Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ROUTER nastavení

Od: acer® odpovědí: 5 změna:

Mám dotaz ohledně routeru.

Typ TP-link TL-WR543G. Doposud mi fungoval po bytě na internet. Koupil jsem si nový telefon htc a nešel na telefonu spojit.

Podíval jsem se dovnitř

192.168.1.1 a přenastavil jsem položku AP client router. Teď bych potřeboval radu, protože jsem si spojil router s počítačem, ale nemůžu se do nastavení dostat.Mačkal jsem i reset.Poraďte někdo prosím jak na to.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirek333*
hodnocení

2x

ZApnul jste WISP režim.

viz: i4wifi.cz/...

Reset:

Existují dva zpusoby jak obnovit výchozí tovární nastavení routeru:

1. Použijte funkci Factory Defaults na stránkách System Tools -> Factory Defaults
v obslužném webovém programu routeru. (to vám nepůjde, nedostanete se do administrace)

2. Použijte tlacítko reset pro obnovení výchozího továrního nastavení: nejprve vypnete
napájení routeru. Za druhé, stisknete tlacítko reset, potom zapnete napájení routeru a
držte tlacítko reset, dokud kontrolky M1 a M2 nezacnou simultánne blikat (asi 3 sekundy).
Nakonec tlacítko reset uvolnete a pockejte, než se router restartuje.
Poznámka: Pred úplným restartem se ujistete, zda je router napájen.

hodnocení

Zřejmě obě odpovědi jsou správně, ale využil jsem tu od pana mirka333 a to bod 2.

Paráda, zatím mi to moc pomohlo, už se do něj dostanu.

Teď ještě budu zkoušet propojit s tou anténou co mám na střeše a zkusím zprovoznit.

Nevím jestli existuje na to nastavení rada na dálku, ale asi ne.

Nejdřív zkusím sám a pak napíšu. Ještě okouknu nastavení souseda, má to podobné.

doplněno 27.01.12 19:42:

Tak super, už to maká, dokonce i v telefonu :)

Děkuji Vám za přínosné odpovědi

aaaaaa*
hodnocení

0x

pokud jsi ho resetoval bude resetované i heslo a nejspíš tam tedy bude admin/admin, to jsi zkoušel?

hodnocení

Zkusil bych. Ale nemuzu se s routerem spojit.

Pripojim sitovy kabel, neco to dela, ale kdyz dam do vyhledavace to cislo spravné, je to i v návodu, tabulka pro admin admin se neobjeví.

Nevím proč.

doplněno 27.01.12 05:27:

To je gól. Nechal jsem to celou noc odpojené a už se do něj dostanu :)

Teď ještě jestli ho budu umět nastavit.

doplněno 27.01.12 05:29:

Jo tak zase omyl, dostal jsem se do routru ale k sousedovi od kterého jsem teď pripojen.

Tak si vypnete wifi, protože očividně se připojujete na sousedův router vzduchem. Potom pripojte síťový kabel mezi pc a router. Pokud je router vyresetovany, tak stačí nastavit, aby se pridelovala pc ip adresa automaticky z DHCP. potom se podívat přes příkazový radek (start => spustit=> cmd ) příkazem ipconfig , co vám to přidělilo za výchozí bránu, což je nyní ip routeru. reset doporučuji, protože bůhví co jste prenastavil a zadruhé, je možné, že se vypnul server dhcp. po resetu musíte wifi zapnout a zabezpečit znova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]