Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat ohledně zapisovatelných DVD-R, jestli je na ně možné uložit kromě filmu i dokumenty, protože se mi nedaří na jedno takové DVD-R, co má 4,7 GB něco uložit.
Chtěla jsem si na ně právě zálohovat důležité soubory z počítače, a to má velikost 4 GB. Jestli se to k tomu prosím nepoužívá, můžete mi poradit, na co jiného to uložit? Flashku mám jen 2 GB, nevím, jestli se dělají i větší, a jestli, tak to bude drahé, nejlíp to dát na nějaký disk.
Děkuji za odpovědi!
Tak používám Nero a momentálně s tím mám velký problém, umím vypálit z jednoho CD na druhé. Ale nejde mi nějak vypálit několik datových souborů na DVD, nemůžu přijít na to, kde je chyba. Nejdřív přepnu na Neru na DVD a pak zvolím skupinu Data a Vytvořit datový disk. A pak tam dám přidat těch několik souborů, samozřejmě dávám pozor na kapacitu, je tam 4,5 GB tak tam dám soubory o celkové velikosti něco pod tak 4,3 GB a dám Vypálit. Pak to žádá to DVD a když ho tam vložím, tak to začne samo makat, asi po 3/4 hodině je hotovo a na brazovce je upozornění, že disk nemám vyjímat, že během kontroly PC potřebuje vysunout disk. Tak jsem takhle jedou čekala 3 hodiny a nic, pokud tu hlášku stornuju nebo vypnu, tak se ukáže okénko že jsou tam jakési nuly, nula místo na disku atd..., na netu jsem četla že to tak má snad být.
NO ale když disk zase vložím a podívám se, co na něm je, tak tam je houby! Vůbec nic. Jako nerozumím tomu, kde je chyba.
A- je sranda, že žádné z těchto DVD už nejde použít pro další pokus vypálení, PC je nepřijme, tak už jsem tak zlikvidovala asi 4 kousky, protože se pokaždé snažím nastavit navolit něco trochu jinak, ale nefunguje to
Děkuji za rady.
Před vypalováním v okně s volbou rychlosti atd vypněte kontrolu dat po vypálení, je to k ničemu, po dokončení vypalování se vám to pak rovnou vysune. Při vypalování celého dvd taky zaškrtněte dokončit disk nebo mód Disc-At-Once (oproti Track-At-Once).
Nebo Nero zahoďte a stáhněte si CDburnerXP, který je zdarma a lepší. A mám pocit, že i česky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.