Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to dobrá PC sestava?

Od: fatalwir® odpovědí: 13 změna:

Zdravím chci si pořídit nový PC byl by takhle dobrý? díky

MB

CPU

RAM

Graf. karta

zdroj

doplněno 30.01.12 20:34:

no u grafický karty sem pořádně nevěděl kdybyste nějakou dobrou ALE LEVNĚJŠÍ doporučili? (max do 2000 + možná něco málo, vím že na grafiku je to málo peněz ale platy jsou také málo peněz)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud nebudeš moc hrát, tak dobrý. V opačném případě zvol jinou grafiku. A nezapoměň že budeš potřebovat 64-bitový operační systém!

hodnocení

a ten 64bitový OS je povinný nebo doporučený? popřípadě co by se stalo kdybych tam nainstaloval 32bitový?

32-bitový tam neinstaluj. Windows by nedokázala obsloužit tak velkou operační paměť. To zvládá až 64-bitový systém. A tu grafiku, no alespoň něco takového:

interlink.tsbohemia.cz/...

hodnocení

ta grafika nevypadá špatně a cenově taky přijatelná

a co se týče OS jsem obrovský zastánce WIN XP a mám 32 bit dala by se nějak převést licence na 64bit? asi ne co? (licenci mám originální oficiální koupenou poctivě za dob těhdejších *smich*)

Ne, to se opravdu nedá. Navíc pokád máš jen OEM verzi a ne krabicovou, bude ti pravděpodobně stejně k ničemu. Zkrátka na tolik paměti potřebuješ 64-bitový systém jinak ji tam máš zbytečně.

naihonn*
hodnocení

0x

Grafická karta je tak nejvýš středně dobrá. Takže záleží na využití.

hodnocení

šmarjá já omylem napsal doplnit otázku místo odpovědi

hodnocení

pfjuu 14000 mi vysla celkova cena sem rochu přehlíd *smich* mno ja potřebuju něco tak max do 6000 (bez casu disku mechaniky a asi i OS)

doplněno 30.01.12 21:58:

mno tak jsem znovu přepočítával a vyšlo mi z toho toto:

MB

CPU

RAM

GK

celková cena: cca 7 000 (když jsem vynechal zdroj, disk, OS a case - to bych asi použil nějak co mám)

zdroj já mám 300něco W a tohle co jsem počítal (nevím jestli dobře) neco okolo 270W počítal jsem dobře?

No pokud to chceš na hraní, tak máš smůlu. Za 6 000 Kč koupíš kvalitní herní grafiku. Kancelářský PC na nenáročné hraní z toho snad uděláš.

hodnocení

Myslím že když mám teď nějakej 3GHz Cleron 2 GB 800MHz RAM 256MB grafiku že když se mi to podaří sehnat budu nanejvýš rád :D

naihonn*

Tak s touhle grafickou kartou takhle slabý zdroj? No, jak je ctěná libost, ale není to dobrý nápad. Určitě ne jen tak pro okrasu se u podobných karet uvádí 450W zdroj jako minimum. Ale jinak jasně, v dané cenové hladině se zázraky čekat nedají, to už tak bývá. Pořádný počítač pořád ještě obvykle pro normální lidi bývá na splátky.

*frajer*

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, já si stavěl PC před měsícem z těchto komponent:

lan-shop.cz/...

lan-shop.cz/...

lan-shop.cz/...

Zdroj jsem už měl 450W Fortron a grafiku Saphire 6770, připadá mi to tak akorát výkonově a ekonomicky. Pokud budete kupovat zdroj, tak bych doporučil - viz odkaz níže a pod doporučenou grafiku bych taky nešel. Mírně přetaktované tříjádro ji bez problémů stačí a na novější hry je to tak tak akorát.

lan-shop.cz/...

lan-shop.cz/...

Ušetříte na pamětech a desce, zase si trochu připlatíte na GK. Desce nic nechybí a běží skvěle a pamětí stačí 2x2GB. Vlasně pozor musíte mít SATA disk a CD, protože deska nemá IDE.

hodnocení

tak sata už je dnes samozdřejmost ;)

doplněno 31.01.12 15:55:

teda doufám ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]