Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám spouštěcí disketu na windows 98 a nevím jaký mám napsat příkaz.Ukazuje se tam A:/.
V BIOSu musíš nastavit jako primární boot zařízení disketu, žádný příkaz nezadáváš - dáš disketu do mechaniky a počítač z ní po restartu nabootuje...
doplněno 24.01.13 15:58:Jak máš udělat co? Dát disketu do mechaniky? Restartovat PC? Nebo nastavit BIOS? - podle typu, nevím, jaký máš - ale někde tam bude něco jako BootDevice, BootSequence - pokud ne v prvním menu, pak např. v Advanced...
Jestli mas uz na pocitaci nainstalovane Win98 a jen ti pocitac nebootuje a proto ho poustis pres disketu, tak grafickou nadstavbu pustis prikazem "win".
Jestli ale na harddisku Win98 nainstalovane nemas, tak na tu jednu disketu se urcite W98 nevejdou (zakladni verze Win95 se prodavala na asi 15 disketach).
V pripade te jedne diskety budes moci pouzivat jen MS-DOS 7.1, ktery se ohlasuje tim promptem "A:" .
Misto "win" budes mozna muset zadat celou cestu k tomu souboru. Tedy:
C:windowswin.exenebo kde mas adresar s Windows.
jak jsem zadal win tak pak to tam píše inicializace zařízení VFAT selhala
Ovladač VFAT vyžaduje zařízení nebo prostředek, který chybí
nebo není k dispozici. Ovladač VFAT nelze zavést.
Systém byl zastaven.
Microsoft KnowledgeBase: Chybová zpráva: S/...
Jeste se zeptam: fungovaly tam predtim Windows? Proc jsi zacal pouzivat k bootovani disketu?
Prvni den, když jsem si je pořídil tak fungovali oba, ale druhý den už tam byla hláška chyba systémového disku.
Takze ten druhy pocitac s Win95 stale funguje a problem je jen s timto PC s W98, jestli to chapu dobre. (Vidis, cim podrobneji a lepe popises problem, tim rychleji se ti dostane odpovedi).
Zkousel jsi najit chybu podle toho clanku, na ktery jsem ti poslal odkaz?
windows 98 verze 4.10.2222
disketu mám půjčenou
doplněno 24.01.13 18:32:oba jsou na tom stejně i ten druhý to hlásí
doplněno 24.01.13 18:44:i ten druhý má samou chybu
Jak se ti ukáže A:/ tak napiš příkaz dir a vypíše ti to na obrazovku všechny soubory, co jsou na disku.
Btcdrom
Btdosm
Command
Config
Country
Display
Drvspace
Ebd
Ega
Extrack
Fdisk
Findrand
Flashpt
Himem
Keybrd2
Keyb
Mode
Oakcdrom
Ramdrive
Readme
Setramd
doplněno 24.01.13 18:56:ale je jich víc ono to vždycky sjede dolů.
Aby ti to celé nesjelo dolů, tak dej:
příkaz:
A:/dir /p napíšeš dir mezera lomítko (asi mám to správné / nebo to opačné) a pak p
Pak si to odklikáváš dle libosti až na konec.
doplněno 25.01.13 19:59:Taky si pamatuju, že je na disketě pár souborů skrytých.
Zkoušel jsi příkaz setup?
A:/setup
Pro nalezeni problemu asi bude nejjednodussi, kdyz si vyrobis vlastni startovaci disketu. Priprav si prazdnou disketu. Bootuj z te, co ted mas. Az se objevi A:, zadej "c:", pak "cd windowscommand", pak "bootdisk a:" a vloz novou disketu.
Pak nastartuj z nove diskety a zkus to "c:", "windowswin.exe". Porad to pise chybu VFAT?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.