Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastaveni routeru TL-WR340G

Od: petrh78* odpovědí: 6 změna:

zdravim,

snazim se nastavit wifi router TL-WR340G s modemem od UPC. Sit jsem nastavil, jsem k ni pripojen, ale vubec mi to nenacte internet? Mate nekdo zkusenosti, co s tim?

Diky za radu.

P.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kabel z modemu UPC vedouci do počítače strčit do zásuvky WAN v routeru.

Do první zásuvky LAN routeru strčit ethernetový kabel a ten strčit do PC (ntb). - nyní, pokud jste někde něco nepřenastavil, tak už nyní musí vše fungovat. Pokud ne, tak projedem celé zapojení a nastavení popořadě ...

V PC musí být nastaven síťový adapter na automatické získávání IP ze serveru DHCP (viz obr) - pokud je router nastaven správně (výchozí hodnoty), přidělí Vám IP adresu z rozsahu své vnitřní sítě 192.168.1.x

To si můžete v PC ověřit tím, že spustíte příkazový řádek (Start -> spustit -> napíšete příkaz cmd (enter) ) a v novém okně napíšete příkaz ipconfig (enter) . Pokud budete mít přiděleno IP, masku, bránu, tak to číslo u výchozí brány napište do internetového prohlížeče.

Pokud naběhne webové rozhraní, přihlašte se loginem admin s heslem admin a podívejte se hned na první položku status

Měl byste vidět verzi firmware, pod tim bude nastaveni rozhrani LAN, pod tim Wireless (WLAN - wifi) a pod tím WAN a to nás zajímá ... má přidělenou IP adresu a u ní napsáno Dynamic IP? Pokud ne, tak kliknout v menu Basic Settings -> Network -> Wan a zmenit connection type na "Dynamic IP" ... chvili pockat a sam uvidite, ze si nacte IP.

Pak se teprve pokud nam vse bezi nastavuje WIFI sit ... drive to nema smysl - teda pokud nechcete vyuzivat jen lokalni WLAN.

Nastaveni routeru TL-WR340G
p

diky za navod. Pokousim se o to mi a u WAN mi to neukazuje IP a je tam obtaining the IP address a to mam nastaveno Dynamic IP. Tak ted vubec netusim

petrh78*

zdravim,

tak IP u WAN uz mam. Ale stale musim mit kabel v nt, aby mi behal net

petrh78*
hodnocení

tak uz to funguje bez problemu, diky.

P.

Zrovna jsem tu chtěl psát nastavení wifi. Ano, to že to neběhalo bylo normální. Chtěl jsem nejdříve s Vámi zprovoznit to spojení UPC modemu vs Wifi router kabelově a mít jistotu, že je spojení funkční. Nyni staci (pro ostatni, kteri v budoucnu zde budou hledat radu) opet se prihlasit do webove rozhrani (192.168.1.1.) a v sekci Basic settings-> wireless-> povolit vysilani wifi (enable wireless router radio) -> nastavit SSID (název wifi sítě) , channel (kanál) nastavit nejlépe na neobsazený, nebo málo využívaný kanál. Pokud v okolí nikdo wifi nemá, tak to nemá cenu řešit, ale tam, kde je v okolí milion cizích wifi, se vyplatí proměřit (např prog. slunecnice.cz/... ) v okolí méně využívaný kanál a ten si nastavit.Mod vysilani muzete nechat na 802.11g (54Mb/s) , povolit zabezpečení (enable wireless security) : zde nastavit WPA2-PSK a zvolit si heslo -> vse potvrdit dole tlacitkem SAVE. Router se restartuje a po cca 2-3 minutach by melo byt jiz vse funkci.

Ps: a zarizeni je dobre umistit co nejvyse je to mozne a smerovou antenu sklopit smerem dolu. Je to lepsi, nez mit zarizeni nekde na podlaze a vysilat nahoru ... Take je dobre ho umistit nekam na volne prostranstvi bez ruseni treba od mikrovlneho zareni

artik*
hodnocení

0x

momentálně se s tím taky peru .z CD jsem nainstaloval wifi a pak jsem to rozeběhl v pohodě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]