Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Ptřeboval bych se zeptat jak je možné že když jsem spolužákovi řekl heslo od mé wifi a pak jsem změnil heslo jak to že se na ní může i nadále připojovat? Připojuje se přes mobil (iPhone 4 myslím) a heslo v něm nebylo přepsáno. Wifi je značky TP-LINK Model: TL-WR340G zabezpečení je WPA-2 nebo nějak tak... Úplně se nevyznám. Tak Vás prosím zda-li byste mi mohl někdo říct jak je toto možné, popřípadě jak tomu zabránit?
Moc děkuji a přeji hezký den.
0x
ty jsi mu dla heslo wifi které jsi změnil , nebo jsi změnil heslo pro připojení k wifi? Já bych řekl , že zabezpečení zůstalo stejné ( pod stejným heslem ) ,ale ty jsi změnil heslo pro možnost nastavení WIFI routeru .
0x
Nemá v mobilu nějakou "nabourávací se" aplikaci?
doplněno 26.01.13 17:33:Teď mě napadlo, že by jsi mohl zkusit vyresetovat router (tím čudlem vzadu) a pak nastavit heslo znovu.
Když toho kámoše uvidíš z okna, koukni se do nastavení routeru (někde WLAN, Clients apod.), jestli se připojuje opravdu na tvůj router (uvidíš tam MAC adresy aktuálně připojených zařízení) - taky může být připojen úplně jinak a ty zbytečně jančíš...
V routeru, opět WLAN, něco jako Access Control, můžeš nastavit MAC adresy zařízení, která mají mít na wifi přístup, všechna ostatní budou mít smůlu (i kdyby heslo bylo správné)...
doplněno 02.02.13 17:51:
Router se spravuje přes browser (do adresního řádku zadáš IP routeru, pak - na vyzvání, jméno a heslo), podle popisu má Access Control i WR340G...
doplněno 02.02.13 17:52:
Jo - to WPA2 si tam nech - to heslo pro ně jsi měnil, ne?
No abych pravdu řekl nevím kde mám to co mi píšete hledat, v počítači žadný program na nastavování routery nemám a mám k němu jen instalační dissk na kterém je jen průvodce pro instalaci nic víc nic míň. Jestě mne napadlo změnit sruh zabezpečení místo wpa 2 na něco jiného co mám na výběr...
doplněno 02.02.13 17:24:Tak jsem si otevřel pdf soubor a zjistil jsem že filtrování MAC adres umí Router WR340GD ale já mám router WR340G a tam nikde nic takového není
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.