Nejste přihlášen/a.
Dodrý den,prosím o radu při koupi noteboku a vytvoření dom.sítě.
Dnes používám PC (XP) připojený na moden kabel.UPC.Chci si přikoupit notebook,který by bylo možné používat i v jiné místnosti,kde není dostupný kabel.připojení.Jedná se o občasné využívání moji vnučkou a možnost využívání TV SONY (94cm)jako monitoru (přes HDMI) pro přehrávání filmů z notebooku. Prošel jsem mnoho disk.příspěvků,ale většinou se jednalo o starší typy notebooků,kde přes HDMI šel pouze obraz a zvuk bylo nutné propojit samostatně aj.Dnes mi přicházejí od prodejců různé nabídky,ale moc se vtom nevyznám.Proto prosím zkušené o radu před koupí.
Potřebuji vývod HDMI pro TVjako monitor+zvuk,aby bylo možné využívat běžně internet,provádět jednoduchou úpravu foto a přehrávat video.Nevím,jak je důležitá grafic.karta,aby byly splněny moje požadavky.Nepožaduji velkou výdrž na baterie.Provoz bude převážně v bytě.Také prosím jaký typ routeru vybrat,práce bude max do 8m přes slabou cihlovou stěnu.Rád bych se vešel do ceny 12000Kč.
Na vše jsem se vyptával několika prodavačů v různých obchodech ale každý radil něco jiného.Nemám v mém okolí nikoho kde vše vyzkoušet a moji "vrstevníci"mají už jiné zájmy.Proto děkuji všem za odbornou radu.
Ale tady Vám přece taky bude každý radit něco jiného.Jinou značku,jinou cenu...Za dvanáct tisíc koupíte už dobrý stroj.A s routerem je to samé...Navštivte nějakou specializovu prodejnu a věřte,že poradí dobře.Jen ne do marketů.Ať vyberete dobře!
Mám Asus,spokojenost.
..specializovanou...
Ještě dodám,že koupíte dobrý notebook i za menší cenu,než je dvanáct tisíc,To jen aby jste zbytečně neutrácel...
Mám Lenovo ThinkPad Edge E325, má HDMI výstup, normálně by měl jet zvuk i obraz přes HDMI, ale nezkoušel jsem to, nemám TV s potřebným vstupem. Tady je ale třeba video, kde to jde, neviděl bych v tom problém:
cena byla cca 11000Kč, kupováno 12/2011. Router mám TP-Link WR541G/542G v4, přes dvě betonové panelákové stěny jde Wifi bez problémů. Cena byla před lety cca 500Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.