Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
často se mi stává že se mi při zapnutí kdykoli zasekne počítač že na nic nereaguje už se mi zastavoval i v biosu nejvíce se to zasekává když si pustím videa nejen z internetu a když něco poslouchám a zasekne se to, a zní pořád dokola asi poslední sekunda zvuku a na nic to prostě nereaguje ani na klávesnici ani num lock nereaguje a muse se to restarovat tlačítkem na skříni. Někdy se mi to zasekne že se mi ovšem kurzor hýbe ale na nic se nedá kliknout a když kliknu víckrát zasebou tak mi pípne počítač a zastaví se i kurzor a asi po 1 až 2 minutách to zase povolí. Další problém je v tom ovšem se mi zatím stal jen když jsem si pouštěl hudbu přes KMPlayer najedno se zastaví hudba a taková ta linka která ukazuje kolik pisničky už uplynulo se rozjede a zhasne mi monitor a zobrazí se mi tzv. MODRÁ SMRT modrá obrazovka s býlími písmenky Je to česky a píše mi to něco s KERNEL píše mi to že je problém s nějakým zápisem RAM a napsalo mi to nějaký soubor .sys . U klávesnice při tom nejde zase vaypnou ani zapnout NUM LOCK což značí že se mi to asi zase zaseklo pochvíli mačkání všech kláves se mi restartoval počítač. Mimochodem tu modrou smrt už jsem na tomhle pc viděl 2x což asi nebude nic dobrého. Informace o pc koupil jsem ho za 1000,- Kč s OS Win XP Professional něco jsem s počítačem vyvedl a musel jsem ho přeinstalovat, ale neměl jsem WIN XP Profi tak Jsem naistaloval Win XP Home sp2 Microsoft mi to aktualizoval na sp3. Takto jsem přeinstaloval počítač proto protože se mi spálily 2 harddisky z těch tří původních následovalo vyndání všechz nepotřebných součástí počítače a přípravoval jsem počítač na novou instalaci na 320GB HDD. Už při instalaci se mi to zasekávalo a musel jsem několikrát začínat znovu. Nepřeju vám abyste toto zažili protože jsem ten počítač instaloval asi 3 dny něž se to povedlo při druhé části instalace už spuštěné z HDDa cucalo si to věci s CDčka začal mi zhasínat a znovu se rozsvěcet monitor což bylo moc příjemné zvláště pokud máte zaškrtávat a vyplňovat okno s nastavením řeči a adresy. ve windows už to zhasínání a rozsvěcení přestalo šlo to normálně až po nějaké době se to začalo sekat takhle často. můj první rekord byl jednoho rána kdy jsem si chtěl zapnout počítač a musel jsem ho asi 8 krát restartovatnež toho asi na několik hodin nechal zmetek jeden plechovej. Jestli si myslíte že to snad není možné tak vám říkám že to možné je. A Chtěl bych se vát tímto zeptat jestli s tím jde něco dělat. Děkuji za každou odpověď .
CPU Intel Celeron 2.80 Ghz, HDD ATA 320 GB, Windows XP Home sp2 přeinstalovaný od microsoftu na sp3
Jo a mimochodem mám ještě jednu otázku: Jak mám naistalovaný ten Service Pack 3 tak mi to v "Odebrat Programy" ukazuje jako program a asi to půjde odinstalovat zatím jsem to neskoušel a dělat to nechci ale ukazuje mi to i třeba Revo Uninstaler a tvrdí že je to program.
Budu velice rád za to když si uděláte čas abyste si toto přečetli už předem vám moc děkuji!
