Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WINZadaná doména neexistuje,není k dispozici

Od: werusca odpovědí: 14 změna:
PŘI ZFORMÁTOVÁNÍ A NÁSLEDNĚ INSTALACI WIN XP HOME Edition jsem vytvořila učet Veronika a když najela obrazovka pro přihlášení se na učet chce to po mě heslo. Nikde jsem žádné heslo nezadávala. Nemohu se tedy vůbec nikam dostat.
Přesně tohle:
Systém vás nemůže přihlásit z důvodu následující chyby.
Zadaná doména neexistuje nebo není k dispozici.
Opakujte pokus nebo se obraťte na správce systému.

Ani když jdu do nouzového režimu tak učet

ADMINISTRATOR heslo ADMINISTRATOR

mi hodí stejnou hlášku - zadaná doména neexistuje nebo není k dispozici. Ani ten můj vlastní učet Veronika nejde přihlásit.

PORADÍTE MI PROSÍM?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Protože jste si z nějakého evidentně důvodu nastavila připojování do domény. Heslo na lokálního administrátora vám nikdo nezjistí, možná je uzamčený a stačilo by ho vyresetovat, ale to asi takhle na dálku nepořešíme...

hodnocení

1x

Tazatelka evidentně přihlásila PC do domény, což ji určitě navedl instalační proces ... tam se totiž ten krok má přeskočit. Takže buď nainstalovat znova a v oddělení nastavování síte dát přeskočit, nebo nyní přepnout přhlašovací okno a vypnout onu doménu ale zadat jen lokální počítač. Akorát si nejsem jistý, jak se chová instalace, když nenajde doménový řadič .. že vúbec ta instalace prošla ://

Jinak pokud jste opravdu žádné heslo nikam nedávala, tak by měl mít administátor heslo prázdné ... a né administrator.

bena*
hodnocení

0x

Administrátorský účet by měl být ve výchozím nastavení bez hesla. takže do přihlašovacího dialogu napište Administartor a odklepněte.

Jinak můžete udělat instalaci od začátku. je to záležitost 30-60 minut. Po instalaci nezapomeňte nainstalovat všechny dosud vydané aktualizace přes Microsoft Update (nebo Windows Update) a ovladače, bude-li třeba (třeba nepůjde zvuk, tak nainstalujte ovladače zvukové karty).

werusca
hodnocení

"Administrátorský účet by měl být ve výchozím nastavení bez hesla. takže do přihlašovacího dialogu napište Administartor a odklepněte."

I přes nouzový režim když kliknu na učet ADMINISTRATOR otevře se pod tím okýnka pro vložení hesla. A administrator heslo to není.

to mám instalovat celý Win znova? A nebudu tam mít Windovwy ted dva?

bena*

Ano, nainstaloat celý Win odznova. Dva Windowsy tam mít nebudete, pokud odstraníte oddíl, na kterým je nainstalován dosavadní Windows. Předpokládám, že máte disk rozdělen nejmíň na 2, nejlépe 3 oddíly. C: je pro systém (postačí 20 GB), D: třeba pro dokumenty (hudba, filmy, obrázky, stažené a ostatní soubory) no a E: třeba pro programy.

Kdyby totiž v budoucnu došlo k havárii Windowsu, tak stačí smazat systém, ale data zůstanou netknutá.

Nové oddíly naformátujte na souborový systém NTFS, ale NE RYCHLE. rychlé formátování = pouhé smazání. Úplné formátování = smazání + kontrola disku na přítomnost mrtvých sektorů.

werusca
hodnocení

Děkuji,

takže prostě od znova co jsem udělala ted. Formátování, C: odstranit pak vytvořit..a formátovat nový oddíl. Mám jen v PC disk C: nemám ho rozdělený.

Nestačí tedy pouhá instalace Win? musím znova vše zformátovat a pak instalovat Win?

zajixxx*
hodnocení

0x

Dobrý den, tuto chybu způsobuje špatný instalačení soubor.Domnívám jse, že nemáte originál, ale stažený win z ulozto, také jsem tento problém řešil, a a vyřešil až tak, že jsem si od kámoše půjčil origo instalačku ... a bylo po problému

doplněno 14.01.12 10:27:

PS: Reinstalace nepomáhá, hold sehnat jinou...

werusca
hodnocení

Ja mam originální instalačku Win. Již jsem si ho kupovala před dvěma lety a od té doby byl instalovaán jen na notas jednou ated jsem chtěla ten samý originál Win Home dát i do PC.

Nejde to ..

ahasver4*
hodnocení

0x

Už se to tu psalo...Nikdy se mi tohle nestalo při instalu originál systému.Zato při pokusech instalovat systém stažený bůh ví odkud je to běžný jev.Takže zakoupit originál...:)Ale určitě Vás nepodezřívám,že jste instalovala nelegální systém.Také bych zkusil reinstal.A zazálohoval ovladače..Možná nějaká chyba při instalaci...:)

doplněno 14.01.12 10:35:

Jestli je to tedy originál,tak se stala někde chyba při instalaci...

werusca
hodnocení

Jestli je to tedy originál,tak se stala někde chyba při instalaci...

Ano, je možné že je chyba když jsem místo DOMA12SH54JK3 to přepsala na "doma" ? Při instalaci jsem to měnila..jak se instaloval Win..

Co ted mám tedy dělat?

ahasver4*

Přeinstalujte to...Netrvá to dlouho a jen to lepší a rychlejší než se trápit a hledat chybu..:)

doplněno 14.01.12 10:41:

Vzhledem k tomu co jste napsla nahoře,udělejte čistou instalaci...

doplněno 14.01.12 10:47:

No na hlavu to je ale šetří to čas...Nahoře se to píše..Normálně zformátovat a nainstalovat...Budete mít jenom jeden..:)

werusca
hodnocení

Dobrá, příjde mi to na "hlavu" přeinstalovat a formátovat celý PC znova kvůli pitomého hesla :D

Mohu jen přeinstalovat Windovw a nebo musím zformátovat a pak instalova Win, ...? kdybych jen instalovala Win nový, nebudu tam mít Win 2?

werusca
hodnocení

TAK JO, DĚLÁM CELOU INSTALACI ZNOVA. ZFORMÁTOVAT C: A PAK INSTALACI WIN.

D Ě K U J I V Š E M

mirek333*
hodnocení

0x

jsou na to nějaké nástroje, viz

petri.co.il/...

většinou jde o linuxová CD, ze kterých nabootujete (nebo z USB, kam to CD nahrajete pomocí programu unetbootin) a spustíte resetovací aplikaci.

čistou instalaci bych ale taky raději udělal znova, bude to rychlejší než stahování imidže, vypalování a hraní si s tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]