Nejste přihlášen/a.
prosím o odpověď,
je "dobré" na noc vytahovat kabel s adaptérem od ntb ze sítě?Neničí se tím baterie když je ntb pořád připojen přes nabíječku v síti (220V)? Anebo když ntb používám doma, mám ho napojen rovnou v síti přes adaptér, nevadí, že nepoužívám sem tam na baterii?
Nesnižuji tím životnost baterie?
a ještě další dotazy , na noc, nebo např na 2 a více hodiny nebudu používat ntb je vhodnější ntb:
1. odhlásit a vypnout
2. nebo jen vypnout
3. nebo jen zavřít víko
děkuji
Pokud pocitac vypnete, tak se i automaticky odhlasi, takze bod 1 a 2 jsou identicke. A podle toho, jak mate nastaven notebook se chova pri zavreni vika., takže možnost 3 muzete nastavit, ze to neudela nic, odhlasi, vypne, hibernuje nebo prepne rezimu spanku. Navic v XP je rezim spanku neco jineho nez ve windows 7.
Více o rozdilech najdete zde : extrawindows.cnews.cz/...
Ja mám na adapter nastaveno pri zavreni vika rezim spanku a na baterii mam nastaveno hibernaci. Duvod je prosty - rezim spanku se probouzi rychleji (práce je uložena do paměti) a nemohu o ni přijít (notebook je napájen). Narozdíl od hibernace, která uloží rozdělanou práci na disk (takže se může notebook klidně i vybít, což se mi teda na hibernaci ještě nepodařilo ) I po vyndání baterky a znovu zandání se po probuzení z hibernace vše obnoví.
Naprosto souhlasím s první reakcí, Béňa ví co píše.
Pokud budete mít NB stále v síti, aku odejde. Nedoporučuji nechávat comp stále zapnutý, větráček má svoji životnost...
Do dnes jsem nepřišel na to, proč když Li-Ion akumulátor má zcela jasná a jednoduchá pravidla nabíjení, proč v notebooku při trvalém napájení ze sítě odejde a v jiných zařízeních mu to naopak svědčí a prodlužuje mu to životnost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.