Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání TV pořadů do PC

Od: hanicka* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den moudré hlavičky,

Chtěla bych se dotazat,zda by mi někdo neporadil, jak bych mohla nahrávat film-pořady z televize do mého notebooku.Mám propojený TV s PC klasicky přes PC vstup a zajímalo by mě,zda to jde.Dočetla jsem se o programech,který internetově vysílaji TV pořady a tam jse dá nahrávat, ale mě by zpíš zajímalo,zda to jde přímo z TV nahrát právě bězící stanici.Existuje takový program?Má stým někdo skušenosti?A pokud ano, tak jaký?Předem děkuji všem za kladné odpovědi*pusa*

S pozdravem Hanka

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V notebooku mám expresscard od Aver a je hodně citlivá, poradí si výborně i se signálem na malou anténku tam, kde je běžná TV ztracená, jak jsou na tom USB tunery od Aver nevím, ale předpokládám, že stejně. Uplně nejhorší je USB tuner od Pinnacle, ten potřebuje signál lepší než snese TV. Škoda, že se u DVB-T tunerů neudává citlivost, jak to bylo zvykem u analogu, rozdíly jsou totiž propastné.

doplněno 26.01.12 10:01:

Ještě menší a nechodí vůbec špatně ;). Mám jej do netbooku:

alza.cz/...

doplněno 26.01.12 10:04:

Ještě doplním pro ty, kteří tvrdí jak to zatěžuje procesor, ať si přečtou minimální požadavky na počítač...

dantek

Lze takto do PC nahraný TV pořad vypálit na DVD a to následně pouštět na jiném externím DVD přehrávači (např. v autě)?

Samozřejmě jde. Jen na to mít potřebný programy.

Pokud DVD přehrávač podporuje i nestadartní formát DVD (ne video DVD, ale dokáže přehrát datové DVD ) tak stačí to co se nahrálo rovnou vypálit.

ahasver4*
hodnocení

0x

Windows Media Center to snad umí..A tady se taky něco dá vybrat..

technet.idnes.cz/...

chrisdux
hodnocení

0x

Nejsem si zcela jistý, zda jsem pochopil, jak máte propojenou televizi s počítačem. Pokud máte obraz z televize připojený k počítačovému monitoru, pak bohužel pomocí programů nic nenahrajete.

Pokud se ale jedná o něco na způsob tzv. televizní karty připojené k počítači například přes USB, pak bych očekával, že televizní programy sledujete pomocí nějakého konkrétního programu, který k tomuto účelu dodává výrobce. Ty v sobě často mají zabudovanou možnost nahrávání.

Existuje také možnost nahrávat dění na obrazovce, na dotaz "capture screen video" mi Google nabídl například freeware CamStudio, který nahrává dění na ploše i se zvukem a soubory pak ukládá ve formátu .avi.

hanicka*
hodnocení

Mám zapojený hp compaq 62800s standartním PC kabelem do LCD televize a používám TV jako druhý monitor,přičemž daný stánutý film si mohu pustit na TV, ale zajímalo by mě,zda jde právě běžící film v TV nějak stáhnout do zmiňovaného hp.TV kartu nemám

Pokud nemáte TV kartu, nebo alespoň videograbber, tak ne. Musela by jste si pořídit něco takového:

alza.cz/...

a propojit to s TV, ale dnešní TV nemívají video výstup, takže spíš si pořídit něco takovéto:

alza.cz/...

a pak můžete nahrávat cokoliv i to co zrovna nesledujete v TV.

hanicka*
hodnocení

Děkuji za typ alza.cz/...

Možná se zeptám blbě,ale pokud si koupím ten "evolve mars" a připojím ho do notebooku,případně si koupím ještě anténu,tak mohu používat notebook jako televizi? Mohu si na něm naladit těch cca 9 základních programů?

Ano, přesně tak.

Tak to je hrubý,to sem ani nevěděl,dobrá to věcička za pár kč. Hned si to valím koupit :D

naihonn*

Osobně bych se obával v místech se slabším signálem, ale tak zkusit se to určitě dá. :)

takjan*

S tunery do USB mohou být problémy. Přehřívání, zatížení procesoru ap...

takjan:

nerozšiřuj poplašné zprávy, osobně jsem zkoušel několik USB tunerů, dokonce hybridních (anolog / DVB-T) i s videovstupem a nikdy nebyl problém, ani v relativně málo výkonném NETbooku. V notebooku jsem měl i tři USB tunery najednou a nahrával tři různé programy a vše bylo O.K. (zatížení asi 50%). Logicky - USB DVB-T tuner nemůže už z principu zatěžovat procesor, neboť TV vysílání DVB-T je ve formátu MPEG-2/4 a ten počítač dostává přes USB jako běžná data. Procesor zatěžovaly staré analogové TV karty bez hardwareových enkodérů, kdy analogový signál musel do nějakého formátu převést procesor počítače, a to už je hóóódně dávno.

lui*

Nevíš náhodou, jdou přes to poslouchat i rádia?

hop®

Ano, na TV kartě do NB naladím stejné televize a stejná rádia jako na STB k TV.

lui*

Tak to mě mrzí, že to tu nemám v nemocnici. Poslouchám tu CountryRadio, po internetu přes 3G síť. No, FUP sice 1,2GB ale je ho škoda. Tohle by to řešilo. Dík.

hop®

LUI: ...samozřejmě, se srovnatelnou anténou. Potřebná vstupní úroveň signálu je obdobná u TV jako u televizní karty. Pokud bys měl v pokoji mizivý signál, byl bys bez televize - řeší to třeba společná anténa - TV karta samozřejmě umí i vstup ze STA. Prostě - chová se to jako klasická televize (analogová nebo digitální - záleží jen na typu karty, dnes jsou preferované hybridní- můžeš chytat DVB-T signál, ale klidně si přes to do compu stáhneš i rodinné video z VHS...)

lui*

Na video mám kartu ve vlkém PC. Ale tohle USB je malinký a posloužilo by mě právě sem do nem. k netbooku. Holt jsem tom prokaučoval. Mohl jsem to mít odzkoušené za stejné peníze. Ten datový tarif navíc stál 377 kč, Hi. To je téměř cena toho USB přijímače. Zase to není na internet. Ono je to na obě strany, když tak o tom přemýšlím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]