Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Pustil jsem se do upgrade starého počítače se základní deskou MSI 848P Neo-V msi.com/...
Zakoupil jsem dvě nové paměti DDR 400Mhz o celkové kapacite 2048MB (Transcend JM388D643A-5L). Více ani deska nepodporuje.
Při kontrole nastavení biosu jsem zjistil, že nejde nastavit paměť na 400. Možná volba je pouze 266/333/Auto i přesto že deska dle výrobce podporuje i 400.
V čem by mohl být zakopaný pes?
Bios je puvodní (v6.1)
Počítač jinak funguje normálně.
Dekuji za rady
Hans S.
A v čem vidíš problém?Pokud PC chodí normálně,tak bych bios neřešil.Kdyby tak všichni mohli říci to co ty..PC mi běží normálně...
Děkuji za vstřícnou odpověď, ale rád bych, aby paměti pracovaly na "plný výkon".
Je divné, že tato volba není vůbec v biosu i když to v parametrech výrobce psáno jest.
doplněno 25.01.12 00:39:Rád bych předem věděl, že update BIOS tento problém odstraní, či nikoliv.
Chtěl jsem aktualizaci biosu nabídnout ale koukám na Kvitovou,tak jsem tu pozdě...Nevím,jestli to předem jde říci...Já se aktualizaci biosu vyhýbám,pokud mi vše běhá...Ale určitě se tu ráno někdo objeví,kdo podá info...
Frekvenci RAM je možné zvednutím frekvence CPU, nerad bych ale zbytečně přetěžoval CPU a zvyšoval teplotu
No a to jsi vlastně sám sobě odpověděl,nastavení RAM zaleží na použitém proc.(CPU) pokud se podiváš na podporobvané ramky tak tě to trkne.Ještě pro uplnost napiš svůj proc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.