Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dnes ráno při zapnutí PC mi strašně moc "drhla" myš. Nejezdila po obrazovce plynule. Vše bylo strašně zpomalené a po nahlédnutí do Task Manageru - Procesů jsem zahlédl asi 5x spuštěný proces "server.exe". Nikdy jindy se mi nic takového nezapínalo a teď to dělá problémy. Pokusil jsem se je všechny vypnout, ale zapínají se znovu sami. Anitivir nic nenašel.
Také bych mohl dodat že se mi stále otevírá nabídka instalace jednoho programu. Po zavření tohoto okna se mi po chvilce otevře znovu. Přitom jsem tento instalátor vymazal. Projel jsem PC CCleanerem.
Jinak mám - Windows XP Professional SP3
Pokud to dělá pár dní, můžete zkusit vrátit se v bodě obnovy k datu, kdy to nedělalo:
Start -> Programy -> Příslušenství -> Systémové nástroje -> obnova systému
Nebo se můžete pustit do odstranění. Jaký antivir nic nenašel? Vyzkoušejte i jiný např.
Pokud se vám stále něco chce instalovat, tak se 5x puštěnému cizímu procesu není co divit ...
Projel bych PC i nejakym "odvšivovačem"například SuperAntispyware.
Já bych ale mrkl rovnou do registru (Star -> spustit -> regedit ) vyhledal si retezce
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun
a
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun
a odmazal to, co by tam nemelo byt. Konkretne prave onen server.exe
Trochu jsem pohledal a mohl by to byt Win32/VBInject.DN , ktery se mnozi i jako server.exe a to do adresare c:installserver.exe ... tak si to zkontrolujte.
Pripadne sem hodte jeste log z programu hijcakthis -> http://www.hijackthis.cz/
Tak předem se omlouvám že jsem se již neozval, ale nějak jsem dnes nestíhal.
Mnohokrát děkuji všem za rady, ale problém je již vyřešen, doufám že né dočasně. Známý mi poslal odkaz na jakýsi UnHackMe antimalware či co. Ten Server.exe to zlikvidovalo a spolu s ním i pár dalších malwarů. Server.exe byl ukryt v C:/install.
Jinak používám Avast Home Edition.
Ještě jednou děkuji za Vaši ochotu a Váš čas.
Já bych ještě pro kontorlu raději zkusil ten HijackThis, je možné, že tam zůstaly nějaké zbytky po tom...
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → trendmicro.com/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace, která netrvá nijak dlouho. Po instalaci HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která je hotová +/- za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Celý obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz normálně do odpovědi.
avast! Home Edition je zastaralý, již několik let je k dispozici novější nástupce avast! Free, který je vylepšený. avast! Home Edition zůstal akorát pro Linuxy a staré Windows 95/98/ME/NT 4.0..
Ale pro WIndows 2000/XP/2003/Vista/2008/Windows 7 je určen avast! Free. Ke stažení zde: files.avast.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.