Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mně, jak se dá v "domácích"podmínkách udělat fotky bez pozadí, ale kvalitně! - jako např tento inzerát
Jak udělat - vyfotit předmět, tak aby se dalo odstranit pozadí a přtom by okraje nebyly nějak nepředné...
Já bych řekl,že asi třeba modré pozadí a pak v nějakém progu,třeba Adobe Photoshpu tu barvu odfiltrovat.Snad i Zoner by to uměl..
doplněno 25.01.12 17:52: Myslím v překladu..Natáhnout za předmět modrý hadr...
Řekl bych, že je to focené na bílém pozadí a pak případně odstraněno okoli a přechody. Nemyslím, že na modrém pozadí budou zachovány přirozené stíny pod předmětem.
doplněno 25.01.12 20:11:Třeba takhle. Je to jen na rychlo starším kompaktem. Lepší foťák + víc zkušeností = lepší foto.
Nic ve zlém, ale to má pozadí, je to focené na bílem podkladě, koukněte na třetí obrazek má tam nejjasnější stíny.
Ale k otazce JAK : v jakemkoli lepším programu, třeba Addobe. Já používám PSP. Uděláte výřez a pozadí smažete deletem. Postup si najdete v každém internetovém návodě. Jan jsem vás chtěl nasměrovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.