SP3 se nabízí k odebrání jako program i v Ovládacích panelech. Jinak tu postrádám informaci o stáří a historii PC, protože se to jeví jako značně nevyvážená sestava, do které se nevyplatí cokoli investovat. Takže souhlas s tím, co radí "ahasver4".
promiňte ale mě je jen 11 let a na nové pc nemáme. PC jsem otevřel a podíval jsem se dovnitř vyčistil od prachu podíval jsem se na desku a vše v pořádku nikde nic vyteklého zatmavlého nebo tak něco
Už jednou se mi stalo že se mi objevila modrá smrt a pc byl velmi tichý tak jsem to dle instrukcí restartoval a bios na mne vyvalil zě nenalezl hard disk podíval jsem se na počítač byl skoro úplně potichu a jen potichu cvakal. Zjistil jsem podle zvuku vydávaného pc že nějak neslyším hukot HDD vypnul jsem pc v domění že se nějak zasekl disk, otevřel jsem ho a párkrát jsem zabušil na takový ten regálek s HDD už když jsem do něj ťuknul luplo to v něm . A když jsem zapnul pc vše už bylo ok
Mimochodem jsem zapoměl napsat: RAM 1GB zřejmě 2x 500 MB, Zdroj Redstar 400w, HDD značky Western Digital Caviar (WDC)
PS: Blbne mi i Grafická karta asi je těsně před smrtí
A co tedy chceš poradit? Abys do něj strkal peníze po částech. Na Aukru se dá koupit slušné a hlavně funkční PC za 2 - 3.000,- Kč. Pokud se budeš snažit udržovat ten svůj, tak do něj nastrkáš víc.
První si prověř to co už radili, např. první Ramku pomocí stahuj.centrum.cz/..., pak HDD - vlastnosti - nástroje - kontrola chyb. A že je ti 11 let? Nevěřím
S timhle pc se opravdu neda nic delat. Bud mas spatnou pamet, nebo hdd, nebo zakladovku, nebo grafiku. Kazda z techto komponent ti muze nahazovat modropu smrt a odpovidala by i zpusobu sekani. Zkus postupne vyndat pameti (vzdy tam jednu nechej), pote zkus sehnat od kamarada nejakou volnou grafickou kartu, to stejne ucin s haddiskem a zkus znovu nainstalovat (pokud to nenainstalujes do hodiny nebo dvou, diskem to nebylo). Pote uz zbyva jen zakladni deska, coz je muj favorit, takze pokud ti odesdla deska, nebo nejaka jeji cast, je to s nejvetsi pravdepodobnosti prohrany boj. Spatny je ze na desce nemusi byt ani videt nejaka zavada. Zkontroluj vsechny vetracky, jestli se procak, Southbrdge i Nord dobre chladi a neprehrivaji, zda neni nafoukly nejaky kondenzator. Take je moznost, kdyby jsi sehnal od kamarada nejakou zanovni desku s procesorem, osadit ho tvymi zbylymi komponenty a ozkouset tuto sestavu. Pak uz budes vedet co je spatne a pripadny dil od kamarada odkoupit , nebo se mrknout po nejakem PC bazaru a tento komponent za par stovek koupit i s nejakou zarukou samozrejme. Vic uz me nenapada. Muzes samozrejme vyzkouset nainstalovat jeste nejake programky, co ti otestuji pc komponenty, ale ne vzdy odhali tento problem, nejlepsi (ale nejpracnejsi) mi prijde to postupne meneni vsech dilu pocitace. Hodne zdaru! Ahoj
Podle popisu to vypadá na problém z HDD, pokud byl tichý a trochu v něm cvakalo, prověř napájecí kabel k němu, konektory jsou dost častým zdrojem závad, lehce zmačkni dutinky konektorů a znovu je spoj, vypadá to na výpadky v 12V větvi. Pokud to nezabere může to být závada v HDD.
