Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook HP se nechce rozjet

Od: alina* odpovědí: 29 změna:

Muze mi prosim nekdo poradit s notebookem hp compaq 6710b? Nechce se rozjet pise Hp ethernet boot agent ... nevim si uz rady

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

První co mě napadá je špatně nastavené boot menu, aneb, že se Vám snaží notebook nastartovat ze sítě (ethernetu).

Ačkoliv nevím, jak by se to mohlo (samo) přenastavit, zkontrolujeme to.

Po startu PC, ještě než začne cokoliv nabíhat mačkejte klávesu F10 -> tím se dostaneme do BIOSu (zde nyní velmi opatrně!) najedte na polozky Storage Devices a pak na Boot Order. Zde je seznam podle kterého se snaží notebook startovat. Nejspíš máte ethernet na přednější pozici, nežli HDD (váš pevný disk) -> přehoďte tyto volby.

doplněno 30.01.12 18:21:

Někdy se i po startu muze na obrazovce objevit zprava jakouže klávesou se do BIOSu dá dostat. U HP by to mělo být F10, ale vyzkoušejte případně F1, F2, F10 nebo klávesu Delete. Některé notebooky dokonce při startu nabízejí na určitou klávesu tzv. BOOT MENU ... to by byla rychlejší cesta, jak to vyzkoušet. Spustit onou klávesou boot menu a vybrat HDD.

alina*

Ahoj, předem moc díky za odpoved ale musim konstatovat ze to se mnou nebude tak jednoduche, ja jsem se totiz uz v biosu vrtala a asi sem to dovrtala nebo co,pac mi to tam taky hlasi neco jako ze hard disk nenalezen..jste tu?mam to zapnout?jinak nevim jak dlouho se u netu zdrzim.diky moc moc

No zapněte a reagujte - je to váš PC. Já se snažím jen pomoci. Jinak popisujte přesně co to píše a dělá, protože popis typu "něco jako že" mi moc při diagnostice problému nepomůže. Taktéž můžete vložit i fotku (máte li fotak) toho, co to ukazuje na obrazovce, pokud by informaci bylo vice.

PS: pokud jste v BIOSu byla -> co jste tam hledala? nebo spise co jste tam nastavovala? Kdo Vas tam nasmeroval?

V krajnim pripade by se dalo nahrat vychozi nastaveni BIOSU (LOAD DEFAULT) ale to jen v krajnim pripade. Ted radeji napiste, co jste kde delala ...

PS: No uz se nedivim, ze to "samo" začlo neco hlasit :D

alina*

delala jsem vsecko co tam slo delat.jiste, chcete fakta: menila setup password,power on pass., pass. options a tak dale,pote jset tez brouzdala v diagnostics a system configuration.proste by bylo asi potreba load default ale to tady nevidim. a nesmejte se mi, :( jsem holt stoura a ted me hanba pleska ze vsech stran...no..

A vedela jste aspon, co v tu chvili menite? Zdali jste aspon menila veci, ktere vite, co delaji, protoze jestli jste skutecne prenastavila vsechno, na co jste narazila a polozku LOAD BIOS DEFAULTS jste nenasla, tak budem muset vyresetovat bios rucne. Vzhledem k tomu, ze pisete, ze jste stoura, tak predpokladam, ze pocitac uz jste taky rozebirala :) tak hledejte na zakladni desce malou placatou baterku. Tu se pokuste vyndat nebo hledat v jeji blizkosti maly spojovaci kolicek (tzv. jumper) ted bude navlecen na dvou ze tri dratku. Melo by byt u nich napsano CLEAR CMOS, nebo RESET BIOS. Tak vyndat a z polohy 1-2 dát do polohy 2-3. A pak zapnout pocitac.

Jinak pokud jste nic neprenastavovala, ale jen se tak pohrabovala, tak byste mela nalezt prave ten seznam bootovani. V kazdem biosu je to trochu jinde a jinak pojmenovane. Napriklad: Boot Menu, Boot device priority, storage menu . ... je to vetsinou v sekci BOOT

Do budoucna si nejdříve něco o BIOSu přečtěte, abyste věděla, co která volba dělá, než ji bezmyšlenkovitě vyzkoušíte...

pctuning.tyden.cz/...

alina*

nuze dobra tedy jen nevim presne co je ta zakladni deska...uplne na hlavu nejsem..mam i svetly chvilky.. :)

Ignorujte rozebírání (viz nize) -> Musíme najít boot menu sami. Dostante se zpet do biosu a zkuste mi rici, jakou mate verzi (viz obr)...

