Nejste přihlášen/a.
ahoj, nevíte někdo proč když kopíruju velkej soubor (okolo 5 giga) z pc do externího hardisku, tak skočí tabulka, soubor ... je pro kopírování příliš velký? notebook acer extensa 5635ZG windows 7 32bit, exterňák a-data CH94 320gb, místa je na obou hardiskách spouuusta
ahá, no je to FAT32 ,to fakt jako nejde jo? budu muset zdlouhavě ty soubory rozdělit abych to mohl přesunout
Jakmile ho zformátuješ,data fuč...Musel by jsi je přesunout...A mě jednou exter po formátu exnul...
NTFS na externí disky nedoporučuju a už vůbec nedoporučuju na flešky. Na externí disky nebo flešky menší jak 4GB je mnohem lepší formát exFAT.
Lepší je zálohovat data čistě naformátovat, než to převádět. Převod není výhodný a může disk trošičku zpomalit.
doplněno 20.01.12 17:55:Jinak já jsem už formátoval pár disků na exFAT a všechny to přežily, nemusíte se opravdu bát...
Beno, jak můžete doporučovat exFAT, když ho linux (a neupdatované xp) nepřečte? Flešku pochopím, prostě se veme jiná, ale mít takhle celý disk mi nepřijde vůbec výhodné.
Dnes už půlka počítačů jede na Vistách+7ičkách. Aktualizovat by se mělo, nevím, zda-li je ta aktualizace nabízena automaticky, ale není problém ji stáhnout z internetu.
Linux sice exFAT nepodporuje, ale lze nainstalovat ovladač od Turexy a mělo by to jít... A linux (bohužel i bohudík) zatím nepoužívá příliš lidí, zvlášť mezi běžnými uživateli...
NTFS na přenosná média není přiliš vhodný, zvlášť na flešky nebo paměťovky... A pro exterňáky to taky není nejlepší volba... Lidi ten exterňák prostě normálně vytáhnou z USB. NTFS je na tohle hrozně choulostivý... Pokud to bezpečně odebírají, tak není problém. Ale dělá to málo lidí... Bohužel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.