Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba při kopírování velkého souboru

Od: senator* odpovědí: 14 změna:

ahoj, nevíte někdo proč když kopíruju velkej soubor (okolo 5 giga) z pc do externího hardisku, tak skočí tabulka, soubor ... je pro kopírování příliš velký? notebook acer extensa 5635ZG windows 7 32bit, exterňák a-data CH94 320gb, místa je na obou hardiskách spouuusta

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Myslím,že při formátu FAT to tak velký soubor nepobere.Disk pormátovaný NTFS ho vezme...

hodnocení

0x

Ta hláška skočí proto, že soubor je opravdu moc velký ;).

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jaký formát má ten disk?

senator*
hodnocení

ahá, no je to FAT32 ,to fakt jako nejde jo? budu muset zdlouhavě ty soubory rozdělit abych to mohl přesunout :(

Nebo na disku změnit systém souborů na NTFS.

senator*
hodnocení

nemůžju tim přijít o data, nebo ho zničit?

ahasver4*

Jakmile ho zformátuješ,data fuč...Musel by jsi je přesunout...A mě jednou exter po formátu exnul...

senator*
hodnocení

aha tak to radši dělat nebudu, ani to nemam kam přesunout, je toho moc :D musel bych koupit novej exterňák :D

senator*
hodnocení

děkuju za rady, jen jsem chtěl vědět čím to je :)

Při změně z FAT32 na NTFS o data nepřijdeš, ale jeden nikdy neví a stát se může cokoliv. U všech operací s diskem je obzváště vhodné mít zálohu důležitých souborů.

bena*
hodnocení

0x

NTFS na externí disky nedoporučuju a už vůbec nedoporučuju na flešky. Na externí disky nebo flešky menší jak 4GB je mnohem lepší formát exFAT.

Lepší je zálohovat data čistě naformátovat, než to převádět. Převod není výhodný a může disk trošičku zpomalit.

doplněno 20.01.12 17:55:

Jinak já jsem už formátoval pár disků na exFAT a všechny to přežily, nemusíte se opravdu bát...

dzordz*

Beno, jak můžete doporučovat exFAT, když ho linux (a neupdatované xp) nepřečte? :) Flešku pochopím, prostě se veme jiná, ale mít takhle celý disk mi nepřijde vůbec výhodné.

bena*

Dnes už půlka počítačů jede na Vistách+7ičkách. Aktualizovat by se mělo, nevím, zda-li je ta aktualizace nabízena automaticky, ale není problém ji stáhnout z internetu.
Linux sice exFAT nepodporuje, ale lze nainstalovat ovladač od Turexy a mělo by to jít... A linux (bohužel i bohudík) zatím nepoužívá příliš lidí, zvlášť mezi běžnými uživateli...

NTFS na přenosná média není přiliš vhodný, zvlášť na flešky nebo paměťovky... A pro exterňáky to taky není nejlepší volba... Lidi ten exterňák prostě normálně vytáhnou z USB. NTFS je na tohle hrozně choulostivý... Pokud to bezpečně odebírají, tak není problém. Ale dělá to málo lidí... Bohužel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]