Nejste přihlášen/a.
Dobrý den můj dotázek je ohledně samovolného vypnutí počítače při větší zátěži .Prostě se vypne natvrdo jako by vypadl proud .Neví někdo čím to může být?
mám win Wista home basic 32bit,2GB ram
Zkuste si nainstalovat tohle a podívejte se na teploty...jestli nejsou moc vysoké
doplněno 27.01.12 20:12:Ukáže to něco podobného..
myslíš, že to odhalí i povolenou sponu na procesoru? Nevím, ale pokud je teplota OK, tak budou hodnoty OK? apokud už bude kolabovat tak everest už bude asi vypnutý
Nevěřím, že tohle laikovi pomůže ...
a co je to větší zátěž? myslíš, film na DVD a u toho výpočet pro SETI?
Je asi 2500 možností, chceš je všechny, nebo si dáš vyhledat na poradte obdobné otazky ( vlastně stejné ). Když už jsme u tak složitých a jednoznačných otázek , tak mi občas za jizdy jako zacvaká něco v autě. Nevíš čím to může být? Myslím, že je to stejně jednoduchá a jednoznačná otazka. PROSIM o radu .. abych to upřesnil, je červený a má obuto Dunlop, ale v rezervě má Continentálky ...
jak píšou ostatní, pravděpodobně HW chyba, pokud ti to nehodí bluescreen tak to systémem nejspíš nebude ale můžeš se podívat do prohlížeče událostí...
a jen pro informaci - když to spadne jde to hned zase zapnout nebo to nějakou dobu musí stát?
o jaký prohlýžeč se jedná,kde ho najdu?když se to vypne tak mi jde zapnout a zdroj jsem vyměňoval starý za výkonější asi před 3 rokama
3 roky starej zdroj muze byt dnes uz starozitnost pokud se nejedna o uznavaneho vyrobce, ale i tak v tom muze cokoli odejit, pokud jde pc hned zase zapnout tak to nejspis prehrivanim nebude (vyjma cpu a cipsetu)... muze tedy byt poskozena nejaka soucastka ve zdroji, na desce, vadne ram, kabely, a mohl bych tu vypisovat x dalsich veci.
pokud neni dobra udrzba muze byt na vine i prach a pokud u pc nekdo kouri - o to hure.
vypis udalosti najdes v: ovladaci panely/ nastroje pro spravu - tam si musis prolistovat aplikace / system a hledat podle casu kdy ti komp lehnul, pokud to dela nejaka app nebo system a mas zaplej swap tak to tam bude.
pro urychleni si tam muzes dat filtr na chyby - upozorneni atd...
Pokud by se zahřívala GK,tak by se v zátěži kousl obraz,nebo by se obraz roztrhal na artefakty,nebo by se zobra.zbarvené pruhy na monitoru.Pokud se pc samo vypne,nebo restártuje,na 99% bude v háji základní deska.Na nějakej zaprášenej chladič na procesoru a podobné bych určitě nesázel.
A zdroj?3 roky a je zralej do kytek,pokud není značkovej to byl dobrej joke.Jinak pokud pc moc nerozumíte,doporučuji nějakej servis.Máte to bez starostí
Když se Vám to samo vypne,jde to pustit normálně,nebo musíte třeba 2x-3x než se to vše načte a rozjede?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.