Notebook HP se nechce rozjet
k2

Vzhledem k tomu, ze se jedna o NTB bych nepovazoval postup s rozebiranim uzivatelem za vhodne reseni. Pak uz by taky nikdo ten pocitac nemusel dat dohromady...

Njn má nepozornost :D Tak to opravdu nebudu radit rozebírat notebook.

alina*
31.01.12 11:14

o.k. mmt

alina*

mam pocit ze to je ROM DATE 04/10/2008, nebo jeste tu je ROM BIOS Version : F.11

alina*

musim letet,dnes uz to asi nedodelam..diky moc,muzu se ozvat zitra nebo vecer?diky

Ozvěte se kdykoliv. Rádi Vám zde vypomůžem. Nedaří se mi najít přesné vyobrazení Vašeho BIOSu, nicméně jsem udělal alespoň jednoduchý manuálek, kde byste měla podle verze biosu najít onu bootovací nabídku. (viz obr)

Pokud tak Váš bios nevypadá, vyfoťte jej a uploadněte image - uvidíme konkretní pripad.

Notebook HP se nechce rozjet #2
alina*

ahoj,notebook jsem nakonec nedoresila,kdyz se nabootovalo cd a rozbehla se nova instalace tak se tam asi po deseti minutach objevilo ze nebyly nalezeny v pc zadne pevne disky.udelala jsem par fotek...co ted? Help pleas

proč spouštíte instalaci? ta vám nepomůže. Předpokládám že tam máte WINDOWS XP v kombinaci se SATA diskem. To by mohla být ta příčina. Zkuste najít v BIOSU něco ohledně SATA nebo AHCI. Po přepnutí disku do IDE módu by to mohlo zase běhat. Jen mi řekněte jestli to tam někde máte a co máte nastavené, NIC ZATÍM NEMĚŇTE! Ideální by bylo dát sem fotky ze všech stránek biosu. Když nevíme co tam máte a jak to vypadá, těžko se radí

alina*

Diky moc za odpoved. o.k nafotim bios a dam to sem...mmt

Notebook HP se nechce rozjet #3
alina*
14.02.12 18:17

..

Notebook HP se nechce rozjet #4
alina*
14.02.12 18:19

...

Notebook HP se nechce rozjet #5

ukažte, co máte v System configuration. Konkrétně jestli tam najdete něco o SATA nebo AHCI. A jaký máte operační systém?

alina*

strpeni prosim bojuju s vkladanim obrazku a je to myslim windows vista nebo nevim kde to mam zjistit..

alina*
14.02.12 18:44

a

alina*
14.02.12 18:45

,

Notebook HP se nechce rozjet #6
alina*
14.02.12 18:47

1

Notebook HP se nechce rozjet #7
alina*
14.02.12 18:48

2

Notebook HP se nechce rozjet #8
alina*
14.02.12 18:48

3

Notebook HP se nechce rozjet #9

alina*
14.02.12 18:50

4

Notebook HP se nechce rozjet #10

hodnocení

1x

Nevím, proč jste sem ty fotky už nevložila už toho 30ho, kdy jsme to spolu 2dny zbytečně poslepu řešili a psali si romany... tohle, kdybyste udelala hned, jak jsem to po vas zadal, tak jsme to opravili hned a davno. Nyni uz nemam vubec chut a elan zde na poradne radit (s tim ale nemate vy nic spolecneho)

Takže přenechávám řešení někomu jinému, kdo vám poradí s opravou.

Jinak jak jsem psal, mate naprosto zprehazene boot menu, kdy vam to z disku chce bootovat az jako 5ta! moznost viz obr 18:45.

Navic, pokud mate integrovany wifi a bluetooth adapter, tak s takto nastavenym biosem budou nefunkci -> viz obr 18:48

dzordz*
hodnocení

0x

Jestli ho teď máte ve stavu nefunkčním a už jste po výskytu vady v biosu "něco" měnila, tak bych jako první udělal File - Restore Defaults (obnova výchozího továrního nastavení) a následně Save Changes And Exit. Možná to pomůže a bude vyřešeno hned, možná ne, ale už to teď určitě neuškodí.

alina*

no to sem zkousela uz mockrat a nic..ale diky za odpoved

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]