Nejste přihlášen/a.
Jak nejjednodušeji změnit příponu souboru např. z PPS na PPT, přejmenování mi v Průzkumníku dovolí přejmenovat pouze tělo názvu.
V Průzkumníku je to Nástroje - Možnosti složky - Zobrazení - odškrtnout Skrýt příponu známých souborů. Pak už to půjde.
přesně takhle bych to dělal pokud to člověk potřebuje měnit častěji
ale pozor když přejmenováváte jen název souboru už se mi taky párkrát stalo že jsem obylem příponu smázl ale problém to není (pokud si člověk pamatuje tu příponu)
doplněno 01.02.12 06:30:já sám to mám taky tak nastavené
Mě to skrývání přípon celkem vyhovuje a říkal jsem si, zda na to není nějaký trik a nemusel bych jít až do hloubky do toho dialogu, o kterém píšete, a pak tu akci zase vracet zpět. Nebo zapínat TC jenom kvůli jednomu přejmenování. Jestli třeba není nějaká klávesová zkratka, mně utajená.
No nic.
Pro běžného uživatele je toto standartně vypnuto jak v XP, tak i ve windows7 a zkušenější by si to měl umět zapnout právě v možnostech složky (viz obr.)
nejrychlejší způsob ve všech Windows je klávesová zkratka Win+E (klávesa win je ta vlaječka mezi Ctrl a Alt) -> otevře se průzkumník, kde stačí (podle druhu windows) spustit Možnosti složky (viz obr) kde vybrat příslušnou volbu.
Jinak ve windows XP se při přejmenování souboru (nejrychlejší způsob je stisk klávesy F2) označí CELÝ název včetně přípony, zatímco ve windows 7 se při přejmenování označí JEN název souboru - nikoliv přípona, což je naprosto úžasný a mě to vždy vadilo, proč toto už nebylo dávno
Mám XP a tuhle volbu zaškrtnutou nemám a přejmenovat mi dovolí i příponu. Jen zahlásí, že Když změním příponu, že se může stát, že soubor nebude možno použít.Chcete přesto přejmenovat?
Zázrak
to mi schválně pošli screen. To jsem zvědavej (ne že bych ti nevěřil) ale asi to máš rozbitý. Soudruzi z microsouftu asi někde udělali chybu
A po změně je soubor normálně funkční
doplněno 01.02.12 19:14:Udělal jsem z toho i Jpeg ten už ovšem funkční není
Ale jde to i zpět. Pak je zas prezantace prezentací.
A ještě jeden důkaz
Znova, bmp neberem
doplněno 01.02.12 19:36:Tak ten černý čtverec je doklad toho, že přejmenování/změna přípony je někdy problém. Třeby zrovna při vkládání na poradnu.
Vložil jsem BMP, to samozřejmě nešlo, tak jsem to přejmenoval a s tim si zas neporadilo Poraďte. Musel jsem Uložit jako jpg
Rozbitý to nemáte to zaprvé.
2) tu neřešíme zda lze přejmenovat přípona na něco jiného, ale to JAK JI PREJMENOVAT, KDYZ JE TA VOLBA ZAPNUTA! Přejmenovat Vám přípona půjde vždy, KDYŽ JE TATO VOLBA VYPNUTA ...
3) Právě protože to nemáte zaškrtnutý, tak Vám to funguje ... takže tu s fatalwirem akorát tak plevelíte vlákno ... protože tak to prostě fungovat má.
4) A jak už tu někdo psal, je uplně jedno na co prejmenujete priponu, kdyz budete vedet, co je to za soubor. Pocitac toto nevi a proto kazdy soubor prave pojmenovava priponou, aby vedel (pomoci asociaci) v kterem programu ten soubor pozdeji otevrit. Takze kdyz prejmenujete MP3 na PDF a spustite, tak pocitac si rekne ... pripona PDF? tak to zkusim otevrit v Acrobatu. No a ze to zahlasi chybu je snad jasne ne? ALe kdyz prejmenujete JPG na PNG nebo BMP tak jelikoz jsou to vsechno OBRAZOVE formaty, tak to stejne pocitac otevre, protoze jak PNG, tak JPG i BMP proste ma otevirat ve stejnem programu. No a PPS a PPT je stejne kafe ... je to prezentace pro Powepoint - pouze jedno je prezentace a druhy je spustitelny soubor, coz je vyjadreno prave jen tim jednim pismenkem. To je cele...
no to jsem měl na mysli, kdo neví sám jak změnit příponu tak by do toho neměl hrabat. Většina programů po ní jde a pak to takhle dopadne, třeba ale openoffice na příponu kašlou, mrknou si do hlavičky a klidně jpg otevřou v calcu protože to je přejmenovaná tabulka. No a jsou lidi, kteří si myslí, že vezmou doc, změní koncovku na pdf a mají "nedobytné" pdf. Nemají, mají paskvil který většina lidí neotevře a za čas ani oni sami když zapomenou a do hlavičky se neumí podívat a když ano tak stejně nepoznají o co původně šlo.
můžeš z toho udělat klidně SOUBOR.hatlamatlable (jestli to pc schroustá) a fungovat to bude ale musíš to otevřít ve správnym programu
Mám pps zobrazí se prezentace, udělám z toho ppt > otevře se mi editor prezentace udělám z toho .jpeg počítač otevře zoner a hlášku ...nelze zobrazit... Když zkusím ten .jpegOtevřít v programu power point tak to PC zkusí v power pointu otevřít jako obrázek, což samozřejmě nejde.
Ale základní otázka byla Jak přejmenovat příponu souboru když to nejde A mě to jde samo
Pokud se u souboru zobrazuje přípona, tak se sice při poklepání na název nabídne nejprve označený název bez přípony, ale myší lze označit příponu a bez problémů ji změnit. Nezkoušel jsem v průzkumníku, ale přímo ve složce.
Nevím sice, jak ve složce poklepáním na příponu ti jde provést to, co píšeš, já musím kliknout pravým myšidlem na soubor, dát Přejmenovat a potom můžu příponu označit a změnit. Ale asi se musím ještě moc učit
Klepneš jednou na název, ten se označí (zešedne/zmodrá) vteřinu/dvě počkáš a pak klikneš ještě jednou. Objeví se kurzor a soubor/složka jde přejmenovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.