Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - zvýšení čísla o 1 při tisku

Od: lenndy odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám v excelu tabulku a v jedné buňce určité číslo.

Potřeboval bych, aby pokaždé, když vytisknu tabulku se mi to číslo zvýšilo o hodnotu 1.

Nevíte někdo jak to udělat? Jde to nějak vůbec?

Pokud budete vědět strašně moc rád budu za radu.

Hezký včer přeji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

ještě jednodušeji je to možné udělat tady tak :

Makro umístěte do objektu ThisWorkbook, BeforePrint, přesně tak, jak vidíte na obrázku.

Tisk listu vám zvýší hodnotu v buňce A1 o jedničku.

*

Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Range("a1").Value = Range("a1").Value + 1
End Sub

Excel - zvýšení čísla o 1 při tisku
koukolik

*palec* pěkné, tohle jsem neznal, člověk se prostě pořád učí. Koukám jenom, že to má jednu nevýhodu: buňka se inkrementuje i v případě, že dám tisk a následně ho stornuji. Nebo i když dám jenom zobrazit náhled tisku. Existuje i něco jako AfterPrint? Nebo způsob jak to ošetřit?

luke237

koukolik
hodnocení

0x

Přes standardní tisk to asi nepůjde. Šlo by to ale řešit makrem, které spustí tisk dokumentu a inkrementuje zvolenou buňku. Makro se spustí tlačítkem umístěným v listu. Bude jenom potřebné si zvyknout na to, že tisknu tímto tlačítkem a ne z menu Excelu.

koukolik
hodnocení

0x

... velmi jednoduše by to šlo takto:

Sub Makro1()
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut
Range("A1").Select
ActiveCell = ActiveCell + 1
End Sub

Makro vytiskne aktivní list excelu na výchozí tiskárnu ve windows a buňku A1 zvětší o 1

lenndy
hodnocení

Jste fakt dobří, moooc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]