Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
v mém starším počítači už dosloužila grafická karta (mám tam tuto: VGA MSI nVidia GeForce 7300 LE, 512MB, obrázek: pramool.com/...) a tak bych jí chtěl vyměnit za novou, no nechce se mi už nijak zvlášť do tohoto PC investovat (mám ho hlavně na net a na pár starších her), max. tak do (+/-) 800,- Kč. Chtěl bych si vybrat některou z těchto GK (schválně jsem vybral jen nVidia GeForce): alza.cz/...
Zkuste tedy poradit, která by byla asi nejlepší.
A měl bych ještě pár těchto otázek (omlouvám se, že to tu až tolik rozepisuju, ale karty jsem ještě nikdy nevyměňoval):
-Aby mi tam GK fungovala, tak záleží jen na tom rozhraní (myslím tím to PCIe x16, co tam mám- prostě, aby mi šla dát na MB)?
-Je lepší aktivní nebo pasivní chlazení?
-Mám zvolit zas "512MB"nebo klidně větší "1GB"?
-Samotná instalace GK se provádí takto?: Ve správci zařízení odinstaluju starou grafiku, vypnu PC (restart nestačí), odpojím od 230V, odpojím a vyndám starou GK, pak tam dám novou kartu a nainstaluju její ovladače, restartuju PC.
A ještě přidám parametry mého compu:
VGA MSI nVidia GeForce 7300 LE (512 MB)
CPU AMD Sempron 3000+
MB MSI K8N Neo3-F
Mockrát díky za každou odpověď!
Kdžytak na to koukám, tak si mylsím, že by Vám stačila i takhleta GK: alza.cz/... (původně jsem chtěl vybírat AMD grafárnu, když máte AMD procesor, ale chcete GeForce, tak proč ne že jo )
Aktivní chlazení je lepší, ale pokud na tom nebudete hrát nic náročného nebo dělat složitou grafiku, tak pasivní postačí. Pasivní se od aktivního liší tak, že nemá větrák na chladiči.
A instalace GK podle toho, co píšete, je správná
Ale koukám, že ta GK, co jste mi na ní nechal odkaz, je "8x", takže mi na MB asi nepůjde dát (já mám PCIe x16). A z těch, co jsem tam na ně nechal odkaz, byste žádnou nevybral?
Vidíte, teď jsem koukl do detailů a GK je do AGP slotu, který asi na desce už nemáte, že? Omlouvám se za ten zmatek...
Tady je do PCI... a ještě s větrákem: alza.cz/... (je zrovna v akci)...
Díky. A ještě jsem se chtěl zeptat, jestli záleží (kromě té směrnice) i na dalších parametrech (myslím např: ty informace ohledně paměti nebo frekvence, co tam mají uvedené, aby mi karta na PC běžela- doufám, že chápete, jak to myslím, zkrátka jestli to má svá specifika ). Např. já mám výstup VGA (nebo taky D-Sub) a tato ho má taky. Tak jestli musí i ty další "parametry"tzv. sedět...
Tady jsou nějaké informace o té GK, co mám v PC teď: nvidia.com/...).
doplněno 04.02.12 14:29:Např. ta stará GK je "DDR2"a tato nová "DDR3", to není na závadu? Omlouvám se, že to píšu jak nějakej analfabet, ale fakt se v tom zas až tolik nevyznám, tak bych nerad koupil kartu, která sice půjde napojit na MB, ale jinak nepojede...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.