Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zvolit antivirový program

Od: hanicka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den moudré lidičky,

Chtěla bych se dotázat na svoje PC. Vlastním notebook HP compag 6820s MS Windows 7 ultimate-64bit SP1 Intel Core2Duo CPU T5470@1,60Ghz 1,0GB RAM ATI Mobility Radeon X1350 a chtěla bych si do něj pořídit nějaký dobrý antivir, ale aby mi minimálně brzdil PC-Rozhodně NE už AVG*stop*.Počítač používám hlavně na internet a stahování-přehrávání filmů.Prosím, poraďtě který antivir je nejlepší pro notebooky mé třídy.Předem děkuji*pusa*

S pozdravem a přáním úspěšného dne

Hanka

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Zde bych doporučil avast! Free, případně jeho placené verze Pro nebo Internet Security. Nenáročný je také Microsoft Security Essentials, ale ten nemá tolik funkcí, co avast!. Dalším nenáročným je třeba ESET NOD32, ale ten je placený.

Leta používám avast! a naprostá spokojenost. Spolehlivě běží i na starých počítačích.

hanicka*
hodnocení

Slyšela jsem že ESET prej nejméně zatěžuje PC tak nevím.Nejde mi o free verzi,pořídila bych si i placenou,jen bych nechtěla koupit něco,co mi bude brzdit notebook,proto se dotazuji na dobrý typ*palec*

ahasver4*

Jděte do ESETU.Dobrá volba.:)

bena*

avast! narozdíl od svých konkurečních free produktů není tak okleštěný a bez problémů může konkurovat i placeným produktům. Lidé totiž stále žijí v omylu, že placený znamená nutně lepší. Opravud tomu tak není a nejen na poli antiivrových programů.

Já zastávám názor, že za software se neutrácí. I software, který je zdarma, dokáže spolehlivě posloužit a kolikrát je i lepší, než ten placený.

Co se týká nejmenší náročnosti na počítač, tak je nejméně náročný Microsoft Security Essentilas, pak avast! a pak až ESET (AV-Comparatives.org).

mirek333*
hodnocení

0x
Schválně jsem si našel nějaké testy na internetu.Třeba: jamesnorthway.com/... anti-malware-test.com/... s tím Avastem to asi bude pravda, je dobrý. Ale asi nelze počítat se zázraky, rozdíly nejsou až tak markantní, pokud je váš počítač celkově dýchavičný, nadělil bych mu víc paměti RAM, svižnější pevný disk a případně se poohlédl po rychlejším procesoru.qtl { position: absolute; border: 1px solid #cccccc; -moz-border-radius: 5px; opacity: 0.2; line-height: 100%; z-index: 999; direction: ltr;}qtl:hover,qtl.open { opacity: 1;}qtl,qtlbar { height: 22px;}qtlbar { display: block; width: 100%; background-color: #cccccc; cursor: move;}qtlbar img { border: 0; padding: 3px; height: 16px; width: 16px; cursor: pointer;}qtlbar img:hover { background-color: #aaaaff;}qtl>iframe { border: 0; height: 0; width: 0;}qtl.open { height: auto; }qtl.open>iframe { height: 200px; width: 300px;}

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]