Nejste přihlášen/a.
Připojený jsi wifi a nebo kabelem (celá cesta)?
Pokud wifi, hledal bych potíže zejména tam - ´projdi´ si okolní sítě, jestli náhodou nemáš v blízkosti jiné wifi (na blízkém kanále), které tvé wifi ruší... Totéž, pokud bys - náhodou, měl připojení modemu také bezdrátově...
doplněno 24.01.13 12:47: Optikou až do počítače? - to asi ne...
Takže předpoklad - po modem optika (no, spíše po domovní rozvaděč, pak do modemu metalika) - to je poměrně stabilní spojení (pokud si nějaký vtipálek nehraje s konfigurací switchů a routerů ´po cestě´).
A od modemu k počítači?
doplněno 24.01.13 14:07:OK - zkus ´vyřadit´ router (připoj modem přímo do PC). A zkus stahovat z jiného zdroje - tím se potvrdí (nebo eliminují) dva možné zdroje problému...
Od modemu UPC vede kabel do routeru, z něj do PC. Stahoval jsem teď torrent a nejprve se rozjede, jede třeba 2Mb/sec, dole je zalená fajfka, že připojení je OK (µTorrent) a najednou třeba po minutě se ikona připojení změní na výstražný žlutý trojůhelník a torrent klesá (rychlost download i uploadu) až na 0kb/s. Takhle je třeba pár minut a najednou se zase rozjede a stále dokola...
Zdravím , možných příčin je několik. Taková jednoduchá diagnostika připojení, kterou jsem si dělal při žjištování problému u sebe je přes příkazový řádek. Přes příkaz tracert www.seznam.cz zjistím přes kolik routerů mi jdou data ven. První bude ten Váš v bytě. Posléze jsem si opět přes příkazový řádek zadal parametry sledování pingu. příkazem ping adresa routeru -t a jela mi tabulka pingů. Pokud máte výpadky již při pingování prvního routeru je problém někdě u Vás. Případně jde pingovat i další routery z výpisu tracert , dokud nezjistíte kde je problém.
S uvedeným problémem jsem se často setkával při wifi připojení kde byl slabý signál. Ale možností je jistě více. Určitě Vám poradí ještě někdo další , kdo tomu rozumí více.
Moc se všem omlouvám, že jsem tady zahlcoval dotazem, chyba byla na mé straně, že jsem po instalaci Comoda nezadal zpět do nastavení sítě automatickou adresu DNS serveru (zůstala tam ta po Comodu s IP od UPC). Po vyresetování routeru a zadání automatické DNS adresy byl problém vyřešen.
Moc všem díky za odpověď a za vynaložený čas. Hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.