Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik veme proud stolni pc

Od: honey875 odpovědí: 11 změna:

Kolik veme monitor hyundai delux scan S770 100/240V 1,3A 60/50hz a27,5kv nerozumim tomu a bedna ma 115/230V 6A /3,5A 50/60hz

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Při napětí používaném v rozvodné síti v ČR se předpokládají štítkové hodnoty 1,3 A a 3,5 A.
Nebo skutečný proud změřit při různém zatížení.
doplněno 21.01.12 14:36: Dotaz byl na proud ( I )

dotaz zněl "kolik vezme"

pokud tazatel zadá zmatečné zadání, je těžké nějak korektně odpovídat...

Nepodal zmatečné zadání, přečetl údaje na štítku, mnoho lidí netuší, že ty údáje už dávno neoznačují reálný proud tekoucí do spotřebiče tak jak to bývalo zvykem ;)

doplněno 23.01.12 11:52:

A korektní odpověď zní - jedině změřit, údaje na štítku jsou nepoužitelné...

hodnocení

1x

Opravuji a doplňuji:

Ten zdroj k netbooku co jsem na něj koukal má 40W a na štítku má 100-240V 1A, to by podle vašich výpočtů dle štítkového údaje měl minimálně 100W, nebo dokonce 240W *smich*. Monitor k počítači co má téměř 200W nebyl ani v provedení CRT, to by musel být elektronkový, jako kdysi sovětská TV Rubín *haha*

To vás nikoho ty "vypočítané" příkony dle štítků ani trochu nepřekvapují :D

ladinpraha*
hodnocení

0x

+- 120W.

doplněno 21.01.12 19:35:

To je naměřená hodnota - monitor + PC se třemi HDD. Zdroj tam přitom mám (teď přesně nevím) 650 nrbo 720W.

Potvrzuji, můj PC podle zatížení 130 - 150 W, včetně monitoru .Měřeno Watmetrem.

hodnocení

0x

Jestli Vašemu zadání rozumím dobře, tak monitor bude mít nějakých 180W a "bedna" asi 65W...

doplněno 21.01.12 13:06:

pardon:

"bedna" asi 805W

Co to píšeš za blbinky? Proud ve Watech :)

hodnocení

0x

Těmi údaji se nedá řídit ani náhodou, pokud není nikde uveden příkon, tak jedině změřit. Ty údaje proudu jsou maximální, které si vezme spínaný zdroj při zapínání (i když si na zlomek vteřiny vezme i víc).

Pro ilustraci - mám tady před sebou zdroj k netbooku který má 40W a přitom má psáno 100-240W 1A ;)

tatsuki94*
hodnocení

0x

U monitoru záleží jaký máte nastavený jas a kontrast, (mezi maximálním a minimálním jasem u některých monitorů bývá rozdíl znatelný) u počítače záleží hlavně na tom jak ho máte vybavený a co na něm děláte.. při psaní dokumentů ve Wordů kdy není třeba skoro žádný výkon vám nedoplatky chodit nebudou.. ale jestli jen hrajete hry počítejte s tím že při větším zatížení je pak spotřeba znatelně větší :) nejlepší bude vybavit se Ampérmetrem a Volmetrem a nebo rovnou Wattmetrem :)

tatsuki94*
hodnocení

0x

To je pravda :D to kdyby to fungovalo takhle tak se zapojí dva spotřebiče vyrazí to pojistky :D Co je napsáno vzadu není to čím se máte řídit.. třeba já mám vzadu na monitoru napsáno 120-240V 1,5A a přitom má psanou typickou spotřebu 18,5W což je docela zásadní rozdíl :D Musíte počítat také se Zdánlivým, Činným a Jalovým výkonem.. nevím sice jestli ten monitor je CRT nebo LCD ale hádám že ještě CRT.. těch 27,5kV je jen informace jakým napětím se napájí Katodová trubice, to vás prakticky vůbec nemusí zajímat.. :) Řeknu to tedy takhle- Určující není proud co je vzadu napsaný, ale příkon zařízení který změříte Wattmetrem, nebo bývá napsán vzadu (například mikrovlnky, televizory) a nebo se musíte podívat do manuálu co jste dostal k danému zařízení.. tam ten příkon bývá zapsaný

doplněno 22.01.12 08:04:

Jen bych ještě dodal- Elektrárna vám neúčtuje za proud ale za kWh takže za vlastně za odebíraný výkon :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]