Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodnost síťové karty

Od: skrob® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Chci se zeptat jestli moje síťová karta ( stařenka ) je schopna plnohodnotně využít dané připojení k netu. Myslím si že ne a chtěl bych ji vyměnit za novou a jakou? Na novém NB jede net mnohem svižněji. Nejde ani o download ten je slušný, ale načítání a zobrazování stránek. Děkuji za radu.

Síťová karta
Realtek RTL 8139/810x Family Fast Ethernet Nic

Připojení viz obrázek.

Vhodnost síťové karty

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Karta zvládá 100 Mb/s, takže je dostačující. Pdívej se ale ve správci zařízení jestli jede v režimu 100 Mb/s full duplex. Nový NB má větší výkon, proto i zpracování/načítání stránek bude rychlejší na stejném připojení.

hodnocení

Nejelo, nastavil jsem a jdu na restart.

hodnocení

Tak mockrát děkuji, ono co chce člověk vidět to vidí, ale toto fakt pomohlo a načítá a jede to znatelně rychleji. Toto nastavení jsem opravdu neznal.Díky a dávám hlas za dobrou odpověď.

hodnocení

Chtěl bych se ještě zeptat, co se tedy změnilo, původně bylo nastavení autonegotetion a teď je těch 100Mb/s full duplex. Ten automat to nějak brzdil. Provedl jsem to na několika ntb u známých, všichni měli auto a po změně viditelné zrychlení. Jinak ( a to fakt nevím jestli to s tím souvisí ) platím net za negarantovanou rychlost 10Mb/s, ale po úpravě karty naměřím 19 - 27 Mb/s. ( 30 měření ).

Podle toho čím a jakou rychlost měříte. Ta karta zvládá 100Mb/s takže v rámci LAN a WLAN budete v síti komunikovat rychleji. Teda v závislosti na aktivních prvcích v sítí ( hub, switch, router ). Takže pokud máte klasický wifi router, který vysílá na standardu "n", tak můžete dosahovat rychlosti až 600 Mb/s. Ale to je komunikace v síti. S internetem to nemá nic společného. Ten máte zaplacen 10 Mb/s čili by ta rychlost downloadu měla odpovídat (být nižší) .

Neplete si třeba jednotky? Ono 1Mb je neco jineho nez 1MB. Aneb "bajty" vs "bity" ... 1B(bajt) má 8b (bitů)

hodnocení

To je jasné, to měření je na obrázku výše. Dle mne tam je 24Mbps, platim 10Mbps.

doplněno 01.02.12 16:34:

Připojení je přes kabelovou televizi v síti man

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]