Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows XP nastavení a RAM

Od: gumidek* odpovědí: 2 změna:

Zdravím všechny rádce,

potřeboval bych vyladit počítač. Potřebuji nějak nastavit, aby systém využíval jen paměti RAM a nevyužíval stránkovacího souboru. Dále by se mi hodilo pár užitečných rad, jak zrychlit vyladěním starší Pentium III 1GHz, aby šlapalo co nejlépe s XPčkama. Tedy jsem v situaci po čisté instalaci a na disku krom XP není nic, tak čím začít, co nastavit, co zakázat, jak případně kontrolovat, jestli něco neběží na pozadí (nějaké nesmysly, co spomalují pc, atd...

díky za užitečné rady ;)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

2x

Ahoj, začni tím, že si nastavíš optimalizaci pro výkon, windowsy pak budou trochu "hranatější", ale svižnější. Ovládací panely -> Systém -> Upřesnit -> Výkon -> Optimalizovat pro výkon.

doplněno 24.01.13 11:19:

A to se stránkovacím souborem by mělo jít nastavit v Ovládací panely -> Systém -> Upřesnit -> Výkon -> Upřesnit -> Virtuální paměť -> Změnit -> Nepoužívat stránkovací soubor

doplněno 24.01.13 11:29:

Aha, k tomu ať se radši vyjádří někdo povolanější. Ale asi je to takhle v pořádku, zkusil jsem u sebe nastavit nepoužívat stránkovací soubor, a v ukazateli využití tam je pořád.

doplněno 24.01.13 11:46:

Jo a na kontrolu toho, co se ti pouští po startu, používám prográmek Autoruns (ke stažení zde goo.gl/... Odškrtneš, aby se ti nespouštěly aktualizace flash playeru a podobné nesmysly.
Na přehled spuštěných procesů zas Process Explorer ( http://goo.gl/42yCW)

Windows XP nastavení a RAM
gumidek*
hodnocení

Jo, díky, tím začnu. Ten soubor už jsem zakázal používat, aby používal systém jen ramku, ale po restartu a v záložce po stisku ctrl+alt+delete - výkon se mi soubor pořád oběvuje?...

doplněno 24.01.13 11:23:

Ramek budu mít víc (1,5Gb), až je najdu na půdě, ale teď zatím ladím a ladím. Štve mě, že se tam ten soubor pořád zobrazuje nebo je to vpořádku?

doplněno 24.01.13 11:31:

Ale možná to funguje, protože mi systém občas zahlásí nedostatek místa, když pootvírám moc oken.

Windows XP nastavení a RAM #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]