Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak tisknout z Corelu

Od: tofi* odpovědí: 5 změna:

Dobry dne,

mam vytvorenou grafiku v Corelu a chtela bych ji nechat vytisknout v profesionalni tiskarne - no sice uz nejake zkusenosti mam (tedy bohuzel uz je to delsi dobu), ale i takse trochu bojim, abych neudelala nejakou chybu :)

Soubor musim do tiskarny poslat bud .jpg nebo .png - osobne mam lepsi zkusenost s .png, nebot tam se nedeformuji barvy. Jasne musim nastavit velke rozliseni min 300 dpi, text asi do krivek konvertovat nemusim kdyz to bude tento format. Mama si dat jeste na neco pozor.

Dekuji vsem moc za rady.

Tofi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Divím se, že to chce tiskárna v *.jpg nebo *.png, jsou to ztrátové formáty, po mě chtějí většinou všechno v *.pdf, křivkách a barvách CMYK Ostatně i Corel má v menu "Soubor" příkaz "Připravit pro grafické studio" jehož výstup je *.pdf 300DPI je použitelné, ale spíš jim to dávám v 600DPI záleží co to je, jestli jednoduché logo nebo kvalitní fotografie.
tofi*
hodnocení

Dekuji mnohokrat za odpoved.

Jak jsme psala vyse, tak bohuzel tato tiskarna chce jen tyto formaty :( ale zase s nimi mam jinak dobrou zkusenost, tak snad to dobre dopadne. Mel by to byt format A0 takze to nebude nejlevnejsi a nerada bych pak zjistila, ze jsme neco spletla. Neni to nijak narocna grafika - text, jednoduche geometricke obrazky (zadne pruhlenosti, stiny apod) a par malych fotografii v sepiovem tonovani.

Tam doporucuji 300 dpi - tak to by na to asi melo stacit no mohu to ulozit i 600 - tim nic neztratim :)

Jeste jendou moc dekuji

Tofi

standa6
hodnocení

0x
Jestli to posilate do tisku (mysleno tim ofsetova tiskarna), pak jedine format eps nebo PDF. Formaty jako JPG nebo PNG jsou bitmapove formaty, ktere vam vse vcetne vektorove grafiky prevedou na bitmapu a bude to "okusane". Jinak veskera grafika by mela byt nastavena ve rezimu CMYK (zadne RGB) a pri exportu do PDF doporucuji verzi 1.3 z hlediska komptability a zkontrolovat si minimalne vAcrobat readeru ze je vse zobrazeno OK, nejlepe si nechte data zkontrolovat nekym kdo tomu rozumi. Jeste jste neuvedla jaka verze Corelu a jestli mac nebo PC. Pripadne bych Vam poradil presne nastaveni. Jinak fonty pro jsitotu do krivek, kdyz s tim nemate zkusenosti.
tofi*
hodnocení

Dekuji moc za odpoved,

pred casem jsem pracovala v propagaci jedne firmy - takze jsem hodne do tisku posilala - ale prave uz je to par let, tak se radsi jistim, abych na neco nezapomela - vim, ze kdyz to byla vetsi zakazka, ze jsem se vzdy trochu obavala, aby vse bylo OK - kor kdyz to byl Corel.

Mam Corel 11 a PC. Ja jsem prave byla zvykla vse posilat v PDF popripade primo v Corelu ci Illustratoru - tedy rozkrivkovane, ale tady chteji jen jpg ci png :( - jasne mohla bych si najit jinou tiskarnu, ale jednak tady maji dobreceny a navic uz u nich tisknu delsi dobu a mam dobrou zkusenost ( tedy zaitm jsme tiskla jen fotografie apod.)

Ve CMYKu by to melo byt - tak snad vse bude OK.

Jeste jendou moc dekuji.

Tofi

tofi*
hodnocení

Tak se omlouvam - prislo mi to fakt divne, ze nechteji PDF a tak jsem se jeste jendou koukla do e-mailu co mi napsali a PDF samo take berou... Takze to asi prevedu do PDF. Tak si dam tedy porozo aby to bylo ve CMYKu, tak pismo radeji prevedu do krivek a po prevedeni si to radsi jeste poradne zkontroluji - mam si dat jeste na neco pozor :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]