Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrychlení a pročistění počítače

Od: 55jprc odpovědí: 9 změna:

Ze slunečnice jsem si stáhl zdarma program na pročistění a zrychlení počítače Advanced System Care.Je možné si stáhnout podobný nebo ještě lepší program. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macek*
hodnocení

0x

Já používám CCleaner a jsem s ním velmi spokojená

ahasver4*
hodnocení

0x

slunecnice.cz/...

slunecnice.cz/...

Tímhele se to zrychlí samo,jinak všechna urychlovadla jsou na nic.Stačí pořádný procesor,grafika a dostatek paměti...

doplněno 22.01.12 13:45:

A po nějakém čase i čistá přeinstalace systému...

doplněno 22.01.12 13:56:

A abych nebyl tak přísný,tohle má docela dobré reference ale je to za peníze... zbozi.cz/...

bena*

Ježišimarjá... Přeinstalaci systému jsem nikdy na svém počítači nedělal... přeinstalace se dělává za dob Windows 95/98/ME, které byly nestabilní...

SUPERAntispyware je antispyware program, který doporučuju. Bohužel ale ve free verzi nemá ochranu v reálném čase a tak je nutné dělat praidelné ruční kontroly. nejlépe alespoň 1× týdně. Jsou i jiné antispywarové programy, které jsou dobré, třeba Spybot Search&Destroy nebo Spyware terminator či placneý Spyware Doctor (ten patří ke špičce).

Samozřejmě mimo antispywaru je nutný i antivirový program. Mezi kvalitní patří například avast!, NOD32, Kaspersky, Microsoft Security essentials či AVG... Hlavně neinstalovat takové ty "zázračnéů antiviry jako třeba K7, Qihoo!, IOBit Malware Fighter, VIRUS Fighter, apod.

CCleaner je snad nejlepší program na údržbu pro běžného uživatele. Vyčistí registr od neplatných zánamů a disk od zbytečných souborů. K CCleaneru doporučuju program Defraggler na defragmentaci disku. případně lze použít i systémový nástroj Defragmentace disku. Pokud máte ale SSD disk, tak ten nedefragmentujte!

Na zrychlení počítače bych doporučil hlavně instalovat pouze ty programy, které používáte. Programy, které nepoužíváte, odinstalujte. Při instalaci programů si dávejte pozor na tzv. únosy prohlížečů (změna domovské stránky, vyhledávače), instalaci toolbarů (google toolbar, ASK Toolbar apod.) či zázračných super rychlých programů, prohlížečů, apod. Nikdy takové programy neinstalujte, zaškrtěte tam něco ve smyslu Ne, děkuji nebo Nesouhlasím s instalací, apod.

Dobré je omezit i počet spouštěných programů po startu systému. V CCleaneru je lze zakázat či dokonce smazat (program ale nesmaže, pouze spouštěč).

TuneUP Utilities bych doporučil jedině zkušenějšímu uživateli, protože tam to není jen o jednom kliknutí. Pomocí TuneUP si nezkušený uživatel může způsobit v nejhorších případech i havárii systému.

Advanced Systemcare už není to co býval a teď dlouhou dobu ho už nedoporučuju. Je spíš ke škodě, než k užitku, v nejhorších případech dokáže systém klidně položit. Doporučuju vrátit změny co udělal přes nějaké Rescue Center nebo Obnovu a odinstalovat.

Tímto bych varoval hlavně před instalací programů typu SLOW PC-fighter nebo Zrychlení počítače, apod. To si můžete rovnou připravovat instalační CD/DVD se systémem a začít čistou instalaci.

re*

Advance system care mi dělal neustále škody a pak mi něco špatně nastavil v systému a musel jsem obnovit počítač do dřívějšího stavu.

bon11

Zdravim,a co prográmek windows 7 manager?

bena*

Ne, já bych do jiného programu než CCleaner+Defraggler nebo Wise Disk Cleaner + Wise Registry Cleaner, případně ten TuneUP rozhodně nešel. Ostatní nejsou tak bezpečné a udělají v počíatči akorát bordel. Ještě nejvýše při zamhouřených očích bych zkusil Glary Utilities... Ale jak jsem psal dříve, nejlepší je opravdu ten CCleaner spolu s Defragglerem. Systém vyčistí, ale neublíží mu.

Asi bych to přirovnal ke zraněné ruce - řízl jste se a chcete zastavit krvácení. CClaner+Defraggler je jako hypermangan nebo jodová tinktura. To je v pořádku jako dezinfekce. Wise nebo ten TuneUP je jako peroxid vodíku. To je taky dobrý, ale musí se "lít" opatrně. Ale třeba Advanced SystemCare je jako ocet a takový ty Zrychlení počítače, apod. je třeba jako louh. A to není dobré.

sinner
hodnocení

0x

Zaleží o jakém Pc mluvíme (komponenty) žádný soft vám z Pc nepředělá na dělo ...jen ho udržuje stavu blízkém pří instalaci to snad bych bral.

hodnocení

0x

Mám stařičký PC, Celerom 1,72 GHz, kde byla paměť RAM 256 MB. Přidal jsem ještě jednu 512 MB (byl tam volný "šuplík"). takže mám nyní 768 MB a značně se to zrychlilo.

dolis72*
hodnocení

0x

Advanced SystemCare vřele doporučuju,používám ho již několik let a nespokojenost s programem nechápu...

www.chip.cz/clank/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]