Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PDA, rozbité lcd, špatný kontakt?

Od: dzordz* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

o víkendu jsem ve skříni vyhrabal zapomenutý PalmOne Lifedrive z roku asi 2005/6, nějak se postupem času přestal používat. Po nabití jsem ho zapnul a koukám, obraz úplně rozbitý, šedomodré pozadí a na něm jen svislé pruhy přes celou délku, světlejší i tmavší - žádný text nebo obrysy, prostě každý sloupec pixelů jedna barva, odshora až dolů. Jako chyba na invertoru nebo gatu (nebo jak se říká těm dvěma stranám). Při procházení menu bylo vidět, že se jednotlivé barvy měnily.

Dneska jsem ho rozebral, sundal kryty, odpojil baterii, disk, desku, dál jsem zatím hrabat nechtěl, nikde nic špatného vidět nebylo (stejně bych asi prd poznal), tak jsem to zas zapojil, připojením baterie se sám zapnul, koukám, obraz naprosto v pořádku. No ale než jsem namontoval zpátky kryty, zas se to rozhodilo, tentokrát se ztratil kontrast, obraz průhledný a vypadával. Tak jsem ho teda rozebral úplně, vyndal všechno ven, sundal z lcd ten dotykový povrch pro stylus, otevřel i zrcadlový kryt backlightu a zapojil jen úplné minimum, deska+disk+lcd+baterie. No a zjistil jsem, že to tak funguje, jenže, když se začne lcd sklápět zpět do toho zadního krytu se zrcadlovým podkladem, v některých úhlech to je ok, v některých obraz bliká nebo není vůbec. Při té poloze, jak to má být složené, právě taky blbne.

No takže mám takhle ten samostatný lcd, na první fotce konektor vlevo je k desce, ten dlouhý hubený pásek je k podsvícení led (to je v pořádku určitě). shovels.wz.cz/... shovels.wz.cz/... shovels.wz.cz/...

Takhle to vypadá po zapnutí: shovels.wz.cz/...

Takhle při sklopení do cílové polohy: shovels.wz.cz/..., barvy hodně vybledlé, navíc to ještě bliká a vypadává.

Takhle při naklopení do polohy, kde to zrovna jde: shovels.wz.cz/... (ten řádek dole je ok, jako neaktivní menu).

No a než jsem tohle dopsal, tak se místo obrazu vrátily svislé čáry a zatím se mi nepodařilo se jich zbavit - takže asi opravdu ještě nějaká další chyba. Daly by se nějak spravit ty kontakty, když to je celá kšanda zatavená v plastu? Co ta chyba s čarami? Dá se s tím vůbec něco dělat, nebo to je tak akorát na vyhození?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

To jsem z toho jelen, půl hodiny to leží, nic se s tím nedělá, zapnu a čáry sou fuč, obraz je zpátky.

doplněno 31.01.12 20:34:

Pardon, to mělo být doplnění otázky, ne odpověď.

rup
hodnocení

0x

tak předně je nesmysl sundavat touchscreen z LCD u těhle modelů. Je to dělané jako jeden kus. Podle toho, jak to popisuješ, tak je zlomený flex, s tím těžko něco uděláš.

dzordz*

Nebyl to jeden kus, bylo to na sobě jen zlehka nacvaknuté. Displej i touchscreen fungovaly i samostatně, když ležely volně vedle sebe. Já jsem to nakonec vzdal a už to neřešil.

Za odkaz díky, sice za tu cenu by asi mohlo bejt celý bazarový pda :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]