Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modem nastavení

Od: overkill* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den , mám internet od firmy Metronet , dostal jsem k tomu router Tenda ale vyhořel. Kamarád mi dal tento modem alza.cz/... , ale já v nastavení nemužu najít dynamickou ip adresu , jelikož satelit kterej mám na baráku už svoji IP má , prosím vás poradtě jak to mám nastavit popřípadě nějakej odkaz na web kde je to popsaný , děkuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Musíte aktivovat funkci DHCP server, nastavení naleznete po připojení k routeru přes prohlížeč v Setup > Basic Setup > DHCP Server Settings (startovací IP adresu doporučuju nastavit od 100)

Další info případně na webu Cisco homesupport.cisco.com/...

overkill*
hodnocení

DHCP je povoleno , v počítači se mi to ukazuje jako domácí sít , příjmá to 100mbit ale přístup k internetu není , v nastavení routeru mam pár volných políčej : Host Name Domain name , MTU je na auto a nevim co to znamená , IP adrees je 192.168.1.1 , Subnet mask 255.255.255.0 , start ip adrees 192.168.1.100 , maximum nuber of users 50 , ip adrees range 192.168.1.100 to 149 což taky nevim co je , pak client lease time 0 a pod tim je Static DNS 1 : 0.0.0.0 pak static dns 2 : 0.0.0.0 a static dns 3 : 0.0.0.0 to je vše co mam v Basic setup , když dam Advanced routing tak tam je Dynamic routing(RIP) to jsem dal enabled ale internet furt nejede , jedu přes kabel ze satelitu ale potřebuju na notebooku Wifi a na velkym pc normalně z routeru kabel a takhle to není možné , fakt už nevim co stim

bena*

Koukám, že jako DNS server máte nastaveno 0.0.0.0. To je špatné. Buď nastavte Váš DNS server nebo zkuste použít veřejné DNS, a to 8.8.4.4 nebo 8.8.8.8.

overkill*
hodnocení

Dobře , skusím tam dát to veřejné kdyby to furt nešlo tak napíšu , a jak vůbec získám to své DNS?

bena*

DNS server by měl být napsaný ve smlouvě o připojení k internetu stejně jako IP adresa, výchozí brána, apod.

overkill*
hodnocení

Tak jsem tam dal svoji DNS a na chvíli se mi ukázalo přístup k internetu ale po 15s tam opět skočilo že internet není k dispozici , opravdu nevím co stim , není ještě nějaká možnost kterou jsem tam nenastavil? je tam ještě nějaký WINS : 0.0.0.0 taky nevim k čemu to je

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]