Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows defender a firewall - nefungují

Od: petr262 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den mám problém,

nejde mi spustit ani brána firewall systému windows ani windows defender.

U fireallu to píše toto: Brána firewall nemůže změnit některá nastavení (kód chyby 0x80070424)

A u defenderu: Nelze spustit, protože tato služba není nainstalovaná (kód chyby 0x80070424)

Ale já jsem s tím nic nedělal ani jsem to nevypínal :(

Předem děkuji za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Skuste obnovu systém,zda nepomůže..Start Všechny programy Příslušenství Systémové nástroje a Obnova systému.Zvolit datum kdy to ještě šlo...

doplněno 19.01.12 16:40:

Nebyla před tím nějaká aktualizace nebo instalace programu?

doplněno 19.01.12 16:50:

A ještě před obnovou si to projeďte tímhle,vyloučíme nějakou škodící potvoru...:)

slunecnice.cz/...

ahasver4: Můžu mít dotaz? Proč jakoukoliv odpověď, kterou napíšete ihned během minuty doplňujete o další informace? V podstatě jsem od Vás ještě neviděl odpověď, která by nebyla do minuty minimálně 2x editovaná. Není snazší se nad odpovědí krátce zamyslet a napsat ucelenou odpověď? Nebo to má nějaký skrytý význam?

ahasver4*

Určitě můžete.Žádný skrytý význam.Jen mě to pomaleji myslí.Moc Vám to vadí?Nenapsl bych tohle,kdyby jste mě přímo neoslovil.Dostal jsem ve Vnitřní poště vzkaz,nebyl od Vás,to musím napsat ale je mi v něm vytýkáno,že se prý Vám pletu do odpovědí.Tak jen napíšu,že mě Vaše přítomnost u otázek,kde jsem i já,nevadí...:)A myslím,že víte,že tyhle diskuze tu nejsou žádané.V té Vnitřní poště by to bylo vhodnější,tady to k ničemu nevede a tazatele to nezajíma...

doplněno 19.01.12 17:24:

Abych dodržel tradici,mám i částečně ochrnutou ruku a psaní mi dělá potíže...

doplněno 19.01.12 17:26:

V Pravidlech není nic o tom,že by doplňování bylo zakázané...

bena*

yakub to napsal dobře a už jsem Vám to ahasver4 psal. Rychleji píšete, než myslíte. Akorát tu děláte zmatek těmito Vašimi ustavičnými doplnívání odpovědí. A když máte problém s rukou

K dotazu: Zkusil bych se podívat sem: support.microsoft.com/... a zkusit následující kroky. Případně zkuste toto: support.microsoft.com/...

petr262
19.01.12 16:59
hodnocení

Nepomohlo :(

ahasver4*

A skusil jste i ten Supeantispyware?Třeba tam vážně neco sedí...

petr262
hodnocení

Nic nepomohlo :(

ahasver4*

Tak to je mi líto.A není to zralé na čistou instalaci?Někdy není jiné řešení...

doplněno 23.01.12 15:28:

Jasně že zazálohovat soubory a všechno co s tím souvisí.Já vím,že reinstal je to poslední ale někdy to fakt jinak nejde...

dzordz*

Běží vůbec ty služby ve Správci úloh ->Služby? Firewall je MpsSvc, antimalware (ten rezidentní) MsMpSvc, aktuálně běžící defender pak WinDefend. Jdou spustit ručně?

Co třeba tohle (sám bych ale takovou úpravu dělal až jako jedno z posledních řešení před formátováním)? blogs.technet.com/...

hodnocení

0x
Co máte za operační systém?
petr262
hodnocení

Ve službách je nikde nevidím.

Windows 7 Home premium

Prave jsem chtel vedet, jaky mate OS, abych Vam vyexportoval z registru klíče, které by tyto služby po startu zavedly, ale dzordz sem vlozil odkaz na stranky, kde jsou ke stazeni ony registry taky, takze si je stahnete ( 1055.BFE.reg a 0677.mpssvc.reg ) a naimportujte.

Jinak ve sluzbach videt musi - at uz spustene nebo vypnute. Hledáte je skutečně tam, kde se hledat mají? Můžete se mrknout jak přes správce úloh (ctrl+shift+esc a zalozka sluzby ) , tak pres sluzby systemu ( Start -> spustit -> services.msc ) <- zde se daji lepe obhospodarovat a nastavovat opravení (zkontrolujte, zdali se spousti pod uctem Local Service). Taktez se da zde zkontrolovat s kteryma sluzbama je tato provazana a zavisla - pote zkontrolovat i ty ostatni sluzby. Nicmene po naimportovani onech registru by melo byt vse v poradku.

Jinak nez se do vseho tohoto pustite (ty registry se zdaji byt v pohode, zvlast, kdyz jsou ze stranek microsoftu, ale kdo vi, co se muze stat) doporucuji udelat si bod obnovy -> Start -> spustit - rstrui (enter) -> nasledovat rady.

Taktez mi sem muzete jeste hodit log z programu screen317.spywareinfoforu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]