Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může špatný HDD zničit ostatní komponenty?

Od: tutuman odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám nový pc, bohužel HDD mi ještě nedošel a ve starém pc (amd 1800+) jsem našel starý WD800jd 80gb, může mi ten disk, pokud bude nějak špatný poškodit komponenty v novém pc? Třeba zkratovat či tak?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Maximálně nebude fungovat.

ahasver4*
hodnocení

2x

Já bych se toho nebál.Pokud bude špatný,tak Vám to PC oznámí.Tím,že ho neuvidí.A pro jistotu si ho můžete nechat třeba otestovat v nějakém servisu.Ale to je za peníze.

tutu
hodnocení

díky za odpovědi

machal02*
hodnocení

0x

pokud HDD fungoval tak bych se vůbec nebál

fidonet*
hodnocení

0x

Nemůže, ale pro ilustraci vašeho strachu vám přiblížím, jaké fámy kolovaly před 15 lety.

POZOR na viry! Takový dobrý vir, zaměřený na HDD, Vám může nejen zničit HDD, celé PC, ale může i zabíjet.

Následoval popis i s příběhy v Americe, jak vir roztočil "plotničky" v HDD do neskutečně šílených otáček, ten vyletěl z uchytů a jako kotouš pily, rozřezal kabely v PC a poničil všechny komponenty a jeden případ popisoval jak vyletěl ven otevřeným otvorem CD mechaniky, zasáhl majitele a podřezal mu tepny na krku, když ten stál u PC a koukal se z blízka, co způsobuje ten hluk obdobný pile.

No nevěřte tomu, když to psali na webu :) NO NE?

p.s. vadný HDD bude maximalně jen vadný. Ničemu nemůže ublížit, může jen pořádně "naštvat"

Sám jsem očitým svědkem, když takhle vyletěl disk z jedné vadné CDROM mechaniky. Docela to bylo nebezpečné. Některé mechaniky před vysunutím nezastavovaly disk, ktery po otevreni dvirek samozrejme vystrelil z mechaniky a jak rikam... jednou mi to proletelo okolo hlavy a rozlomilo se o stenu. U HDD toto nehrozi, nicmene nesmal bych se az tak tomu, ze Vas muze PC zabit. Kdyz nekdy ctu, co je schopny uzivatel s pc provadet za chodu...

Samozřejmě, že PC může zabít! Když Vám ho někdo pustí z 5 patra na hlavu...*smich*

tutuman
hodnocení

Jednou se mi stalo na starém amd duron 800 mhz, že mi v CD-Romce bouchl disk a tělo CD rom mechaniky se rozletělo. Takže :)

tomasmaly
hodnocení

0x

Pokud fungoval ve staré sestavě jako MASTER se starým systémem (XP apod.), pak je třeba v nové bedně ho připojit jako SLAVE. Předpoklad kompatibilních kabelů na připojení je samozřejmostí. Bude pracovat jako zdroj původních dat. Předpokládám, že v té nové je na něčem systém (XP či cokoliv podobného).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]