Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na prezentace podobny powerpointu

Od: lindaf* odpovědí: 18 změna:

Dobry vecer, neznate prosim vas nekdo nejaky dobry program ZDARMa ke stazeni na slunecnice.cz co by byl jako powerpoint ale aby to nebylo open office ( v tom mi nedrzi obrazky po smazani ) diky ;)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re*
hodnocení

0x

Jak nedrží obrázky po smazání? Vložit -> obrázek -> ze souboru. A je to *smich* Obrázek z počítače klidně můžete smazat. *ua*

lindaf*
hodnocení

no to mi prave vzdycky zmizi, musim to ukladat na flashku a z te to brat a musim to tam nechat aby jsem tu prezentaci mohla pouzit... :(

bena*

Musí se tam vložit obrázek, ne odkaz na obrázek.

Můžete třeba zkusit IBM Lotus Symphony - má "Word", "Excel" a "PowerPoint". Případně můžete zkusit Kingsoft Office Suite.

lindaf*
hodnocení

vyzkousim to vlozeni ze souboru, driv jsem to tak delavala a slo to normalne no a ted jsem byla lina a vzdy to tam jen natahla z plochy ... dekuji... :)

bena*

Na plochu prosím nic neukládejte. Na ploše by měly být pouze spouštěče nejpoužívanějších programů + ikony jako Dokumenty, Koš, Tento počítač, Internet Explorer nebo Místa v síti.

fidonet*

beno, co člověk to názor : Můj zaměstnavatel má na ploše odkazy na asi 150 dokumentů co používá. Já nemam na ploše NIC. Přesto : plocha je JEN složka, a proč by tam nemohl mít někdo třeba film, aby na něj nezapoměl, prohlédl si jej a pak smazal?

Koš? na co? Pulka lidí neukládá věci do koše.

Místa v síti? To je důležitá ikona? 98% domácích uživatelů žádnou síť nemá :)

Beno, nerýpu, znám Tě virtuálně už nějaký ten měsíc a vím že jsi odborník, ale na to jsem prostě zareagoval.

p.s. já spouštím vše přes rychlý přístup. Mám tam cca 100 zástupců, ale plochu mám "blankytně" čistou. Nechápu lidi, co si hodinu vybírají krásný Wallpapper a pak na to nahážou ikony. To jsem už rušil před 15 rokama z plochy. Jen na Atari jem to měl na ploše, pokud se tomu oknu dalo říkat plocha :)

Trošku se odkláníme od původního tématu, ale plocha by měla být čistá a když je navíc zapnutý automatický skrývání Hlavního panelu, třeba takhle.

Program na prezentace podobny powerpointu
dzordz*

Mně to taky nedá, pracovní plocha se jmenuje pracovní a plocha od toho, aby na ní nikdy nic nebylo, byla velká a krásně čistá a pro všechny papíry a propisky a udělátka jste si od stolu chodili na druhý konec místnosti do skříně? Nejúčelnějsím využitím vašeho obrovského nového 24’’ 1920x1200 monitoru je na něm mít velké nic.

fidonet*

co ten hnusný koš? *smich*

petr123*

A to jako proč by měla být čistá? Neříkám že zaplnění ikonami ze 3/4 jako to mám já je pro každého ideální, ale tohle je extrém. "Pracovní plocha" tím pak zcela ztrácí svůj význam.

bena*

Plocha NENÍ obyčejná složka jak si spousta lidí MYLNĚ myslí. Obsah plochy systém načítá při startu. A pokud to jsou gigabajty dat (třeba právě ty filmy), tak ten start je dosti znát. A i podsložky plochy systém musí načíst. Vyjímka je složka Dokumenty a ty ikony níže.

A někdo by mohl říct - no jo, tak si počkám o minutu déle třeba, stejně ráno počítač zapnu a jdu si odskočit na záchod, atd., atd. prostě přijdu a je to načtené. Jenže to, co ten systém načte, tam prostě v tý paměti drží. A to pak je znát - systém má méně volných prostředků.

Ikony jako Tento počítač, Dokumenty, Místa v síti, Koš a Internet Explorer jsou systémové ikony a proto nemají dole tu šipečku. Jejich velikost je prakticky zanedbatelná. Běžný spouštěč má něco kolem 1 kilobajtu.

dzordz*

Aktuálně na ploše 54 ikon (nepočítám Tento počítač atd), z toho 16 zástupců, 13 složek a 25 datových souborů, velikost všeho dohromady 6.94GB. Měl bych tam toho víc, ale musím to postupně přemisťovat jinam, pořád mi dochází místo. Explorer aktuálně zabírá 19760kB.

Kdyby to mělo načítat celej obsah, trvalo by to na tomhle počítači a s tímhle diskem asi 8 minut, nemluvě o tom, že by se to do ram+virtuální paměti ani nevešlo. Ani by takový místo nešlo alokovat. Po spuštění ale disk nehrabe dýl než 30 vteřin - pět rezidentních programů a pak větší množství služeb. V ram pak je dohromady nějakejch 900MB.

petr123*

Soubory to samozřejmě "neotevírá", nicméně pokud jde o multimedia tak systém generuje náhled a to zdržovat může.

dzordz*

Náhledy se cachují, stejně jako všechny ostatní ikony. Navíc se dají zakázat, což bych tedy určitě udělal vždy a všude :)

wallkysek*

já mám plochu plnou dokumentů, žádné odkazy ani spustitelné aplikace, aplikace mám naházene jinde a spouštím pomocí Win+R

re*

Tak nebuďte líná a udělejte to jak sjem psal.

sondaw*

Zdravím, netvrdím že plocha musí být čistá, ale podle mého názoru by tam měly být jen zástupci toho, na čem právě pracuji, nikdy ne originály. Navíc při spouštění systému se musí všechno, co je právě na ploše načíst a při velkém množství programů to nějakou chvíli trvá

Od chvíle, kdy mi kdysi zkolaboval PC a musela jsem obnovit ze zálohy, přišla jsem o spoustu věcí, které jsem na ploše měla. Od té doby tam mám vždycky jen zástupce a jen toho, s čím právě pracuji

Dokumenty, Ovládací panely ap otevřu na druhé kliknutí přes Start, myslím to není "chození přes celou místnost"

V hlavním panelu mám složku Zástupci, v té mám zástupce všech nejpoužívanějších programů -přehledné, podle abecedy, rychlé hledání

Ale jinak je to každého věc, jak si věci uspořádá, ale jedna špatná zkušenost mne poučila a už léta na plochu nic neodkládám

fidonet*

:) pro jistotu je odkládáte jinam do C:/?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]