Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operační systém nebyl nalezen

Od: radek1980* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den potřeboval bych poradit,vypnul jse mi notebook,pak jse mi opět zapnul stím,že mi to hodilo hlášku OPERAČNÍ SYSTÉM NEBYL NALEZEN.Šel jsem do Biosu,a mám tam nastaveno bootování z mechaniky,ale když vložím instalační CD do mechaniky,tak mi to sice napíše kam chci nainstalovat operační systém,ALE NEUKÁŽOU JSE MI TAM DISKY,jen holá tabulka.Tak ted bych jse chtěl tady sváma poradit,co by to mohlo být,nebo jesli mě odešel HD v Notebooku.A jesli jo,tak mi prosím vás porad te jaky HARD DISK nevím jakej mám typ,mužů vám jen napsat že mám NOTEBOOK HP PAVILION DV 6500.Tak jestli bys jste se nepodívali jakej typ HARD DISKU TEN NOTEBOOK MÁ,na tohle jsem antitalent,abych náhodou neobjednal jinej.Předem vám tady VŠEM DĚKUJI ZA ODPOVĚDI,I TYPY JAK NATO. NOTEBOOK HP PAVILION DV 6500. DĚKUJI PŘEDEM.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bude to problém s HDD, ale nemusí to být nutně jeho úplný konec...Vyjmout a prohlídnout, vyzkoušet v jiném PC a pak se uvidí.

hodnocení

0x

Psal jste "a mám tam nastaveno bootování z mechaniky". To jste si nastavil sám, nebo to už bylo? Zkusil jste nastavit bootování z HDD?

aaaaaa*

tak, nastavit boot z HDD a pokud HDD "není", zkusit autodetekci, to funguje, ne jako před lety když se muselo nastavovat hlavičky, cylindry, velikost a kdo ví co ještě.

hodnocení

0x

No když to začalo dělat mezi zapnutími, tak bych to opravdu viděl na něco s HDD, bootování mívá své pořadí, pokud nenajde HDD, tka pokračuje dál, nebo obráceně. I když už jsem viděl počítač, kterému nastavené pořadí nic neříkalo a dokud jsem nezrušil všechna zařízení k bootování a nenechal nastvený k bootování jen HDD, tak operační systém ne a ne najít *bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]