Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalačka pro wifi kartu

Od: janulek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, koupila jsem si přes aukro novou wifi kartu, jenže mi k tomu neposlali instalační cd a už nikdo nereagoval. Nakonec jsem instalačku našla na netu, ted jsem notebok přeinstalovala jenže jsem si neuložila tu instalačku té wifi a už jí na netu nemůžu nikde najít :( Kdyby někdo věděl a poradil budu ráda. Děkuji

wireless lan pc card ieee802.11b/g

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Z tohle popisu těžko někdo pozná, co je to za kartu. Tohle platí prakticky pro všechny wi-fi pro PC i NB. On ten NB nemá wi-fi?

janulek
hodnocení

Nemá to je starý notebook.Tak ja nevím, jsou tady ještě nějaká čísla: hedwn3306a2acc bude to stačit?

ladinpraha*

Dej sem odkaz na stránku Aukra, kde jsi ho koupila, třeba tam vyčteme víc.

hodnocení

0x

Jak píše ladin - toto je označení, ze se tyka o wifi kartu a jeji podporovane standardy... my potrebujeme znat vyrobce, typ, nebo vyrobni cislo ... opiste, nebo vyfotte cokoliv, co na te karte naleznete.

hodnocení

0x
"wireless lan pc card ieee802.11b/g"je pouze obecný popisek pro wifi síťovou kartu. Potřebujete vědět přesně výrobce a typ karty pro zjištění ovladačů. Stahněte si program Everest třeba tady:
stahuj.centrum.cz/...
Nainstalujte ho, spusťte a poté v sekci Síť -> Síť Windows najdete všechny dostupné síťové karty ve vašem počítači. Ta wifi karta bude mít typ sběrnice "802.11 Wireless Ethernet", tak zjistíte typ karty, poté nebude problém najít vám pro ní ovladače.
Například:
Instalačka pro wifi kartu
Tak podle toho čísla co jste uvedla by to mohla být tahle pcmcia karta, ale nezaručím se za to:
EDUP 54Mbps/11Mbps Wireless lan card wpa-psk IEEE802.11b/g
FCC ID: HEDWN3306A2ACC
NI3-2511CD-PLUS
Bohužel se jedná o starou kartu a ani na stránkách výrobce není možné ovladače stáhnout, ale údajně by ta karta měla fungovat pod alternativním ovladačem od NetGearu jelikož jsou obě postavené na stejném chipsetu ISL3880.
Tady je ovladač:
downloads.netgear.com/...
Nejdřív je nutné nainstalovat ovladač, a až poté vložit kartu do pcmcia slotu.
janulek
hodnocení

vypadalo to velmi nadějně ale značka té wifiny je edup jinak je uplne stejna...ale pripojeni to nenaslo :(

Tak se mi nakonec podařilo najít originální ovladač Broadcom EDUP IEEE802.11b/g PCI 54Mbps Driver. Jelikož stránky kde se nachází vyžadují registraci (DriverGuide.com) nahrál jsem Vám ho sem:

uloz.to/...

Doufám, že tenhle už bude v pořádku

janulka*

No bohužel ani tohle nebylo ono :( ale dám sem odkaz přesně té wifi co mám snad to bude už jednodušší

china-wholesale.en.alibab/...

Podle toho co jsem vyčetl na různých diskuzích je tenhle adaptér opravdu problém. A navíc spousta lidí doporučuje použít ovladače "třetích stran", bohužel každý něco jiného. Např. tady:
12v.cz/...
je upozornění že: "The Edup line of wireless network adapters is manufactured by the Shenzhen SGL Electronics Technology Company. Many Edup card users have reported difficulties installing their wireless adapters, due to faulty or missing instructions, drivers and poor technical support. Fortunately, Edup adapters are installed the same way as other wireless cards, and third-party software drivers are available."
Zároveň tam doporučují použít tento ovladač:
i-o-data-wn-b11-usbsl-wir/...
Přitom je to ovladač na usb-wifi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]