Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDD notebooku - hlavní disk není C:

Od: scratch odpovědí: 6 změna:

Dobry den,

muzete mi poradit? Do noveho notebooku bych chtel nainstalovat system W XP. Problem ale je ze soucasti notebooku je i ctecka pametovych karet, ktera pri instalaci je automaticky oznacena jako disk C: a tudiz system je pak na disku E: ktery je vlastne HDD notebooku. Problem pak nastane u nekterych programu ktere vyzaduji instalaci do disku C: a nelze nastavit cestu do disku E:

Dekuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scratch
hodnocení

Jeste abych to napsal srozumitelneji. Po instalaci OS W XP, se misto obvykleho oznaceni C disku kde je system, ukaze E: a C: je oznacena ctecka pametovych karet. :)

hodnocení

0x

Už instalace xp ti ukáže oddíl jako E? To se mi nějak nechce věřit- odstraň v instalátoru včechny oddíly a vytvoř je znovu. Nemáš ve čtečce nějakou kartu (jen zkoušim). Instaloval jsem teď 2 NT a oba se čtečkou a nebyl problém, krom toho mě zaráží že zrovna disk E a ne logicky D, proto řikám odstraň při instalaci všechny oddíly a začni znovu

scratch
hodnocení

Jj uz pri instalaci to nabizi jen disk E: a ve ctecce neni primo karta ale neco jako "imitace karty" tvarove jako SD karta ale jen kus umele hmoty.. V jakem instalatoru odstranit oddily? Myslis pri nove instalaci XP? Tak mam tedy preinstalovat system znova?
Imitace karty mi nevadila. Nemáš ty náhodou asus? *smich*
Mno hele jinak než reinstalem se to řeší opravdu moooc špatně, jde to ale je to dost pakárna. Myslim když se instalují win tak je tam diskový manažer, tam odstranit úplně všechny oddíly (1 pole a napsáno místo bez oddílu nebo tak něco) a vytvořit ten jeden na systém, případně pak další na data...
scratch
hodnocení

Ano mate pravdu mam skutecne ASUS, problem byl vyresen reinstalem systemu a odebranim vsech oddilu pred samotnou instalaci (imitace karty preventivne odebrana). Pote se jiz vse nainstalovalo tak jak je to obvykle. *smich*
Tak tak, vsadim se že tam byly nějaký wokna předinstalovanýa ty jsi asi smazal jen jeden oddíl... toť má teorie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]