkcí =je.chyba(), která funguje podobně, pouze pro jiné chybové hlášky, bude to kratší a přehlednější.
Do B1 zadáte =je.chyba(A1), pokud v A1 není nic nebo tam je správná hodnota, vrátí vám hodnotu nepravda. Nepravda = neplatí, že je chyba v A1.
Do A1 zadáte třeba =1/0, což je chyba dělení nulou, #div/0!. B1 se změní na hodnotu pravda. Platí, že je chyba v A1.
Teď k té podmínce. =když(rozhodovací pravdivostní hodnota;ano;ne), do C1 zapíšete =když(B1;"chyba";A1). Když bude B1 obsahovat Pravda, je podmínka splněna, zapíše se "chyba". Změníte A1 na správnou hodnotu, B1 se změní na Nepravda (protože v A1 už chyba není), v C1 se použije větev "ne", tedy se tam překopíruje hodnota A1.
Když to budete chtít sesunout všechno do jednoho vzorce, který teď už máte v C1, ale je závislý na dvou dalších buňkách, tak pouze v =když(B1;"chyba";A1) nahradíte název odkazovaných buněk za jejich obsah. =když(je.chyba(A1);"chyba";1/0), ale pořád tam je ještě jeden další odkaz, B1 závisela na A1, to také můžete nahradit. =když(je.chyba(1/0);"chyba";1/0) no a to je už přesně to, co jsem psal minule
Místo 1/0 budete mít ten dlouhý a složitý vzorec, =pozvyhledat(něco;něco;něco). Ten už máte vytvořený a funguje. Tak ho jen změníte podle výše uvedeného a vložíte na ta dvě místa:
=když(je.chybhodn(vzorec);"";vzorec), toť vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.