Nic není tak strašné jak to na první pohled vypadá
ještě bych zkontroloval datový kábel mohla by být i chyba v něm jestli je dobře zasunut do HDD a základní desky
jak už psali někteří dříve příčin může být vice proč ti padá do modré smrti testy paměti a HDD bych udělal taky další problém může být jak bylo psáno i v napájení a to budˇv konektorech nebo může být problém ve starém zdroji ,zakladní desce ( řadiči) procesoru těch možnosti je opravdu dost budeš muset postupně zkoušet takhle na dálku se těžko radí
ještě mne napadlo jestli je ten počítač hodně starý tak by mohl být problém že je již slabá baterie od biosu ve většině případu se používa baterie CR 2032
Pokud potřebujete zjistit, co je v nepořádku, tak je potřeba mít, nebo si půjčit jednotlivé funkční součásky, aby se daly ty stávající otestovat. Nejjednoduší je si vyzkoušet paměti, když ovšem je v PC více modulů. Jinak se to podle popisu velmi špatně určuje, protože PC nekolabuje vždy při stejné činnosti. Píšete, že někdy nejde ani nastartovat a někdy se nedostane ani do biosu a shořely nějaké HDD. Jako bych uvažoval nahlas. Disky jsou napájeny přímo ze zdroje a i zbytek PC potřebuje stabilní napájení a pokud není, tak to může taky kolabovat kdykoli - PC bych už raději nezapínal a poohlédnul bych se nejprve po jiném zdroji. Starší zdroje na 250W (to by na vaše PC mohlo stačit) se dají pořídit okolo 100-200 Kč a nejlépe pokud by to byl zdroj značky Fortron, ten byl ve své době kvalitní a za rozumnou cenu.
Ten MemTest Nějak nefunguje. nápíšu do toho rámečku maximální kapacitu RAM a jede to snad do nekonečna asi několik hodin a pořád tam ty čísla naskakovaly skusil jsem to znovu stáhnout znovu ale problém nebyl ani tak vyřešen jelo to asi půl dne.
A zadavate tam velikost pameti v MB? Nebo cele dlouhe cislo? myslim ze se tam ma zadat treba jen 512, kdyz jde o pamet s 512MB velikosti.
Chtělo by to vyzkoušet v tom PC jiné komponenty, třeba z Aukra koupit za pár korun nějakou starší grafárnu, paměť, datové kabely k HDD apod. Potom jedno po druhém měnit a testovat. Času jako školák máš dost a pokud jsi z většího města, tak neutratíš za poštovné, když si dojdeš osobně zboží vyzvednout. Komponenty mohou být třeba i po koruně, záleží jak to šikovně vydražíš. Někdo se toho rád zbaví.
Ber to tak, že se aspoň spoustu věcí naučíš o hardware. Návody a všechno je na internetu.
Jestli bych si mohl tipnout, tak podobnou rutiku by mohl dělat datový kabel od HDD . Ale to už tady myslím někdo psal. Ale i napájecí kabely mohou být vyviklané a zlobit. Takové vady se hledají těžko.
Tak tedy nevím v úterý jsem si udělal čas a pc otevřel a dal jsem čistý 10GB disk a skusil nainstalovat a vše bez problémů.
původní disk jsem vrátil zpět vše zkotroloval a na nic jsem nepřišel na desce nic vyteklého není ani nic není zatmavlého či podobně.
Od té doby se počítač co já vím ani jednou nezasekl. Ještě se zeptám bratra , protože on na pc chodí hned ráno kdežto já až po škole odpoledne.
asi si ze mne počítač dělá srandu .
Jó a mimochodem, stávalo se mi že po zapnutí počítač dvakrát dlouze pípne a zase se vypne a musím ho zapnout znova. Nevíte co to mohlo být?
bohužel v té tabulce to není mě to pípne dvakrát dlouze a potom zahsne celý pc. Bios mám myslím American Megatrends
Což o to, počítač si bez návodu postavim sám (tohle pc jsem také celé postavil ze tří šrotů),ale jak si mám něco koupit přes internet? Už mi dochází nervy , zastavuje se už úplně u čehokoliv.
Dobrý den tak jsem pc dneska vyčistil vyluxoval a z grafické karty jsem odmontoval chaldič s ventilátorem a ventilátor sundal z chladiče a obojí jsem pořádně vyčistil a a vrátil na svá místa. Vyměnil jsem datový ata kabel u HDD.
