Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HP 690C - nebere papír

Od: raven* odpovědí: 6 změna:

Zdarec,

mám tiskárnu HP 690C a z ničeho nic, když sem jí jednou zapl vydala při startu divnej zvuk, jako by se nějak sekla a pak nechtěla brát papír. Toto přetrvává do tEĎ.

Tak sem se chtěl optat jestli se to už někomu nestalo a neví co s tím a pokud ne, tak kolik by případná oprava mohla stát. Díky za odpověď :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To se nedá takhle určit. Vzhledem ke stáří tiskárny to snad ani nemá cenu. Tady ti ji za velmi nízkou cenu prodají:
pc.bazar.cz/...
hodnocení

Jj je stará, právě proto si myslím že když bych to chtěl nechat opravit tak by to stálo víc než koupit novou :D

no mám na ní náhradní tonery, tak je chci ještě využít, krom toho že nepotřebuju nějakou extra laserovou tiskárnu. :)

Jinak díky za odpověď a přidaný odkaz :)

zuzana*
hodnocení

0x
Mám tutéž tiskárnu, také se sekla a nebrala papír. Odnesla jsem ji do opravy, řekli, že se dívnou, ale oprava by prý nestála za to - lépe koupit novou. Dívli se, a potřebovala jenom vyčistit. Takže zatím za nějaký malý peníz tiskne dál. Ale ty divné zvuky vydává stále.
hodnocení

Jn, taky sem jí rozebral a trochu vyčistil, ale asi né tak jak by to udělali v servise.

Díky za odpověď, asi zkusim koupit novou, třeba se to zvrhne a bude třeba i multifunkční :D

woodstock*

Řešení je velmi prosté. Pokud tiskárna nebere papír a nebo ho muchlá, jsou dvě možnosti.

1) při muchlání (i velmi malém) sojí papíru něco v cestě.

2) papír nenabere vůbec, nebo jen občas a nebo více papírů, je více než pravděpodobné, že jde o tzv. separační kit.

Separační kit je mechanismus, který papír odděluje na jednotlivé listy a obvykle se zkládá z "deformovaného" válečku potaženého zvrásněnou gumou a protikusem, který tvoří například korková destička, nebo malinká, gumová kruhová výseč. Obvykle je většinou guma ztvrdlá, nebo korek opotřebený a proto tiskárna nebere papír. Někdy stačí tento mechanizmus vyčistit (platí téměř pro všechny tiskárny) a nebo koupit nový separační kit. Pro produkty HP existuje firma HP Spare sídlící v Praze například na adrese Husitská 42, Praha 3, 130 00

Většinou se ale tiskárny typu HP 690C nevyplatí opravovat, protože i cena náplní do těchto lowendových tiskáren je dražší, než samotná tiskárna.

hodnocení

Díky za vyčerpávající odpověď ;)

snad to bude ono :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]