Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat fotky bez pozadí

Od: kokosak odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mně, jak se dá v "domácích"podmínkách udělat fotky bez pozadí, ale kvalitně! - jako např tento inzerát

aukro.cz/...

Jak udělat - vyfotit předmět, tak aby se dalo odstranit pozadí a přtom by okraje nebyly nějak nepředné...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Já bych řekl,že asi třeba modré pozadí a pak v nějakém progu,třeba Adobe Photoshpu tu barvu odfiltrovat.Snad i Zoner by to uměl..

doplněno 25.01.12 17:52:

Myslím v překladu..Natáhnout za předmět modrý hadr...:)

bena*

Pokud chcete program zdarma, zkuste GIMP nebo Photofilre. Photoshop je příliš drahý a Zoner taky není nejlacinější.

hodnocení

2x

Řekl bych, že je to focené na bílém pozadí a pak případně odstraněno okoli a přechody. Nemyslím, že na modrém pozadí budou zachovány přirozené stíny pod předmětem.

doplněno 25.01.12 20:11:

Třeba takhle. Je to jen na rychlo starším kompaktem. Lepší foťák + víc zkušeností = lepší foto.

Jak udělat fotky bez pozadí

jabraka*
hodnocení

0x

Používám ACDSee 12 Manager a u něj lze prostě pozadí vymazat,nebo překrýt.Je to jen trochu práce.

JABRAKA

Jak udělat fotky bez pozadí #2

jabraka*
hodnocení

0x

To je původní obrázek a teď úprava pozadí.

JB

Jak udělat fotky bez pozadí #3

jabraka*
hodnocení

0x

Zrovna jsem netrefil.Ještě jednou.

Jak udělat fotky bez pozadí #4

fidonet*
hodnocení

0x

Nic ve zlém, ale to má pozadí, je to focené na bílem podkladě, koukněte na třetí obrazek má tam nejjasnější stíny.

Ale k otazce JAK : v jakemkoli lepším programu, třeba Addobe. Já používám PSP. Uděláte výřez a pozadí smažete deletem. Postup si najdete v každém internetovém návodě. Jan jsem vás chtěl nasměrovat :)

stasek
hodnocení

0x

V Gimpu by to mělo jít nejsnadněji asi jako fotomontáž. Označit si předmět, oříznout ho nůžkama a pak vložit na vybrané pozadí.

kuklik*
hodnocení

0x

Kamarád fotograf měl bílou látku pověšenou svisle dolů, která pokračovala na zem plynulým obloukem, bez skladu.

Zkuste použít např větší papír a vytvořit si takto koutek. Pokud tedy nepotřebujete fotit něco velkého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]