Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk

Od: libka* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám externí disk WD,ale už delší dobu nejde načíst a hlásí se jako místní disk. Na jiném počítači také nejde spustit a hlásí to samé. Mám tam světelnou kontrolku a ta furt "šrotuje". Je to docela veliký problém, protože tam mám veškeré rodinné video a fotky. Prosím poraďte.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Skus na něm spustit konrtolu chkdsk,možná to pomůže.

doplněno 28.01.12 12:27:

..kontrolu...

libka*
hodnocení

Ještě prosím co to znamená chkdsk.

ahasver4*

Klepněte na Start počítač pak na ten disk pravým Sdílení Nástroje Oprava chyb...dám obrázek,teda jestli ten disk bude vidět...

Externí disk
libka*
hodnocení

Děkuji, zkusím a dám vědět.

bena*

Když už tady ahasver4 neustále radíte používat chkdsk (Kontrolu disku [z angl. Check disc]), tak alespoň pořádně, a to zatrhnutím "Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory). takto to akorát projede adresáře a soubory, jeslti jsou v pořádku, ale povrch disku ne.

K tazateli: Pokud je disk v záruce, tak reklamovat. Tohle se mi neche líbit.

Jinak externí disky se ukazují jako Místní disky, což většinu uživatelů možná mate.

ahasver4*
hodnocení

0x

A takovej to byl hezkej den...:)

libka*
hodnocení

Zapojil jsemexterní disk a ve složce počítač se ukázalo už sice název Externí disk (I:) NTFS,ale když to rozkliknu, tak to píše Složka je prázdná.

doplněno 28.01.12 13:05:

A ta kontrola také nejde,protože to nahlásí Kontrolu disku nelze provést,protože systém Windows nemůže k disku získat přístup.

ahasver4*

Tak to se omlouvám ale určitě někdo s radou přijde...:)

libka*
hodnocení

Všechno v pohodě,dík.

bena*

Zkuste to ještě spustit přes Příkazový řádek. Najdete ho ve Start-Programy-Příslušenství-Příkazový řádek nebo ho spustíte stisknutím klávesy s logem Windows a zároveň klávesy R (kl. zkratka Win+R). Do toho políčka napíšete cmd.

Do Příkazového řádku zadejte chkdsk I: /R. Pokud to bude chtít dělat po restartu, zvolte A (jako ano), pokud to bude chtít odpojit svazek, zvolte A (jako ano). Jinak bych to viděl na reklamaci.

libka*
hodnocení

Zkusil jsem,ale píše to: Systém souborů je typu RAW. CHKDSK není k dispozici pro jdnotky RAW.

libka*
hodnocení

Neporadí ještě někdo?

Tak jestli to hlásí že je to RAW, tak potom je to docela problém došlo k poškození FAT nebo NTFS. Stalo se mi to samé při odpojení disku. Vždy je lepší zadat "bezpečně odebrat harware", jinak dojde k tomuhle. Zachránit data lze možná v linuxu, ale to jsem nezkoušel. Jinak formát RAW používají některé DVD rekordéry. Vtomto případě to vidím na odstranit oddíl a vytvořit nový. Data budou bohužel pryč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]