Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám netbook s Windows 7 Starter a používám mobilní internet. chci mít jistotu, že se na mě nikdo "nenapíchne" přes wifi, tak ho chci zakódovat ... poradí mi někdo, jak?
Pokud využíváte mobilní internet (máte k ntb připojen USB modem se SIM, nebo rovnou integrovany modem v ntb) tak žádnou wifi nepoužíváte, tudíž není ani co zabezpečovat...
Pokud jste se ale spletl v názvosloví a připojujete se k nějakému wifi routeru, tak musíte napsat jaký máte wifi router (typ).
Poté Vám poradíme přesně co a jak. Takto Vám mohu jen napsat, že se musíte přihlásit přes internetobý prohlížeč do webového rozhraní modemu (zesponu bude napsaná jeho IP adresa, kterou musíte napsat místo adresy ( http://www ... ) pote se prihlasit (vychozi login byva admin a heslo taktéž) A tam hledat sekci WLAN ... tam zapnout sifrovani WPA /WPA 2 a zvolit si heslo. To je celé.
Ano, používám modem - připojený přes USB k ntb. Takže to znamená, že se na mě nikde nikdo nemůže připojit?
Jakube, já to neumím, ale možná poradit mu, ať si zkontroluje že nesdílí WiFi z noťasu dál.
doplněno 23.01.12 15:11:Yakub: No já jsem "katastrofickej" člověk, tak vidím, kde by mohly bejt problémy tam, kde nikoho ani nenapadnou. Hi. Dík.
Rozumím, ale zdejší dotaz zněl, jak to udělat, aby se nikdo nepřipojil ... a jelikož to nastavení je celkem složité (myslím nastavení toho sdílení, protože musí nejdříve vytvořit adhoc síť pomocí wifi a poté nastavit sdílení internetu.) tak si myslím, že to tazatel nenastavoval, protože by to jentak nedokázal. Proto jsem psal, ze nemusi nic sifrovat, protoze jistojistě nic nevysílá ani nesdílí. Má pouze mobilní internet zapojen do USB a používá vytáčené připojení. Pro jistotu v duši může adapter wifi vypnout, když ho nepotřebuje. (přepínačem buď na hraně notebooku, nebo spec.tlačítkem na klávesnici Fn+Fx (každý nb to může mít jinak - nevím typ notebooku Dell to má na F2)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.