Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Ptřeboval bych se zeptat jak je možné že když jsem spolužákovi řekl heslo od mé wifi a pak jsem změnil heslo jak to že se na ní může i nadále připojovat? Připojuje se přes mobil (iPhone 4 myslím) a heslo v něm nebylo přepsáno. Wifi je značky TP-LINK Model: TL-WR340G zabezpečení je WPA-2 nebo nějak tak... Úplně se nevyznám. Tak Vás prosím zda-li byste mi mohl někdo říct jak je toto možné, popřípadě jak tomu zabránit?
Moc děkuji a přeji hezký den.
ty jsi mu dla heslo wifi které jsi změnil , nebo jsi změnil heslo pro připojení k wifi? Já bych řekl , že zabezpečení zůstalo stejné ( pod stejným heslem ) ,ale ty jsi změnil heslo pro možnost nastavení WIFI routeru .
Nemá v mobilu nějakou "nabourávací se" aplikaci?
doplněno 26.01.13 17:33:Teď mě napadlo, že by jsi mohl zkusit vyresetovat router (tím čudlem vzadu) a pak nastavit heslo znovu.
Když toho kámoše uvidíš z okna, koukni se do nastavení routeru (někde WLAN, Clients apod.), jestli se připojuje opravdu na tvůj router (uvidíš tam MAC adresy aktuálně připojených zařízení) - taky může být připojen úplně jinak a ty zbytečně jančíš...
V routeru, opět WLAN, něco jako Access Control, můžeš nastavit MAC adresy zařízení, která mají mít na wifi přístup, všechna ostatní budou mít smůlu (i kdyby heslo bylo správné)...
Router se spravuje přes browser (do adresního řádku zadáš IP routeru, pak - na vyzvání, jméno a heslo), podle popisu má Access Control i WR340G...
Jo - to WPA2 si tam nech - to heslo pro ně jsi měnil, ne?
No abych pravdu řekl nevím kde mám to co mi píšete hledat, v počítači žadný program na nastavování routery nemám a mám k němu jen instalační dissk na kterém je jen průvodce pro instalaci nic víc nic míň. Jestě mne napadlo změnit sruh zabezpečení místo wpa 2 na něco jiného co mám na výběr...
doplněno 02.02.13 17:24:Tak jsem si otevřel pdf soubor a zjistil jsem že filtrování MAC adres umí Router WR340GD ale já mám router WR340G a tam nikde nic takového není
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.