Nejste přihlášen/a.
v čera sem zapnul notas a vyskočila na mě hlaška že mam poškozeny nějaky soubor že by to mohlo jit opravit vloženim instalačnim cd windows xp tak sem ho tam dal začatek v pohodě až do chvile hledani předchozi verze os tady se to sekne a už stym nehnu nevim čim to je jestli je mrtvej hardisk prosim poradtě dik
O jaký soubor se konkrétně jedná? Psalo to konkrétně, že by to mělo jít opravit vložením instalačního CD Windows?
moment ja to zapnu a napišu přesně co to piše
doplněno 31.01.12 10:47:piše to system windows nelze spustustit uvedeny soubor je poškozen nebo nebyl nalezen a pak že to mužu opravit pomoci originalniho disku nebo pismena R
doplněno 31.01.12 10:58:to co je nenalezeno je windows/system 32/confif/system
Zkus to spustit v nouzovém režimu.Po startu mačkej vícekrát F8 a uvidíš,jestli se to chytne.Jestli ano,zadej spuštění nástroje chkdsk.
Je ten instalační disk originál?
nouzovy režim spustit nejde a instalačni cd je original
doplněno 31.01.12 12:47:tak se do nouzoveho režimu podařilo dostat ale když dam stav nouze tak mi zase vyskoči to okno že je soubor nenalezen nebo požkozen
No,já bych zazálohoval a použil čistou instalaci,někdy je to rychlejší než hledání...Počkej,třeba se objeví jiné návrhy..
doplněno 31.01.12 13:12: Trošku jsem ujel,nejde zazálohovat to co nejde spustit..sry
Máte zadán boot z CD?
doplněno 31.01.12 13:28:Tak to nevím,při čisté instalaci by se Vás to ptát nemělo,jen by jste zadal naformátovat a bylo by...Někdo určitě poradí lépe,já se omlouvám,že nevím jak dál v tomto případě...
ahasver4: Když tazatel píše že se mu to sekne při operaci Hledání předchozích verzí systému ,tka asi boot z CD nastavený má! Psal to už v prvním příspěvku.
K tazateli: Je CD originální? Pokud ano, zkusil bych vytáhnout RAMky a nechat tam jednom jednu a s tou to zkusit nainstalovat. Kolikrát špatná RAMka je příčina problému při instalaci systému /zvlášť při kopírování souboru opomenu-li škráblé CD/. Ještě tu je možnost použít Konzolu pro zotavení, ale to už tu navrhl Mirek.
Tak se teda taky zapojím no .-)
To, co to hlásí je, že jsou v pytli registry ... a to vám vůbec nezávidím.
Můžete zkusit rady pro obnovu registrů -> support.microsoft.com/... (což mě se nikdy nepovedlo :/ )
Nebo můžete zkusit obnovu přes cizí počítač - jestli máte. Stačí vyndat disk, strčit do jiného a nakopírovat zálohu registrů z c: system volume information do toho adresáře WindowsSystem32Config .
Nejdříve ale musíte nastavit zabezpečení, abyste se do adresáře dostal, protože standartně tam má práva jen uživatel SYSTEM.
No a pak stačí doklikat se na cestu (vaše bude jiná, ale zabloudit nemůžete) : C:System Volume Information\_restore{2229392D-211E-4CED-A28C-8853BD92CCBC}RP114snapshot kde naleznete soubor _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM , ktery prejmenujte na SYSTEM a nakopirujte jej do systemu.
Vsadim se, ze ty lomitka a dlouhe cesty tento prispevek totalne rozhází ...
ze ja se nekdy vubec snazim radit ...
Zrovna teď jsem to řešil v sobotu. Dělal jsem to podle tohoto návodu a jede to:
...až dáte "R"a potom "1"a nic to dělat nebude, tak to bude chtít dát disk do jiného PC a zkopírovat to tam (mám na mysli pak už složku "SYSTEM"atd). Je to i lepší, protože se Vám nic nerozhodí. To je pouze má zkušenost, dělal jsem to dvakrát a tak jak to píši.
to sem skoušel a přesně to děla jak si psal damR pak 1 a nic se neděje jenže ja tam napišu vždy jen jedno pismeno nebo čislici a dal tam nenapišu nic nevim proč
doplněno 31.01.12 15:43:na druhem notasu mam windows 7 a ja nevim jestli ta složka system 32 je stejna pro xp a windows7
Tak ve win7 je systém32 jiný. Bylo by dobrý napsat o jaký typ notebooku se jedná a možná by se našel někdo kdo má stejný a třeba zkopíruje a pošle ti to emailem.
doplněno 31.01.12 17:58:Nebo někoho kdo má čistou instalaci xp
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.