Pak tu mám další problém: když připojím na zakl. desku sata CD-ROM počítač jí vůbec nedetekuje a přestane mi detekovat i ata CD-ROM (mám tam oba najednou). ATA CD-ROM mi nějak přestal fungovat tak doufám že se mi na pc nic nepokazí abych nemusel instalovat nic přes CD. Já šťoural jsem
si při zapnutém počítači hrál s napájecím konektrorem a blbnul jsem s tou rozbitou CD-ROMkou (jestli tam nění špatný kontakt) a nějak jsem škrtnul a vyskratoval jsem pc. Naštěstí se mi to podařilo znovu zapnout a vše je zatím v pořádku. Už se mi to stalo vícrát
. Asi je to nesmrtelný počítač
. Zatím na něj normálně chodím a píšu z něj sem na Poraďte. Jak už jsem říkal na jiný pc nemám a z toho vyplívá že žadný jiný PCčko nemám. Ale nějakej šrot bych možná ve škole sehnal a moch bych tady ze součástek co mám tady doma vyrobit nějake funkčnější pc, ale zatím se mi do toho nechce. Dokud tahle plechovka bude sloužit tak o tom moc uvažovat nebudu. Já stejně pc nějak moc nepotřebuju. Akorát je to jediná věc která se v mém pokoji dá dělat sedět u pc googlit,občas si zahrát Half -Life, sem tam nějaký referát, vytvářet prográmky, atd...
Ouch... Teď se mi stalo že se mi zase rozsvítila modrá smrt a tentokrát jsem si to opsal z obrazovky:
*** STOP: 0x000000F4 (0x00000003,0x862EFBE8,0x862EFD5C,0x805FB1D6)
Zahajování výpisu fyzické paměti RAM
A po restartu se mi ve windows zobrazilo Okno s nainstalováním Aktualizace Adobe Flash Player a já dal že souhlasim a pc se najednou zaseklo a objevila se modrá smrt. Po dalším restartu se mi po načtení windows se zobrazilo Okno s nainstalováním Zvukového zařízení (chtělo to nainstalovat zvukovku kterou mám ne základové desce ale já používám tu přídavnou (nevím jak bych jí nazval) protože no tu co je na základovce nemohu sehnat ovladače) a když jsem dal storno naskočila ta bublina že hardware nebude pravděpodobně pracovat správně... chvíli objevila modrá smrt znovu a tentokrát tam byl trochu jiný chybový kód:
*** STOP: 0x000000F4 (0x00000003,0x86415900,0x86415A74,0x805FB1D6)
Zahajování výpisu RAM
Po dalším restartu se mi neroztočil HDD a nešla otevřít ani mechanika a bios se načítal hrozně pomalu a pak mi naspal že nedetekuje HDD... A takhle to zlobilo skoro 2 hodiny pc jsem měl otevřený všechno možné jsem odpojoval a připojoval nic. Dokonce jsem vyndal i baterii cmos a po zapnutí počítače na normálně pípnul a poté pípnul znovu a napsal mi Overclocking failed!
Zjistil jsem že HDD se roztočí jedině když není připojeno přes ata na zákl desku Prostě mi základová deska vypíná HDD tak jsem vše nepotřebné odpojil CD-ROM a disketovku a hle už to běží!
Tak už opravdu nevím asi to s tímhle šrotem budu muset vydržet protože opravdu fakt nemám peníze na další pc protožr 1000 Kč je vše co mám a na novej počítač to asi fakt stačit nebude. Ale mckrát děkuji za vaše odpovědi pokud byste mi chtěli něco ještě dodat tak klidně sem pište. Moc vám všem děkuji!
Tohle: KB330100 jsi při svých pokusech taky vyzkoušel? Můžeš případně vyzkoušet v PC jiný zdroj?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.