Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde opravit myš?

Od: einka* odpovědí: 18 změna:

Mám optickou myš značky HAMA. Poslední dobou občas nereaguje. Všimla jsem si, že v té době nesvítí odspodu červeně. Zespod je ji snad možné povolit křížovým šroubovávem. Je šance ji nějak vyčistit a pod.? Je to už několikátá myš kterou používám, nerada bxych ji třeba zbytečně vyhazovala a kupovala novou. Děkuji za rady.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

S tou opravou je to všeliké.Já si kupuji raději nové.Není ta cena nijak strašná.Není náhodou na baterii?Podle dotazu to neodhadnu...

einka*
hodnocení

Ne, není na baterii. Bydlíme na samotě u lesa, do obchodu se dostanu kdo ví kdy. Chtělo by to rezervní. Horší je to s penězi. Mám práci u Mužiaženy na dobu určitou a sháníme klienty.

ladinpraha*

Pokud člověk PC potřebuje, tak by měl mít v rezervě myš, klávesnici a monitor. Třeba staré, ale v případě nouze použitelné. Hlavně když bydlí v místě, kde nemá možnost rychle sehnat náhradu.

einka*
hodnocení

Jo to máš pravdu. Klávesnici mám, myš mi zkoušel opravit známý a potom jsem na to pozapomněla. A s tím monitorem je to horší. Je to ntb, ale myšička je na tom taky špatně, je z 2. ruky už.

colombo*
hodnocení

0x

Myš jako taková se neopravuje protože se ani neporouchá. Jediné co jsem kdy opravoval byl mikrospínač pod levým tlačítkem - ten jsem vyměnil a myš jede dál.

Tvůj problém bude asi ve zlomeném kabelu. To je častá závada. Většínou máš počítač pod stolem a kabel od myši "je dlouhý" asi 80cm takže se na jednom místě moc ohýbá.

Můžeš kabel zkusit zkrátit a jednotlivé vodiče připájet na dutinky konektoru, který je uvnitř myši. Vodiče nesmíš přehodit!

A rozhodně si kup nějakou prodlužovací šňůru na myš, abys měla rezervu na káblu.

einka*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Mám ntb, ne PC, tak nevím, jestli to může být tím zlomeným kabelem. "Myšička" v něm ale už nereaguje jak má, je z 2. ruky, už hodně používaný. Pod to levé tlačítko se dostane jak?

einka*
hodnocení

Jsem na těchto stránkách poprvé. Je-li to možné, napiš mi Tvůj e-mail nebo Skype, nemohu najít další odpověď, je-li nějaká, navíc s "pochrámanou myškou". Eva

ladinpraha*
hodnocení

0x

Myš je spotřební materiál. Já naposled opravoval kuličkovou, kde zlobily mikrospínače nebo občas vyskočilo nějaké kolečko.

Jo, těm se musely občas přeleštit koule;). A hlavně oškrábat nános z třecích koleček. To u optických nehrozí, ale ten kablík je dost pravděpodobný.

einka*
hodnocení

Díky, ale ještě vědět jak na to a nepokazit tu jedinou co mám úplně.

ladinpraha*

Jestli je rozbitá, tak na ní už moc nepokazíš. Jako první bych ji zkusil zapojit do jiného USB portu. Když to nepomůže, tak bych s ní zatřepal a sledoval, co dělá světýlko. Pak ji položit na záda a promnout kabel po celé délce. Po kouscích za něj zatahat, zkroutit a sledovat, jestli bude světýlko reagovat. Zakvedlat jemně s komektorem a s kabelem těsně u něj. Pokud nic nepomůže, tak máš prostě smůlu.

einka*
hodnocení

S tím jiným USB portem už jsem to zkoušela, ostatní po kouscích jak zazlobí zkouším také, díky a uvidím co s ní bude dál.

Ppokud je to tím kablíkem, ten bývá přerušený kousek od těla myši (v podstatě tam, kde myš opouští). Kablík se dá zkrátit (radši o o pár cm víc), ale je to práce piplavá a nevděčná. Kablík je v myši k desce plošných spojů připojený malým konektorem. Ten musíte odpojit, dráty od dutinek konektoru odstřihnout, kablík zkrátit a dráty opatrně připájet na dutinky. Pokud nemáte zkušenosti s pájením velmi drobných spojů, raději se do toho nepouštějte. Pokud je ale myš dokonale mrtvá, nemáte co pokazit a za pokus to stojí. V každém případě to ale vyžaduje mikropáječku, pevnou ruku a trpělivost.

einka*
hodnocení

Díky, uvidím, jesli se o to spíš někdo ze známých pokusí.

fidonet*
hodnocení

0x

Tvá otazka je stejná jako jsem řešil před týdnem já: Jde opravit lustr, když nesvítí? No nahoře je otočná matka s okem na zavěšení a dole tři rozpraskané objímky.

Ano opravdu jde opravit téměř vše. S vyjímkou elektroniky, ta se prostě nevyplatí opravovat, ta se vyhazuje. Takže rozšroubovat, vyčistit optocitlivé senzory, zkontrolovat studené spoje, protavit doteky na kablíku zda už neupadávají .. jde to vyčistit.

Nebo za 199 korun koupit novou?

p.s. oprava lustru vyjde jen na 250 kč

p.s.s. pokud vynechává "červené světlo" tak to opravit většinou jde ...

einka*
hodnocení

Díky za rady. Jen co mi to vyjde z té naší samoty, pořídím si novou a tuhle až mne moc nazlobí zkusím opravit.

hodnocení

0x

jéje kolik já už měl myší asi před týdnem jsem zase scháněl novou (vždycky byl problém špatný kabel) no tak mám myš po našem rediteli školy :D :D

einka*
hodnocení

tak ta už je určitě dobře prozkoušená :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]