Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Advanced System care - virus?

Od: zajda888® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

po reinstalu ntb a po prvních instalacích programů se mi zdálo,že počítač pracuje výrazně pomaleji.

Uklidil jsem Ccleanerem,Defragglerem a pustil Eset Smart security.Našel mi na disku instalačku setup.exe od programu Advanced system care 4.0 a ještě jedu starší Adv.s.care 3.8 a označil je jako virus.

Tak jsem je smázl a rychlost je znatelně vyšší.

A tak by mě zajímalo,je vůbec možné,aby byly tyhle instalačky označeny jako virus? Byly uloženy na disku,instalaci jsem prováděl tamodtud.Nemohlo se na ně něco "nabalit"?

Program mám koupený a dříve na xp s ním problém nebyl (teď mám 7-64 bit).

Děkuji za vaše názory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Někdy se stane,že nějaký antivirus označí soubor jako virus i když to tak není.Ale Eset mi to ještě nikdy neprovedl.

doplněno 27.01.12 15:25:

Jo a viry jsou potvory,chtěj se schovat všude...:)

hodnocení

Nemá v sobě ten Adv.system care nějakou databázi trojanů,která by v rámci kontroly vypadala jako virus?

Ten Eset mám verzi 5,předtím s xp jsem měl 4 a ta nic nenašla.

doplněno 27.01.12 15:28:

Takže řešením by mohlo být stáhnout a nainstalovat Adv.s.c.z netu a při stáhnutí by se vidělo,jestli už z netu nejde brouček.

ahasver4*

Datábáze NENÍ virus a Eset je inteligentní.Datábázi má i Supeantispyware a antivir je v klidu.Eset 5 má nějaký mouchy,možná je to tím..

doplněno 27.01.12 15:30:

Jo,to můžete skusit...

hodnocení

Díky,můžu zkusit projet comp i tím superantispy..?

Nebude se to mlátit s Esetem?

ahasver4*

Superantispyware a Eset si nevadí.A ten Super atd jde spustit i v nouzáku.Je to dokonce lepší.

hodnocení

Tak spustit to v nouzovém režimu asi nezvládnu,ale pokud si navzájem nevadí,nechám to proskenovat "za provozu".

Díky za rady,pěkný den.

ahasver4*

Na spuštění nouzového režimu není nic složitého a časem ho potřebujeme každý.Jen hned při startu mačkejte F8 a v tabulce,která se objeví vyberete Nouzový režim.Bude asi v jiném rozlišení než na jaký jste zvyklý ale to nevadí.A v něm ten Super...spustíte.Dají se v něm dělat i nastavení která porřebujeme a z nějakého důvodu v normálním režimu nejdou...

bena*
hodnocení

0x

Pokud to není nějaká instalačka z warezfóra, tak bych to bral jako falešný poplach ESET Smart Security. A neznamená, že když je to databáze vzorků malware, že antiviry ji nedetekují jako infekci. Třeba takový Panda antivirus kdysi míval tu databázi nedokonale "zabezpečenou", že prostě se tam antivir dostal a hned to označoval jako za nebezpečný virus.

Jinak Advanced Systemcare nedoporučuju používat, hrozně se zkazil a spíše tomu počítači ublíží, než pomůže. Na údržbu počíatče je asi nejideálnější CCleaner a pravidelná defragmentace disku buď pomocí systémového nástroje nebo pomocí programu Defraggler. Samozřejmostí je pravidelná a včasná instalace aktualizací a samozřejmě kontrola antivirovým a antispyware programem.

dolis72*

instalace z warez fórum...pouze odkaz na jiné stránky

jinak Advanced SystemCare doporučuju po mnohaleté zkušenosti používat...hrozně se zlepšil a vždy poznám po jeho použití 100% rozdíl.CCleaner si přčiřadtě do menu koše,na nic víc není.mazat min.7 pass.Aktualizace...jaké a na co? Win7?Xp3?kde jsou?Univerzální odpověď na jakoukoliv otázku bohužel nefunguje...

dolis72*
hodnocení

0x

jediná kontrola na viry je po restartu pc když ještě nenaběhne systém a to mám pocit ani Eset neumí...jediné co Vám mohl najít na Advanced je neplatný reg.klíč...divné,ale možné

hodnocení

Já jsem nechal po kontrole ESETem smáznout obě instalačky,které jsem měl na disku s daty a které byly vyhodnocené jako virus,nerozumím tomu až tak,ale připadá mi,jako by se na ně něco "nalepilo". Z internetu jsem stáhl verzi 4,zadal klíč (legální,koupený,žádný warez),program se akzualizoval nejdříve na verzi 4 PRO a posléze na verzi 5.

Potom už ESET zůstal v klidu.

Jestli je Adv.system care dobrý nebo špatný program,nedovedu posoudit.Na to,že jsem přeinstalaci systému dělal teprve včera,,mi našel až moc problémů.

Ale mám pocit,jako by počítač po skenu asc ožil.

Jinak Ccleaner používám, Defraggler taky a Eset jede automaticky.

ahasver4*

To je dobrý,možná se na něj fakt něco chytlo,Eset je na to dobrý.Ten Superanti spyware si nechte a občas PC proklepněte.Stačí jednou za týden...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]