Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce,
potřeboval bych vyladit počítač. Potřebuji nějak nastavit, aby systém využíval jen paměti RAM a nevyužíval stránkovacího souboru. Dále by se mi hodilo pár užitečných rad, jak zrychlit vyladěním starší Pentium III 1GHz, aby šlapalo co nejlépe s XPčkama. Tedy jsem v situaci po čisté instalaci a na disku krom XP není nic, tak čím začít, co nastavit, co zakázat, jak případně kontrolovat, jestli něco neběží na pozadí (nějaké nesmysly, co spomalují pc, atd...
díky za užitečné rady
Ahoj, začni tím, že si nastavíš optimalizaci pro výkon, windowsy pak budou trochu "hranatější", ale svižnější. Ovládací panely -> Systém -> Upřesnit -> Výkon -> Optimalizovat pro výkon.
doplněno 24.01.13 11:19:A to se stránkovacím souborem by mělo jít nastavit v Ovládací panely -> Systém -> Upřesnit -> Výkon -> Upřesnit -> Virtuální paměť -> Změnit -> Nepoužívat stránkovací soubor
doplněno 24.01.13 11:29:Aha, k tomu ať se radši vyjádří někdo povolanější. Ale asi je to takhle v pořádku, zkusil jsem u sebe nastavit nepoužívat stránkovací soubor, a v ukazateli využití tam je pořád.
doplněno 24.01.13 11:46: Jo a na kontrolu toho, co se ti pouští po startu, používám prográmek Autoruns (ke stažení zde goo.gl/... Odškrtneš, aby se ti nespouštěly aktualizace flash playeru a podobné nesmysly.
Na přehled spuštěných procesů zas Process Explorer ( http://goo.gl/42yCW)
Jo, díky, tím začnu. Ten soubor už jsem zakázal používat, aby používal systém jen ramku, ale po restartu a v záložce po stisku ctrl+alt+delete - výkon se mi soubor pořád oběvuje?...
doplněno 24.01.13 11:23:Ramek budu mít víc (1,5Gb), až je najdu na půdě, ale teď zatím ladím a ladím. Štve mě, že se tam ten soubor pořád zobrazuje nebo je to vpořádku?
doplněno 24.01.13 11:31:Ale možná to funguje, protože mi systém občas zahlásí nedostatek místa, když pootvírám moc oken.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.