Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základní deska MSI 848P Neo-V nastavení bios

Od: hansschuman* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Pustil jsem se do upgrade starého počítače se základní deskou MSI 848P Neo-V msi.com/...

Zakoupil jsem dvě nové paměti DDR 400Mhz o celkové kapacite 2048MB (Transcend JM388D643A-5L). Více ani deska nepodporuje.

Při kontrole nastavení biosu jsem zjistil, že nejde nastavit paměť na 400. Možná volba je pouze 266/333/Auto i přesto že deska dle výrobce podporuje i 400.

V čem by mohl být zakopaný pes?

Bios je puvodní (v6.1)

Počítač jinak funguje normálně.

Dekuji za rady

Hans S.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

A v čem vidíš problém?Pokud PC chodí normálně,tak bych bios neřešil.Kdyby tak všichni mohli říci to co ty..PC mi běží normálně...:)

hansschuman*
hodnocení

Děkuji za vstřícnou odpověď, ale rád bych, aby paměti pracovaly na "plný výkon".

Je divné, že tato volba není vůbec v biosu i když to v parametrech výrobce psáno jest.

doplněno 25.01.12 00:39:

Rád bych předem věděl, že update BIOS tento problém odstraní, či nikoliv.

ahasver4*

Chtěl jsem aktualizaci biosu nabídnout ale koukám na Kvitovou,tak jsem tu pozdě...:)Nevím,jestli to předem jde říci...Já se aktualizaci biosu vyhýbám,pokud mi vše běhá...Ale určitě se tu ráno někdo objeví,kdo podá info...

hansschuman*
hodnocení

Frekvenci RAM je možné zvednutím frekvence CPU, nerad bych ale zbytečně přetěžoval CPU a zvyšoval teplotu

sinner

No a to jsi vlastně sám sobě odpověděl,nastavení RAM zaleží na použitém proc.(CPU) pokud se podiváš na podporobvané ramky tak tě to trkne.Ještě pro uplnost napiš svůj proc...

hansschuman*
hodnocení

To je jistě pravda, ale i přesto by zde neměla v Biosu chybět funkce nastavení RAM na 400 když této hodnoty jde dosáhnou ručně zvýšením rychlosti CPU a deska by to měla podporovat.

Hans S.

doplněno 25.01.12 12:32:

ark.intel.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]